Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Fw 190Aa3 (Tamiya, 1/48) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Fw 190Aa3 (Tamiya, 1/48)
    Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 13:08
Herkese selamlar,

29 Ekim yakla?yrken "Bu aralar uçak yapyyorum, bir Türk uça?y my yapsam?" dü?üncemi Ufukla payla?mam ve stoktakileri gözden geçirmem üzerine ortaya bu proje çykty. Uçaklar konusunda çok bilgili olmama ra?men, anlady?ym kadaryyla Tamiya'nyn Fw 190Aa3 kiti bizi pek üzmeden Türk olarak yapylabiliyor...

Ufuktan gerekli bilgi deste?i sözünü aldyktan sonra, kyrmyzy abakly 11 numarayy yapmaya karar verdim. Ufukta hazyr kesilmi? maskelerinin oldu?u rivayet edilmi? ve 40 küsürlü gövde numaraly uçaklar bol bol modellendi?i için, 11 numarayy yapmak iyi bir seçimmi? gibi duruyordu.

Her zamanki gibi rahat duramayyp ba?yma i? açtym. Uça?yn kokpit detay aslynda tatminkar ve birer kemer uydursanyz güzel olur. Yok, illa olay mazo?izme dönecek diye rahat duramayyp Eduard'yn Zoom setini aldym, ba?yma i? açtym. Yerine oturtmak için biraz dövü?mek ve itip kakmak gerekti.

Foto?rafta durdu?u gibi ?irin de?il, gövde içine oturtmaya kalkty?ynyzda büyük geliyor. En son dellenip sa?yndan solundan tel kesiciyle kyrparak gövdeye iteledim. Sonra da kokpit etrafy parçalary takyp, üstteki kemerleri de yaptym.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 13:13
Gerekli yerlere tesviyeleri yapyp boyaya hazyr hale getirdim. Sonra da "vakit kazanmak" namyna astar boya atmadym. Tabii bedeli boyayy attyktan sonra bir sürü tesviye hatasy farketmek oldu, ka? yapayym derken göz çykarttym. Sabryn ve düzgün çaly?manyn önemini tekrar ö?renmi? oldum. Tabii kokpit can sykmasa ve bu kit de Tamiya'nyn ayny ölçekli 109E-4 kiti kadar güzel otursaydy muhtemelen böyle bir sabyrsyzlanma olmayacakty.

Ardyndan gövde ve gövde altyny Gunze'nin RLM65'iyle boyadym. 1 günlük kuruma süresi verip maskeledim ve yine Gunze'nin RLM02'siyle boyadym.

Daha sonra ömrümde ilk defa "soft-mask" denen ?eyi yaptym. "Yuh bunca senedir ilk defa" my derseniz, senelerdir AFV yapyyorum ve maske yapmaktan nefret etti?imden hep serbest el takylyyordum.

Maskeleri elde etmek için de i?i korsanly?a döktüm. Tamiya'nyn 1/48 ölçekte verdi?i planyn fotokopilerini çektim, bir tanesinden gereken yerleri kestim. Biraz da maske bandy deste?iyle soft-mask hazyr oldu.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 13:17
Maskeler dü?tü, kel göründü.

Bunlary Ufukla payla?ty?ymda maske hizasynyn gövdede yanly? oldu?unu söyledi. Referans aldy?ym foto?raftaki y?yk yansymasy beni yanylgyya dü?ürmü?tü. 1 gece mola verip sakinle?tikten sonra, yanly? olan yerleri tekrar boyayyp gövdedeki ye?il-gri'nin geçi? yerini 1-2 mm a?a?y kaydyrdym.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 13:20
Arada kullandy?ym RLM 71, RLM02 ve RLM 65 renklerini tonlayarak panellerde oynama yaptym. Ancak boyalary alkolle açty?ymdan ?u an abartyly duruyor. Vernik atylyp alkolün beyazlama olayy ortadan kaldyrylynca çok farkedilmiyor olacak.

En son da beneklerini attym. Arka stabilizatör ve kanatlaryn uçlaryndaki kyrmyzy yerleri de yapyp Ufuktan boyama için maske temin edene kadar arkada?y beklemeye alyyorum.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 19:58
Selamlar Emre kolay gelsin;
Edo'nun setindeki sykyntyyy biraz açarmysyn nerdir derdi bakalym...
Rivet Making Academy
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 20:26
Açayym. ?imdi foto?raflarda görülüyor, pilot koltu?unun sa?-solundaki panellerdeki ayryntylary kazyyyp buraya PE plaka koymanyzy istiyor Eduard efendi. Güzel. Ancak kazydy?ynyz detaylar üç boyutluyken Eduard'yn verdi?i plaka dümdüz, bu birinci sorun. Ykincisi, plakalar oturacaklary yerden daha geni?ler. Gaflete kapylyp oldu?u gibi yapy?tyrynca, önceden birle?tirilmi? gövdeye büyük geliyor (veya gövde sa?-sol kapanmyyor). Ayryca boy olarak da uzunlar. Çykyntyyy içeri verirsen bu sefer de koltu?u yerine sokamyyorsun.

Ben de en sonunda küfrü bastym, dip kysymlaryndan kestim, zaten dikkatli bakynca belli oluyor olmasy lazym. Sonrasyndaysa olmasy gerekti?inden biraz daha öne ve içeri kaydyrdym (ne de olsa ön tarafa do?ru koltuk yok) ve sopalayyp yerine oturttum.

Yzlenecek daha güzel yöntem, Eduard'yn PE plaka üzerine boyut katsyn diye verdi?i parçalary do?rudan Tamiya'nyn kokpiti üzerine uygulamak. Böylece boyamak gerekse de üç boyutlu ve düzgün bir kokpit elde edilebilir. Zaten zoom setin de en büyük esprisi, pilotun syrtynda kemer tokalarynyn oldu?u yer... Kysacasy hiç u?ra?mayyp Luftwaffe kemeri kullanyp gazlasaydym çok daha kolay olacakty.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2010 Saat 20:46
ok dikkat ederim te?ekkür ederim...
Rivet Making Academy
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/04/2011 Saat 23:30
Son mesajy taaaa 10 Ekimde atmy?ym. Aylar olmu?. Bu projenin beklemeye alynmasynyn sebebi Ufuk'un "numara i?ine kasma ben sana maske keseyim" demesiydi. Derken Ufuk ta?yndy, derken ben ta?yndym, ot kök derken dolapta Fw 190 üzerinde ot bitti :)

Nihayetinde geçen hafta Ufuk, ben, uçak ve Ufuk'un maskeden cayyp bastyrdy?y dekaller ayny zaman-mekan araly?ynda bulu?abildik. Gelin görün ki, dekalleri alyp evde aletin ba?yna çökünce tepkim "Tanrym, ben bir canavar yarattym!" oldu. Zira yaparken oturma sorunu çekmi?tim, tesviyesi yarym yamalak, boyasynda kusurlary olan bir modele bakyyordum. Zaten zor bulunan Turkuaz forslaryny ve daha zor edindi?im numaralary bu makette harcamamaya karar verdim... Karary ö?renen Ufuk ise beni harcamaya karar verince oturup maketi toparlamanyn daha iyi bir yol olaca?yna ikna oldum.

Bu arada referans i?inde de patlamy?ym, zira Türk Hava Kuvvetleri envanterine giren uçaklarda gövde yany ve üstündeki boya hatty keskin de?il, foto?raflary olan uçaklaryn genelinde bu hat yumu?ak ve düzensiz. Modelleyece?im 11 numaranyn sa?dan çekilmi? foto?rafynda da ayny durumu görünce, boyaya müdahale etmek farz oldu. Zaten tesviye sorunlary da gyrla gitti?i için epey bir zympara i?i ve ardyndan bugün yapty?ym rötu? boyasyyla bu hale geldi.

Dikkatli bakylyrsa hala kanatlarda macun var. Ylerledikçe gerileyen bir maket oldu bu, boyayy attyktan sonra y?ykta kontrol ederken kalyp çöküntüleri gördüm. Bir de byçak kaçyrmaktan ileri gelen bir façasy vardy, sadece boya çizi?i zannetti?im ?ey daha derinmi?. Tamirler sürecek. Ardyndan rötu?lara tekrar tonlama yapmam lazym.

Gazym kaçmaz ve vaktim olursa bu hafta bunun da hakkyndan gelmeyi planlyyorum.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/04/2011 Saat 23:48
Yaryn eve dönünce neresiyle u?ra?aca?ym da belli oldu :) En azyndan can sykycy kesik izi kalmady... belki de façayla daha iyiydi ama neyse :)

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2011 Saat 00:21
Canadair Sabre kuruyadursun, "Yarym model kalmayacak" sloganyyla kenarda keyfimin gelmesini bekleyen Fw 190'a el attym. Rötu? i?lemlerini tamamlayyp parlak vernik atmy?tym. Biraz önce de milliyet i?aretlerini ve gövde numarasyny hallettim.

Forslar ve beyaz ay-yyldyz Turqouise Decal ürünleri. Artyk üretilmiyor olmalary üzücü. Siyah 11 de sa?olsun Ufuk'un bastyryp bana verdi?i çykartmalar, umarym sorunsuzca kururlar. Tekrar te?ekkür ediyorum Ufuk.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2011 Saat 09:29
Karde?im yeni evin hayyrly olsun , tabiki yeni atolyen de.... Ben de ?u aralar problemli bir Fw-190 A-8 ile u?ra?yyorum.Hasegawa farkyyla tabii... Tesviye yeteneklerimin synyrlaryny oldukça zorluyan cowling ile ba?ym belada.:(
Rivet Making Academy
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2011 Saat 10:26
Sa?ol Gökçe. Nesi var o kitin cowling'inin? Kolay gelsin sana da!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2011 Saat 18:27
Abi cowlingin gövde ile birle?ti?i yer gerçek uça?a bakynca daha muntazam birbirini kar?ylayan iki parçadan olu?makta.Gelgelelim Hasegawasan ; bu parçanyn gövde ile birle?imi ile ciddi sykyntylar ya?attyryyor modelcilere.Hayyr diycem benim amatörlü?ümden kaynaklanyyor ama gerçekten de bir oturma sykyntysy var o bölgede.Kokpiti bitirpi gövdeyi toplamam 3 günümü aldy (bu benim için bir rekor diyebilirim) , 2 aydyr aynybölge için ter dökmekteyim...Elimdeki Tamiyaya az önce baktym da akylly adamlar birle?im yerini daha akyllyca tasarlamy?lar ; birle?imi daha kolay ve cuk diye oturuyor.Yakynda fotolaryny gönderirim
Herkese selams....
Rivet Making Academy
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/05/2011 Saat 20:52
Bu macerayy da böyle bitiriyorum. Numara dekalleri için u?ra?yp bastyryp veren Ufuk'a tekrar te?ekkürü borç bilirim, dü?ündü?ümden de inceymi?. Biraz hassaslar ama çok örselemedikçe sorun yok.

Kyrmyzy abakly 11 numara uçu?a hazyr olarak dolaptaki yerini aldy. Farketti?im bir sykynty ?udur ki, bu hyzda devam edersem sene sonuna uçak rafynda yer kalmayacak.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/05/2011 Saat 20:52

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/05/2011 Saat 20:53

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/05/2011 Saat 22:44
Varsyn rafta yer kalmasyn Emre, ?ahane bir koleksiyonun oluyor, nazar de?mesin. Çok güzel görünüyor, eline gözüne sa?lyk.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/05/2011 Saat 23:01
Te?ekkür ederim Atilla.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"