Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 1/32 Tamiya Spitfire MK.IXC->MK.IXE | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Konu: 1/32 Tamiya Spitfire MK.IXC->MK.IXE Gönderim Zamanı: 26/09/2010 Saat 18:03 |
Nedense bu aralar gaz kaçykly?y ya?amaktayym. Yki küsür hafta önce FNSS olayy sebebiyle Ayhan'la telde konu?urken Ankara Yary?masyna katylyp katylmayaca?ymy sormu?tu, muallak oldu?unu söylemi?tim. Geçen hafta içinde yanylmyyorsam çar?amba, Gökçe arayyp konuyla ilgili a?yr tacizde bulundu, buna Arkut'un verdi?i gaz da eklenince nasylsa bir küsür hafta var bu sefer kasmadan sakin kafayla bir model yapayym dedim. Geçen yary?maya yarym saatle yeti?emeyen 32'lik Fantom dersinden sonra Tolga Ülgür'ün yapym a?amasynda sorun çykarmady?yny söyledi?i 32'lik yeni Tamiya Spit'te karar kyldym (model de?erlendirmesiyle yola çykylacaksa i?i bilen birinin ipiyle kuyuya inmek her daim en mantykly harekettir. Yeni kalyp Revell kiti yüzüne gözüne bula?tyryp tepesine çaput ba?layan, üstüne modele demedi?ini byrakmayan senseilerin oldu?u ortamda nimet tabii bu tip modelcilerin de bulunmasy).
Ylk olarak motora giri?tim, yakla?yk üç günümü yedi alet, yakla?yk 50 küsür parça kutudan çykan motor, kablolar filan derken benimki yüzü geçti muhtemelen. Bu kadar kalabaly?a ra?men her parça nokta hareketiyle yerine oturuyor, ?aka gibi. Bu kite sahip olanlaryn tek dikkat etmesi gereken nokta motor nahiyesinde, planda 46 numaraly resimde yaptyrdy?y içine myknatys gelen parça. Bu parça ilk baky?ta farkedilmemesine ra?men asimetrik. Bu asimetri myknatysa yuva için tasarlanmy?. Ynce dokunu?lar haricinde bitmi? motor. Syrada kokpit... Düzenleyen Ares - 26/09/2010 Saat 18:06 |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 26/09/2010 Saat 18:03 |
|
|
Ares
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 26/09/2010 Saat 18:11 |
Oh oh pek güzel olmu?.. Ya?y, pasy falan tam kyvamynda :)
|
|
Kaank
|
|
Baris Can
Üye Kayıt Tarihi: 21/12/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 385 |
Gönderim Zamanı: 27/09/2010 Saat 01:08 |
Merhaba. Bu "tepesine çaput (?)" ba?lanan model de neyin nesidir ? Mevzu eskilerden kalma bir örnek mi, yeni bir ?ey mi ?
|
|
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
|
|
Ares
Gönderim Zamanı: 27/09/2010 Saat 06:16 |
Mevzu yakla?yk 3 ay önce ba?layan modelleri minimum eforla bitirme trendinin ilk örne?ine ait. Kokpit boyamaya, cam maskelemeye elveda, brandaya merhaba konsepti. Neyse adam gibi model yapymyna dönersek; Kokpite dalmadan önce kanatlaryn kabasyny hallettim. Sayyn Tolga Ülgür'ün bilirki?i yardymlaryyla kanat altynda nelerin de?i?mesi gerekti?ini tespit edip i?e Tamiya light putty ve zympara ikilisiyle giri?tim. Blister'laryn içini parçayy kesmeden önce putty ile doldurup rötu? i?ini minimuma indirdim. Kovan deliklerini de ayny malzemeyle doldurdum. Kanadyn do?ru E modelini yansytmasy için üst top kaportalarynyn tadilatynda syra. C modelinde ilgili panelin iç ön tarafynda bulunan ince uzun blister'lar E kanadynda dy? arka tarafta konumlandyrylmy? durumda. 1/48'lik Spit MK.IXC'den E tadilatymda (henüz bitemeyen proje) yapty?ym gibi top kapaklaryny üçe bölüp konumlandyrma yerine daha radikal bir yol izlemeyi planlamaktayym.
|
|
Ares
|
gokce
Üye Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
Gönderim Zamanı: 27/09/2010 Saat 11:01 |
sen benimkine taciz mi diyon , gece yarysy aryyym da gör sen gününü...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
Ares
Gönderim Zamanı: 28/09/2010 Saat 07:07 |
Kokpit tamamlandy, ekstra kablo çeksem mi diye dü?ündüm ama pilot mahallinin yapysyndan dolayy çok fazla görülmeyece?ini hesaplayyp kitin detaylaryyla yetindim. Kokpitin üst bölgerine bilahare bir miktar eskitme uygulayaca?ym. Kokpiti gövdeye oturtup bir sonraki a?amada kanat yapysyny bu gruba ekledim. Top kapaklaryna ince bir kat macun çekerken gövdede 3 noktaya da macun müdahalesinde bulunmayy planlyyorum. Bu kadar malzeme ihtiva eden gövde yapysynyn kanatlarla macuna bile ihtiyaç duymadan birle?mesi ise ayry bir sevindirici nokta. bugünün menüsü üst top kapaklary olacak.
|
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 28/09/2010 Saat 07:10 |
Bu arada motor foto?raflama amaçly geçici olarak yapyya tutturuldu.
|
|
Ares
|
onurku
Üye Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
Gönderim Zamanı: 28/09/2010 Saat 15:11 |
Ma?allah diyelim. Bu arada masa ne kadar temiz duruyor.
|
|
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Gönderim Zamanı: 28/09/2010 Saat 15:48 |
Bir ?aheser daha geliyor :) ancak bir sorum var kemerlerin çykty?y yerin üstünde kafa minderi olmasy gerekmiyor mu?
|
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 28/09/2010 Saat 18:00 |
Orjinalini yazan: jarjarbinks
Bir ?aheser daha geliyor :) ancak bir sorum var kemerlerin çykty?y yerin üstünde kafa minderi olmasy gerekmiyor mu? O kafa minderi ta Spitfire Mk.V doneminde mecburi inislerde ciddi yaralanmalara sebep oldugu icin iptal edilmis, uretilen bir cok Spitfire'a hic takilmamis bile. Ancak savastan sonra restore edilen ucaklara guya orijinal gorunsun diye takildigi icin maalesef modellere de yansimis. Bu guzel projede de goruldugu gibi detaylara dikkat eden cogu modelci orta ve gec donem Spitfire'larda kafa minderi olmadigi icin ilgili parcalari kullanmiyor. |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 07:57 |
Ekstra açyklama için öncelikle te?ekkürler.
Kanadyn üstündeki top kapaklarynyn tadilaty için ucuz ve hyzly bir yöntem kullanmayy tercih ettim. Ylk olarak standart top kapaklarynyn kalybyny aldym. Kalyp malzemesi olarak mum kullandym. Polistren plasti?in ysydan deforme oldu?u sycakly?y erimi? mumun sa?layamayaca?y bilgisinden yola çykarak iki parçanyn üstüne mum damlatarak kalyplary elde ettim. Be? dakikalyk bir so?uma sürecinin ardyndan blister'laryn mumdaki kalybyna Tamiya Light Putty doldurdum. Toplam 15 dakika sonunda iki adet ekstradan blister sahibi oldum bu sayede. Akabinde ayny malzemeyle tritool testereler yardymyyla uçurdu?um orjinal blisterlaryn meydana getirdi?i delikleri doldurdum. Son olarak astar boya atyp Humbrol putty ile yüzeydeki küçük girintileri düzelttim. Komple düz kapaklar elde ettikten sonra ba?ta yapty?ym blister'lary E kanadynda olmasy gereken yerlere yapy?tyrdym. Bu esnada modelin macuna ihtiyaç gösteren iki üç yerine de müdahalede bulundum. Astar öncesi hareketli parçalary yerine takyp kanat toplarynyn da boyunu kysalttym. Muhtemelen yaryn bu saatlerde boya i?i kolaylamy? olur. |
|
Ares
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 10:59 |
Oh oh ne âlâ!
Gövdedeki macun konusu nedir acep? Nerelerine gerekiyor acaba? Merakymy cezbetti. Bir de kanat toplarynyn boyu dy?ta olduklary için mi kysa oluyor? Sonunu merakle beklemekteyim. Yyi maketler! Düzenleyen copilot_clumsy - 29/09/2010 Saat 11:06 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 11:05 |
Bu arada, boyu kysaltyrken resimlerde topun bu kadar ince de?il biraz daha kalyn oldu?u gözüküyor. Düzeltme ?ansy var mydyr?
Örne?i a?a?yda, foto?raf Müze Ar?ivinden: |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 16:12 |
Sa? sol birle?iminde gövdenin arka kysmynda yukaryda ve a?ayda 3-4 milimlik bir yerde macuna ihtiyaç duyuyor. Namlu muhafazasynyn kysa olmasy dy?taki top yuvasynyn içtekine göre daha geride konumlandyrylmasyndan kaynaklanyyor, bu mesafe farky alttaki kovan çyky?larynyn mesafe farkyna e?it.
Top muhafazasynyn profili hakkynda do?ru tespitte bulunmu? olman i?imi uzatty?y için ?u an itibariyle favori arkada? listemde olmamana sebebiyet verse de elimiz mahkum do?rusunu yapaca?yz bir ?ekilde:) Sa?olasyn:) |
|
Ares
|
levburkara
Üye Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 16:28 |
Bu ucaklardan hic anlamiyorum ama motor sahane duruyor. Mumla kalip alma yontemi de guzelmis.
|
|
Ares
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 19:05 |
Te?ekkürler;
Arkut'un kulaklaryny bolca çynlatarak toplara giri?tim. namlu muhafaza çapy küsüratly oldu?u için iki de?i?ik çapta stiren boru ile ham malzemeyi hazyrlamaya ba?ladym. Ylk olarak dy? çapy bana lazym olan çaptan 2mm daha fazla olan stiren borunun içini matkapla geni?lettim. Yçi geni?letilmi? parçayy muhafazayn boyuyla hizalayyp kestim. Daha ince olan stireni bu borunun içine syky sykyya geçirip komple tenax'a daldyrdym, böylelikle iki boru birbirine kaynady. Parçanyn sertli?ine kavu?masyny takip eden evrede proxxon'un ucuna takyp sulu zympara e?li?inde tornalayyp formunu yakaladym namlu muhafazasynyn. |
|
Ares
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 29/09/2010 Saat 19:09 |
Diyorum sana Arkutu dövmeyen matkaby döver diye :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |