![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16/09/2010 Saat 01:51 |
![]() Kokpitte dekal kullanmak istemedim ve göstergelerin içine çok fazla tinerle çözdü?üm siyah boyayy damlattym kokpite emniyet kemerleri dekal olarak veriliyor onun için onuda aplike etmeye gerek duymadym çünkü oraya pilot gelecek. ![]() Makinaly tüfek yuvalaryny kapaly yapmayy planlyyorum ama yinede tüfekleri gun metal rengine boyadym ![]() Vakti zamanynda fine scale modeller dergisinde gördü?üm bu tekni?i denemek istedim ama açykçasy beceremedim |
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() |
![]() yarym ?i?e kolonya ve ciddi miktarda tuvalet ka?ydy yardymyyla boya söküldü. ![]() tekrar pre-shading ön gölgeleme yapyldy ![]() kendimce benzetmeye çaly?ty?ym rlm hellgrün(reich havacylyk bakanly?y açyk ye?ili) modele tatbik edildi oldumu hala karar verebilmi? de?ilim. |
|
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Yki üç trick ve bilgi;
1- RLM boyalary hazyr mevcut, kary?tyrarak bulmaya devam edersen gençli?ini yersin, tecrübeyle sabit. 2- MG'ler gunmetal olmaz, siyah olur 3- Bu tip egzantrik kamuflajlarda önce ?ekillerin rengini komple modele atyp Uhu-tac vesaire ile maskeleyip genel rengi daha sonra at. 4- Tabancayy bu kadar batyrmamaya özen göster :) |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Selamlar,
RLM Boyalaryny dün almaya gittim sadece RLM Dunkelgrünü bulabildim oda sprey boya halinde yapysy sanyrym tamiyanyn küçük akriliklerinden farkly onu nasyl airbrushla atabilirim. 2.si Kamuflaj çok ince çizgiler içeriyor uhu-tacla o inceli?i yakalamak çok zor olmaz my? onun 18 mmlik maske bandy i? görür mü? |
|
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
MG'ler neden gunmetal olmaz? Bence esas buradaki renk olmaz. Ki bu gunmetalse ben de Clint Eastwood'um. Ayryyetten bu modeldekiler MG de?il MK:]
Uhu-Tac'y istedi?iniz kadar ince yapabilirsiniz. Ufuk yapty?ynyz i?lemin tam tersini öneriyor. Önce koyu rengi atyp, patterni maskeleyip, üzerine açyk rengi atmak ?eklinde. Gerçi böyle devasa bir modelde öyle bir pistole ile serbest el atylyr gibi o kamuflaj. Kolay gelsin. |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Boyayy sökmekle u?ra?mak istemiyorsan Jolly'nin "serbest el" önerisini dinle bence. Boyayy nisbeten koyu kyvamly hazyrlayyp basyncy biraz arttyrmany öneririm. Pistolenin içi, dy?y kadar kirli de?il sanyrym, son fotoda preshading görünecek kadar ince atabilmi?sin :)
Bir dahaki sefere Ufuk'un söyledi?i yöntemle yaparsyn. MG'nin rengi belli olmuyor valla. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
http://yfrog.com/elsany0077qj
Pilotumuzun çocuklu?una indi?imizde her zaman ye?ilköy taksim hattynda dolmu? ?öförü olarak çaly?mak istedi?ini görebiliyoruz. Bu foto?rafyn megapixeli çok yüksek oldu?u için link veriyorum Düzenleyen jarjarbinks - 17/09/2010 Saat 01:01 |
|
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
![]() ini? takymlaryda monte edildi ![]() artyk birtek dekal i?i kaldy. |
|
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk, büyük foto olmasa pilotu zor seçecektim. Foto?raflary en az 800x600 boyutunda basarsan ve göstermek istedi?in yerlerin gölgede kalmamasyna dikkat edersen (optik zoom ile yakynla?arak uzaktan fla? ile çekebilirsin) ini? takymy, rudder vs. gibi yerleri karalty halinde görmeyiz. Bu sefer motorlar alev almamy? görebildi?im kadaryyla, ba?ka kirletmeler yapmy?syn ama görünmüyor maalesef. Her modelin bir öncekinden iyi oluyor farkyndaysan:)
|
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Hmmmmmh kamuflaj olmu? i?te. Daha ne olacak:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Hans efendi pek çileke? ![]() ?imdi iki tane sorum var birincisi bf-109um için tuzla eskitme nasyl yapabilirim bir alttaki renk olarak aluminyum mu kullanmalyyym ikincisi ise x-20a tinerimi artyk iyice azaldy nalbur vs gibi biryerden o i?i görebilecek ba?ka bir?ey alabilir miyim? |
|
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Clio172
Boyayy sökmekle u?ra?mak istemiyorsan Jolly'nin "serbest el" önerisini dinle bence. Boyayy nisbeten koyu kyvamly hazyrlayyp basyncy biraz arttyrmany öneririm. ... Merhaba, Bu tür bir kamuflajy serbest el atarken boyayy normalden daha fazla inceltmek mi gerekir yoksa kyvamly yapmak gerekir? |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
Clio172
![]() ![]() ![]() |
Sonu?ta amacymyz ince çizgiler çizmek oldu?u için tabancayy modele yakla?tyrmak durumundayyz. Boya ince kyvamly olursa "spidering" denilen durum ortaya çykacaktyr. Bunu engellemek için boyayy bir miktar koyu kyvamly hazyrlayyp homojen atylabilecek basynçta uygulamak benim yöntemim.
|
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |