Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 1/32 Bf 109 E4 - Eduard | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Konu: 1/32 Bf 109 E4 - Eduard Gönderim Zamanı: 16/05/2010 Saat 15:31 |
Eduard'yn yeni mahsüllerinden biri olan bu kite dün ba?ladym. Maket OOB bitecek. Zaten kutu içinde göze batan yerlere gerekli tüm unsurlar mevcut. Kokpit tamamlandy. Bazy boyamady?ym yerler oldu?unu fotolary ebatlandyryrken farkettim ve düzelttim. Ü?engeçlikten yeni foto?raf çekimi yapmadym tabi.
|
|
|
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 16/05/2010 Saat 15:31 |
Boyama ve eskitmenin ardyndan renkli PE parçalary ekleyip onlary da biraz eskittim. Özellikle kemerleri. RLM 02 olarak Vallejo kullandym. Amonyakly cam temizleme ?eysiyle incelterek tabii. Boya hakkynda bazy sykyntylar duyuyorum fakat bunlardan hiç birisi henüz ba?yma gelmi? de?il. Eskitme i?lemlerini syrasyyla; postshading, ecoline yykama, metal dökülmesi ve tekrar yykama ?eklinde yaptym.
Bu da panel kysmy; Yapy?tyrmaktan ba?ka bir ?ey yapmadym ama i?te kadran ?eyleri falan görünüyor ya çekelim bir foto. Gövde kapandy bir sonraki a?ama kit hakkynda en çok ?ikayet alan kysym olacak; pervane ve kokpit arasyndaki kysym... Düzenleyen Holy Diver - 16/05/2010 Saat 15:33 |
|
|
|
quadriga
Üye Kayıt Tarihi: 18/10/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 00:17 |
rahmi bey abi ecoline yykama nedir? ?i?esi resimde görünüyor bilgi verebilir misiniz? kolaylyklar dilerim..fyrat...
|
|
FORTUNA FAVET FORTİBUS....
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 00:34 |
Ecoline-Ekolin, su bazly bir tür mürekkep boya. Cinsi markayla özde?le?ti?inden direk ekolin boya diye sorabilirsiniz. Bildi?iniz yykama i?lemi gibi fyrçayla sürüp siliyorsunuz. Be?enmezseniz suyla yykyyorsunuz. Ne kadar kurursa kurusun, yykanynca çykmady?yna ?ahit olmadym. Resim malzemesi satan dükkanlarda bulabilirsiniz.
|
|
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 06:41 |
Ben daha hâlâ Eduard' yn üretti?i renkli parçalara aly?amadym.
Tabii bu benim ayybym :))) Eskitme gözü yormayacak ?ekilde oldu?undan ho?uma gitti. Bu arada, Eduard' yn maketi ne kadar u?ra?tyryyorsa Trumpeter' in ki de o kadar basitmi? yaparken. Ben de?il, ba?kasy söyledi, onun yalancysyyym. Ylgilenenlere duyurulur. Yyi maketler! Haaa, aklyma gelmi?ken; T-2??? Düzenleyen copilot_clumsy - 17/05/2010 Saat 06:42 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
purdey
Üye Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 17:18 |
Orjinalini yazan: copilot_clumsy
Bu arada, Eduard' yn maketi ne kadar u?ra?tyryyorsa Trumpeter' in ki de o kadar basitmi? yaparken. Ben de?il, ba?kasy söyledi, onun yalancysyyym. Ylgilenenlere duyurulur. Trumpeter'de maalesef yine ciddi accuracy problemleri var özellikle ya? so?utusunun oldu?u bölge çok kö?eli görünüyor.Daha da kötüsü her 3 kitin gövde yarysyny (Eduard,Trumpeter,eski Hasegawa)yanyana koydu?umuzda Eduard ön kysymdan 4-5 mm daha uzun,Trumpeterin toplam gövde uzunlu?u do?ru,Hasegawanyn ki de do?ru fakat Hasegawanyn kokpitinin yeri yanly? yani olmasy gerekenden 5-6 mm geride duruyor.ama gövde boyu uzunlu?u do?ru.Bu durumda Eduard gövdesinin ön kysymdan olmasy gerekenden daha uzun oldu?u sonucu ortaya çykyyor.veya bana öyle geliyor.Y?in ilginç yönü bu kadar iyi bilinen ve sayysyz dökümantasyonu olan bir aracyn hala tam olarak düzgün yapylamamy? olmasy.ne dersiniz? |
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 22:27 |
Yok senin ayybyn de?il Arkut :) Benim de gözlerim aly?amady. Var bi enayilik bunlarda. Sanki dü?ük çözünürlükten büyütülüp basylmy? foto?raf gibi duruyor geni? yüzeylerde.
T-2 dersen direk Heyoooo ! derim :D Suat Bey haklysynyz, temkinli konu?mak istememe ra?men ?unu rahatlykla söyleyebilirim. Avanger ve çykacak olan A-6E - 4 sene oldu sanyrym duyurduklaryndan bu yana hala çykacak- dy?ynda Trumpeter marka uçak makedi yapmayy dü?ünmüyorum. Bahsetti?iniz gibi en olmayacak yerlerde tuhaf ?eyler yaptyklary için. 1/32 Bf 109'lar üzerinde güzel bir tarty?mada yer almak istememe ragmen, bu yapty?ym ilk Bf 109 makedi desem sanyrym beni mazur görürsünüz :) Maket üzerinde son duruma gelirsek; Biraz kli?e olacak ama dikkatli yapy?tyrma, ilave destek parçalary ve biraz zymparayla gayet sorunsuz ilerliyor. Foto daha yapy?tyrycy kururken çekildi. Ufak zympara ve minik CA damlacyklaryyla sorunsuz bitecek gibi bu bölge. Kuyruk kanat derken büyük bir zevkle bitecek gibi duruyor bakalym... |
|
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 17/05/2010 Saat 22:36 |
Suat bey, Matchbox'yn 32lik 109E sine hiç denk geldiniz mi? Keza 1 2 güne ben bir tanesini adam etme operasyonuna girmeyi planlyyorum da.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
purdey
Üye Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
Gönderim Zamanı: 18/05/2010 Saat 00:51 |
Ufuk bey
Elimde sadece bir tane Machbox var Ebay den almy?tym.Ancak bu kiti açykçasy yapmak için de almadym vintage oldu?u için kolleksiyon amacyyla elimde tutuyorum. 1960 laryn teknolojisi ile üretildi?inden benim kalibremde bir modelcinin bu kiti adam etmeye kalkmasyny da gayet sakyncaly buluyorum.ancak sizin standardynyzda maketçilerin adam etmeye cesaret edebilece?i bir maket.Yapym a?amlarynyn makale tadynda olaca?yna eminim.?imdiden merakla bekiyorum kolay gelsin. Saygylarymla |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 18/05/2010 Saat 02:18 |
Orjinalini yazan: Ares
Matchbox'yn 32lik 109E sine hiç denk geldiniz mi? Oturma problemi olmayan ve bildi?im kadaryyla oldukça do?ru bir makettir. |
|
ii.ps
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 13/05/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Gönderim Zamanı: 18/05/2010 Saat 09:10 |
Holly Diver selamlar,
Bu kitten geçenlerde bir tane tamamladym. Kanatlaryn gövdeye oturdu?u yerde sorun ya?ayabilirsin (gönyede hafif bir kayma var). Bolca deneme yaptyktan sonra yapy?tyrmany tavsiye ederim. Cem. |
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 18/05/2010 Saat 20:22 |
Cem Bey, gönyede kayma derken kanat açylary birbirinden farkly my oluyor yapy?tyrynca ? E?er bo?luk vs. bahsediyorsanyz az evvel genel temizli?ini yaptyktan sonra bir denedim gayet güzel oturdu. Sadece gövde altynda bir miktar macun gerekecek. Sanyrym sizin gövdede bir sykynty olmu? genel montaj esnasynda. Uyary için te?ekkürler.
|
|
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 20/06/2010 Saat 20:16 |
Maket için ayyrabildi?im bir kaç saat, pek çok etken tarafyndan kolayca gasp edildi?inden ancak bu a?amaya getirebildim. Bu gecikmeye, yapmakta oldu?um uça?yn enteresanlyklarynyn da etkisi yok de?il.
Orjinal kit parçasyny bir türlü istedi?im ?ekilde yapy?tyramady?ym için, zymparalayyp üstüne folyodan bir kapak yaptym. Ylk kat boyanyn akabinde bir çok tesviye hatasyyla kar?yla?tym. Düzeltmeler ve tesviye i?leri biter gibi oldu?unda biraz pre-shade yaptym. Madem yaptyk bir pre-shade, o vakit bir de mottling yapayym dedim. Çünkü yapty?ym uçakta mottling falan yok, maksat ukte kalmasyn. Yaygyn olarak kullanylan papatya tarlasy tekni?ini kullandym. Sol kanat kysmy da pre-shade i?inden nasibini aldy. |
|
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 20/06/2010 Saat 20:16 |
Ylk kat boya olan RLM 65'i uyguladym. Bir kaç günümü aldy ama istedi?im efekti yakaladym. Sanki...
Bu arada, maketini yapmakta oldu?um uça?yn enteresanlyklary da kendini göstermeye ba?lady ;) |
|
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 20/06/2010 Saat 21:35 |
65'in kullanylmy? solmu? havasyny çok iyi yakalamy?syn, darysy ba?yma bir sonraki Luftwaffe'de:)
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
purdey
Gönderim Zamanı: 21/06/2010 Saat 00:02 |
Süper,Elinize sa?lyk Rahmi Bey.Panel çizgilerini postshade ile mi belirginle?tirdiniz?
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 21/06/2010 Saat 00:55 |
Sa? olunuz :) Gözüme normal görünmeye ba?lady gitgide. Suat Bey, boyama tümüyle pre-shade, detaylaryny ayryca iletece?im.
|
|
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 29/06/2010 Saat 19:44 |
Aslynda haftasonu yazacaktym, ancak modem aryzasyndan dolayy üç, be? gündür internete giremedim. Neyse sorun giderildi ben de kaldy?ym yerden devam ediyorum.
Burun kysmyndaki renk farklyly?yny yakalamak için satürasyon tekni?ini kullandym. Üst renkler olan 02 ve 71'in geldi?i yerlerde ise CM (Color Modulation) tekni?ini kullandym akabinde gün sonu etkinli?i olarak kafiye olsun diye CM (Championship Manager) oynadym. Renk geçi?leri 3M mavi bant kullanylarak izolasyonlu seperasyon tekni?iyle yapyldy. Postshade a?amasynda kirletme ve yumu?ak geçi?ler yapylacak. Dekal ve eskitmeyle devam edecek... Unuttu?um ba?ka bi lasyon, masyon teknik varsa affola :) |
|
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |