Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Hobbyboss 1:72 He-162 "Salamander" Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 385
Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 09:57
Orjinalini yazan: Bary? Can

Maket Kinder Suprise tadynda oldu?u için versiyon olayyny, haliyle namlu i?lerine girmeyece?im. Ancak sizin konu ba?ly?ynyzda payla?ty?ynyz gibi bende aldym elime kretuar'y ve ön ini? takymyny "kendimce" gayet organik bir ?ekilde düzelttim. Yakynda maket bitti?inde resimleriyle payla?aca?ym.

Önceki mesajymlaryyn birinde böyle demi?tim. ?imdi "organik" derken neyi kastetti?imi anlatayym.. Lastik ini? takymyyla bütünle?ik çykynca, yalym beyin kendi konu ba?ly?ynda belirtti?i gibi bende lasti?i ini? takymyndan ayyrmaya karar verdim. Fakat ilk defa böyle bir ?ey yapynca haliyle ini? takymynyn lasti?i tutan parçasy yanly? kesildi. Baktym kurtulma ?ansy yok, bende di?er tarafyda kesip yeniden yapayym dedim. Y?in organik kysmy burada ba?lyyor :-) aldym elime bir kürdan, ucunu iki parçaya ayyrarak kolay yoldan yan parçalary imal ettim.

Düzenleyen Bary? Can - 01/04/2010 Saat 09:59
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 10:07
?imdi sizlere bazy sorularym olacak. Deneyimlerinizi payla?yrsanyz çok sevinirim.

Humbroll enamelle makedi boyadym. Bu makete ba?lamadan evvel 1 po?et dolusu ( 100 adet ) 5cc tek kullanymlyk ?yrynga almy?tym. Böylelikle boyayy her seferinde ölçekli olarak sentetik tinerle kary?tyrabilecektim. Yani ünlü "homojenize edilmi?, kaynatmaya gerek olmayan süt kyvamynda" sorunsalyny kafadan elimine etmek istiyordum.

3cc boyaya, 1 cc marshall sentetik tiner ilave ederek incelttim.. Ancak kutuyu iyice kary?tyryp, çalkaladyktan sonra boyanyn revell gibi olmady?yny, gayet akycy oldu?unu gördüm. Neredeyse tiner bile istemiyor gibiydi.

Ylk katy sürdü?ümde a?a?yda görece?iniz üzere boya yüzeyi kapatmady bile.

IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 10:12
Ne oluyoruz ?? derken ertesi ak?am 2. katy attym. Bu seferde boya ilk katy kapatyyor gibi gözükmesine ra?men y?ykta maketi evirip çevirdi?imde alttaki ilk katyn belirgin olarak göründü?ünü farkettim. Hatta ikinci katy boyarken ilk katy da çözüyor gibiydi. Oysa ikinci kat için 3cc boyaya 1cc den bile az tiner eklemi?tim. Birde kylcal fyrça izleri kalmaya ba?lamy?ty boya kurudukça.

IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 10:23
Tabii bu durumun bir ba?ka sonucuda boyanyn yer yer yslak gibi di?er kysymlara nazaran koyu durmasyydy. Bir gece sonra içime sinmedi ve "acaba" diyerek, 1000 lik zympara ile ( elimde 1500 veya 2000 lik yok maalesef ) muslu?un altynda sol kanadyn üstünü hafifçe zymparalamaya ba?ladym. Do?al olarak boya yer yer mefta oldu bende maket kuruduktan sonra sol kanadyn üstüne 3. kat boyayy attym. Bu arada zympara mevzusuda bir i?e yaramady.

Ancak ?unu belirteyim yanly?lykla bir ?ey ke?fettim, japon uçaklarynda alttaki metalin görülmesi efektine benzer bir durum ortaya çykyyor.

Tüm bunlardan sonra durumu neye ba?lyyorsunuz acaba ? Boyayy çok iyi kary?tyrdym, boya kalyn de?il, detaylar belirgin, bir de ?unu söylemek istiyorum boya 2 gece sonra bile kurumamy? tadynda oldukça yumu?akty, tyrnakla bastyrsam izi çykacak gibiydi sanki.
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 10:30
Resimlerden görece?iniz üzere durumu büyük ölçüde kurtarmy? gibiyim. Bunuda ?öyle açyklayabilirim ; "Mat vernik"....

Boya tamamen kuruduktan sonra vallejo mat verni?i yary yaryya suyla incelttim. Düz a?yzly ( Kedi dili ) fyrçayla tatbik ettikten sonra özellikle halojen masa lambamym altynda gözle görülecek bir hyzla kurumaya ba?lady. Kysa süre maketin üzerinde oynanacak hale geldi. Boya sorunlaryda büyük ölçüde maskelenmi? oldu....

Boyanyn tam da?ylmamasy, kylcal fyrça izleri gibi ?eyleride :

1- Sentetik tiner Aralyk ayyndan beri masamda. Defalarca a?zy açyldy kapandy, acaba zamanla özelli?ini yitirdi...

2- Halojen masa lambasy ysysyny belirgin bir ?ekilde bakty?y yöne do?ru veriyor, ufo gibi de?il tabii ama genede tinerin boyayy germeye fyrsaty kalmadan bir miktar buharla?masyny sa?lady?y için boyada sorun çykyyor..

3- ? ?ykky :-)) gibi ?eylere ba?lyyorum ama sizin deneyimlerinizle en sa?lykly bilgilere ula?aca?ym. Benimkiler ?u an sadece varsayym.

Düzenleyen Bary? Can - 01/04/2010 Saat 10:33
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 10:44
Egzost kenaryndaki yanyk metal efektinide tex.co marka akrilik eskitme pudralaryny suyla inceltip, bordo ve siyah renklerini kary?tyryp, olu?an kary?ymyn sulu kysymlaryny kürdan ucuyla su gibi alyp, sürerek elde ettim. Doktorlaryn deyimiyle "yüz güldürücü" sonuçlar aldy?ymy dü?ünüyorum :-)) Yni? takymy pas akynty izlerinide sadece bordo rengi kullanarak elde ettim. Onlarda bence maketin di?er ba?aryly kysymlaryny olu?turuyorlar. Daha öncede dedi?im gibi : Evim dexter' in laboratuary gibi :-))

Maskeleme bandy olarak normalde çok memnun kaldy?ym tesa maskeleme bandyny kullandym. Bu sefer tam olmady çünkü maskeleme bantlaryny eski mouse pad üzerinde kesiyorum ve orada eskiden yapy?yk durumda olan bantlardan kestim ancak demek ki zamanla yapy?kan özellikleri azalyyor, o sebeple tam verim alamadym. Yakyn zamanda 6mm tamiya bant edinece?im. Y?i ?ansa byrakmayayym ve kesme biçme i?leride bana göre de?il ne yazyk ki... Hazyry daha kolay ve zamandan tasarruf.

Kokpit camynyda micro-mask ile maskeledim. Maketçinin kanopiyle imtihany sayylabilecek elimde bir Airfix BRISTOL BLENHEIM MKIV var, o sebeple kutudan bisiklet maketi çyksa tüm maskeleme i?lerini micro-mask ile maskeleyece?im bundan sonra. Elim aly?tykça daha da iyi olur diye dü?ünüyorum.

Herkese iyi maketler diliyorum. Saygylar.

Düzenleyen Bary? Can - 01/04/2010 Saat 10:45
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 10:50
Aklyma gelmi?ken.....
Yalym bey bir sorun yok. Somun tuttu :-))
Görü?mek üzere.
IP
utku
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 71
Alıntı utku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 12:49
Bary? bey merhabalar,

Bir?ey sormak istiyorum, verni?i fyrça ile mi boyadynyz? Bende modellerimi fyrça ile boyuyorum, ancak vernik i?ini sprey olarak çözüyorum, sizede önerebilirim.

Birde ukalalyk gibi olmasyn ama boyadan sonra bir kat parlak vernik atylmasyny dekal, eskitme gibi i?leride bunun üzerine yapylmasyny, enson mat vernik atylmasyny öneriyor ****lar.

Yyi modeller,
Utku
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 13:04
Bence kötü bir sonuç elde etmemi?siniz.
Ben olsam böylesini yapamazdym. Herhalde hayatymda en son fyrça ile boyady?ym maket 18 sene önce filandy.
Tek göze çarpan boyadaki toz gibi duran ?eyler. Fyrçanyzyn daha temiz olmasyna özen göstermeniz gerekiyor galiba.
Kendinize haksyzlyk etmeden tadyny çykaryn derim; naçizane.
Yyi maketler!
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2010 Saat 14:18
Orjinalini yazan: utku

Bary? bey merhabalar,

Bir?ey sormak istiyorum, verni?i fyrça ile mi boyadynyz? Bende modellerimi fyrça ile boyuyorum, ancak vernik i?ini sprey olarak çözüyorum, sizede önerebilirim.

Birde ukalalyk gibi olmasyn ama boyadan sonra bir kat parlak vernik atylmasyny dekal, eskitme gibi i?leride bunun üzerine yapylmasyny, enson mat vernik atylmasyny öneriyor ****lar.

Yyi modeller,
Utku

Utku bey merhabalar. Ne demek "ukalalyk gibi olmasyn", öneri ve de?erli fikirlerinizi her zaman payla?abilirsiniz.

Verni?i fyrça ile attym çünkü pistole kullanmyyorum. Parlak vernik, genel kabul görmü? uygulamalara göre sizinde dedi?iniz gibi decal ve eskitme i?leri öncesi, özellikle "terebentin ile inceltilmi? ya?ly boya alttaki enamel boyaya bir zarar vermesin ve ya?ly boya güzel temizlensin" diye atylyyor... Bende yykama ( wash ) yaptym ancak terebentinli ya?ly boya ile de?il, ilk defa kullandy?ym Tamiya Weathering Set ( A ) ile. Zaten dikkat ettiyseniz panel birle?im yerlerinin oldu?u kysymlarda, setin içinden çykan "sünger bob" biraz kalynca oldu?u için panel birle?im yerleri hariç her yeri belirginle?tirmi? oldum :-))

Bu forumda herhalde ilk açty?ym konu "vernikledim bir tuhaf oldu" ba?lykly konuydu. Orada ya?ady?ym spray vernik sorununu payla?my?tym. Artyk o tür ürünlerden mümkün mertebe uzak duruyorum, fakat o konuyu okursanyz çok de?erli deneyimler ve bilgiler payla?ylmy?ty, belki sizde ileride gerekirse faydalanabilirsiniz. Genede etkilemi? gibi olmayayym, tercih size ba?ly.

Görü?mek üzere.
------------------------------------------------------
Orjinalini yazan: copilot_clumsy

Bence kötü bir sonuç elde etmemi?siniz.
Ben olsam böylesini yapamazdym. Herhalde hayatymda en son fyrça ile boyady?ym maket 18 sene önce filandy.
Tek göze çarpan boyadaki toz gibi duran ?eyler. Fyrçanyzyn daha temiz olmasyna özen göstermeniz gerekiyor galiba.
Kendinize haksyzlyk etmeden tadyny çykaryn derim; naçizane.
Yyi maketler!

Arkut bey nazik ve destekleyici mesajynyz için te?ekkür ederim. Boyada "toz gibi duran ?eyler" derken e?er panel birle?im yerlerini kastediyorsanyz, utku beye yazdy?ym cevapta belirtti?im gibi, tamiya eskitme seti süngerini ilk defa kullanmamdan ileri gelen tecrübesizlik durumu...

Ancak özellikle gövde ve kanat altlaryny görünce bu tür bir ?ey kullandy?ymy anlady?ynyzy, normalde yakyn resimlerde görülmesi muhtemel, toz gibi ?eyleri kastetti?inizi dü?ünüyorum. Fyrça ile boyamada artyk daha dikkat edece?im bu tür ayryntylara.

Görü?mek üzere.

Düzenleyen Bary? Can - 02/04/2010 Saat 09:59
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/04/2010 Saat 14:41
Muhtemel toz sorununa ili?kin minik bir ekleme : Vallejo mat verni?in olu?turdu?u, suyla inceltti?imde tam erimemi?, mikro vernik partikülleri. Silmekle filan çykmayynca bir kürdanyn ucuyla temizlemek istedim fakat kemikle?mi?ler. Kürdanyn ucunu suya dokundurup, beyaz minik topaklara ( nokta gibiler ve toz konmu? gibi ama belirgin duruyorlar )de?dirdi?imde eriyip vernik haline geliyorlar. Birde dikkatimi çekti, fyrçanyn son hareketi sebebiyle ( mesela kanatyn bitti?i yerdeki syyrylma hareketi ) kanatlaryn arka kenarlarynda daha yo?unlar. Kazyyynca çykmyyorlar ama dedi?im gibi yslatylynca eriyorlar. Verni?i inceltti?im kaptada da aslynda syvynyn içinde daha büyükleri görülüyordu, pek üzerinde durmamy?tym.

Herkese iyi maketler diliyorum.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04