Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: başlangıç yardımı | |
Yazar | Mesaj |
VEDAT
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/11/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
Konu: başlangıç yardımı Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 01:50 |
herkese Merhaba
Ben Bursa da ikamet etmekteyim. Daha önce 1-2 maket yapmıştım amatörce ve basitçe yani boyamadan yapıştırıcı ve falçatayla falan. Şimdi internette yapılmış , boyanmış ve eskitilmiş modelleri de inceleyince yeniden hevesim kabardı. Sizin sitenizden ve başka birkaç siteden edindiğim bilgiler ışığında Tamiya ve Academy marka maketlerin kalite açısından daha önde oldukları izlenimini edindim. tavsiyeye açığım. Benim için yapımdan maada boyama ve eskitme aşamaları soru işareti.yağlı boyayla yıkama , pastelle eskitme , yağlı boyayla eskitme vs. bunlardan bir kısmını anladım ama net bir bilgi bulamadım internetten. Beni bu konuda biraz aydınlatabilirseniz çok sevinirim.aşama ve gerekli malzemeler açısından. Ben 1 ad.yan keski , zımpara , tamiya yapıştırıcı , fırça , maket bıçağı , plastik macun , maskeleme bandı , cımbız almaya karar verdim . Bunlar yeterli midir gereksiz olan var mıdır? Hangi model ve markalar işimi görür yardımcı olursanız sevinirim. Zahmetiniz için şimdiden teşekürler. |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 02:45 |
Vedat Bey merhaba..
aklima gelenleri ve genel kabul gorenleri yazayim; zımpara --> 400, 800, 1200, 2000 numara kalindan inceye su zimparalari -her marka olur bence- yapistirici --> revell contacta igne uclu veya tamiya yesil kafa denilen yesil kapakli ince yapistiricisi macun --> tamiya putty tek gecin. maskeleme bandı --> tamiyaninki kolay bulunuyor. cımbız, maket bicagi ve fırça konusunda ben cok seçici davranmiyorum, bu aletler için diğer üyeler ekleme yaparlar mutlaka.. bunlara ilaveten bir clear-fix (şeffaf yerler için) mutlaka edinmelisiniz. Micro sol ve Micro set de ihtiyaciniz olacak; bunlar decallerin yuzeye iyice oturmasi icin sart bence. Idris bey sirke de ayni islevi gorur demisti decaller icin ama denemedim Ayrica ben bazen tutkal yerine çok ince uçlu havya kullaniyorum.. özellikle hareketli parcalarin gecmesinde (ör: pervaneler) tavsiye ederim... model yaptikca alet edavat ihtiyaciniz artacaktir, hepimizde öyle olmuştur kanaatimce, o nedenle hepsini toplamadan maket yapmaya başlamamak doğru değil bence. iyi modeller.. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 02:57 |
Hosgeldiniz Vedat Bey,
Bende Bursa'liyim fakat is nedeniyle senenin buyuk bolumu yurtdisinda bulunuyorum.Her ne kadar ilgi alanlarimiz ayni olmasada (ben sivil arac yapiyorum )modelcilik adina paylasimlarimiz olabilir. Turkiyeye geldigimde vakit ayarlayip gorusmek dilegiyle. Bir an once baslayin yavas yavas yerine oturur hersey. Iyi modeller |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 03:35 |
Hoşgeldiniz Vedat bey.İyi modeller.
|
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 04:01 |
Volkan beye katılıyorum....hoşgeldiniz aramıza....yine Burak...yine Burak.....buldun ya hemşerini...hemen es geçersin bizleri...
Vedat bey tekrar hoşgeldiniz aramıza.... iyi modeller |
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 04:20 |
Orjinalini yazan: F-4E
...yine Burak...yine Burak.....buldun ya hemşerini...hemen es geçersin bizleri... Izzet abicim olurmu hic oyle sey oncelik daima sizde |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 06:12 |
Vedat bey, hoşgeldiniz.
İlk tavsiyem, öncelikle şu makale ve forum konularını bir gözden geçirmenizdir: Aka modelciliğine giriş Yıkama ve kurufırçalama topiği Kurufırçalama makalesi İhtiyacınız olacak olan malzemeyle ilgili bilgi bulabilirsiniz. Üretime geçtikten sonra aklınıza takılan her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Modelcilik serüveninizin keyifli geçmesini dilerim. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
VEDAT
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/11/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 17:31 |
cevap veren bursalı bursasız herkese çok teşekkürler.
dualarınızı eksik etmeyin. görüşmek dileğiyle. saygılar , sevgiler. |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 17:34 |
Orjinalini yazan: VEDAT
bursalı bursasız |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |