Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: M41 Walker Bulldog 1/35 Tamiya Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3
Yazar Mesaj
onge
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/01/2010 Saat 20:41
Uzun bir aradan sonra nihayet i?ten güçten fyrsat bulup resim yayynlayabildim. Kancalary pirinç levhadan imal ettim. Önce pirinç levhadan mengene yardymyyla bir L profil çubuk yaptym. Daha sonra dremel ile kabaca ?ekillendirip düz a?yzly pense ile büktüm. E?e ve zympara ile olabildi?ince düzeltmeye çaly?tym.

Arka kancalar ise daha kolay oldu. Pirinç levhadan ?eritler hazyrladym ve düz a?yzly pense ile büktüm.

Düzenleyen onge - 23/01/2010 Saat 20:44
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/01/2010 Saat 20:49
Aracyn resimlerine bakarken, M2'nin yerinin erken dönem araçlarynda periskop civarynda biryerlerde oldu?unu farkettim. Bu kysmyn yakyn plan foto?raflaryny internetten temin ederek silahyn yerini ve ön kysymdaki periskopun zyrhyny tadil ettim.
M2 silahyny seyir esnasynda sabit tutmaya yarayan ma?a ve ni?ancy periskopunun koruma demirini de pirinç levha ve çubuklardan imal ederek yerine monte ettim.

Neye benzedi?ini görmek için siyah boyayla ?öyle bir üzerinden geçtim.

Düzenleyen onge - 23/01/2010 Saat 20:51
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/01/2010 Saat 20:55
Bu arada paletlere de el attym. AFV Club'yn M41 için üretti?i bakla paletlerin bir hayli ifadeli oldu?unu belirtmeliyim. Kalyp güzel, sizi u?ra?tyracak pek fazla çapak yok. Dy?ta kalan lastik kysymlar ayry parça olarak verilmi?, ve ne akla hizmetse yumu?ak plastikten imâl edilmi?.

Gunze Iron black ve tire black kullanarak ilk boyamalaryny yaptym.

Düzenleyen onge - 23/01/2010 Saat 20:56
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/01/2010 Saat 20:59
Bir yandan da antenleri hazyrlamaya koyuldum. Mevcut anten kaidelerini ince e?eyle tesviye ettikten sonra antenleri ince pirinç çubuk ve enjektör i?nesi kullanarak imâl ettim.

Düzenleyen onge - 23/01/2010 Saat 21:01
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/02/2010 Saat 23:23
Nihayet tarete ön gölgeleme yaptym ve sonrasynda typky gövdeye yapty?ym gibi iki farkly tonda olive drab ile boyadym. Bu arada namluyu olu?turan parçanyn namlu zyrhyny tam ortalayacak ?ekilde yapy?mady?yny farkettim. Sa?yny solunu oynatyrken en sonunda namluyu, namlu zyrhyna ba?lanty yerinden kyrdym. Bir anlamda iyi de oldu. Namluyu daha iyi tesviye etme fyrsaty buldum. Kyryk bölgeyi biraz yontarak epoksi macunla doldurup tesviye ettim ve daha düzgün bir ?ekilde yapy?tyrdym. Tekrar boyandy....
Bazy detaylaryn gövdeye montajy sonrasynda hem gövde hem de tarete parlak vernik atyp, çykartma ve yykama uygulamalaryna hazyrlyk yaptym.

Düzenleyen onge - 11/02/2010 Saat 23:25
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/02/2010 Saat 23:30
Bu arada keyifli bir geli?me oldu:
Mevcut profillerde bulamady?ym, Kore'de kullanylmy? bir M41'in foto?rafyny internetten temin ettim. Çok net bir foto olmasa da aracyn i?aretleri okunuyor.

http://community.webshots.com/photo/fullsize/1286387077033289962zfRCGB

Düzenleyen onge - 11/02/2010 Saat 23:34
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/02/2010 Saat 23:37
Aracyn plakasy sol çamurluk üzerine yazylmy?. Tarette ise "35" rakamy okunuyor. Di?er Kore tanklarynyn i?aretlerine bakarak bazy tahminler yapmak ve di?er kysymlary tamamlamak mümkün gibi göründü gözüme. Neticede modeli bu foto?raftaki araçtan esinlenerek bitirmek istedim. E?er do?ru anladyysam araç, 73. tank müfrezesi, 17. piyade birli?ine ait. Bununla ilgili olarak aracyn di?er çamurlu?unda bir i?aret olabilir. Tabii taret yanlarynda (muhtemelen 35 rakamynyn yanynda)ve gövde önünde beyaz yyldyz olmaly.

Düzenleyen onge - 11/02/2010 Saat 23:42
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/02/2010 Saat 23:52
Verdi?im bu karar bazy problemleri de beraberinde getirdi. Beyaz dekal imal etmek gibi...
Bunun için ilk etapta i?aretlemeler için kullanylan fontu bulup, rakam ve harflerin ebatlaryny hesaplayarak Photoshop ortamynda kendi dekallerimi tasarladym. Elimde sadece ?effaf dekal ka?ydy bulundu?u için, aracyn dekal yapy?tyrylacak bir iki bölgesini beyaza boyayyp dekalleri uygulamaya yeltendim. Lakin üzerine yeterince vernik atmy? olmama ra?men dekal ka?ydy mürekkebini suya teslim edip istifayy basty.
Mecburen beyaza boyady?ym kysymlary tekrar ana renge boyadym. Birkaç gün sonra da B planyny uygulamaya koydum.
Teknik çizimleri elle yapty?ymyz eski güzel günlerden kalan yazy ?ablonlary ve beyaz çizim kalemi mürekkebi yardymyyla harf ve rakamlary ?effaf dekal ka?ydy üzerine aktardym. Birkaç denemeden sonra a?a?y yukary bekledi?im sonucu aldym. Daha sonrasynda dekali yerine uygulady?ymda önemsenmeyecek ufak tefek sorunlarla yerine oturdu?unu gördüm.

Belki minik birkaç rötu? gerekecek.

Düzenleyen onge - 11/02/2010 Saat 23:54
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2010 Saat 23:37
Dekal i?lerini tamamlayyp, biraz daha parlak vernik attym ve ya?ly boya yykama etabyna hazyrlandym.

Bu arada M2'yi boyadym. Syrasy gelmi?ken, kullandy?ym makineli seti konusunda birkaç uyarym olacak..
Ylgilenen arkada?laryn dikkatine...
Sette, mühimmat kutularynyn üzerine gelmesi gereken yazylar dekal olarak verilmi?. Fakat her ne hikmetse bu dekali yerine oturttu?unuzda okunmuyor. Ayny yazylardan beyaz olanlar da verilmi?. Bu iki dekali üst üste mi yapy?tyrmak gerekiyor anlamadym do?rusu...
Pek üstünde de durmadym. Bu arada, setten sadece birkaç mühimmat kutusu çykyyor. Kullandy?ym mermi ?eridini çerçeveden ayyrmak da pek kolay de?il. Bu mermi ?eridinin olmasy gerekenden daha kalyn oldu?unu da belirteyim. Ylla mermi ?eridi yapacaksanyz AFV Club'yn mühimmat kutusu setinden çykanlary kullanyn...

Düzenleyen onge - 25/02/2010 Saat 23:46
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2010 Saat 23:51
Buldu?um foto?raftan esinlenerek aracyn üzerini biraz doldurmayy dü?ündüm. Çadyr paketi ve çantalar içeren Academy'nin eski aksesuar setinden uygun parçalary bu i? için ayyrmaya ba?ladym. Bunlaryn kenarlary yeterince ifadeli olmady?y için dremel'in en ince ucuyla kat yerlerini belirttim. Gunze'nin Khaki green'i ile ana rengi atyp üzerine Vallejo'nun US Dark Green rengini üç tonda açarak boyadym.

Düzenleyen onge - 25/02/2010 Saat 23:52
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2010 Saat 00:00
Araç ile ilgili kafamy kurcalayan birba?ka detay ise egzoz zyrhlarynyn üzerindeki yanyk izleri ve pas görünümünü vermekti. M41'ler ile ilgili gördü?üm pek çok profilde ve bazy foto?raflarda, egzoz zyrhynyn neredeyse tümünün boyasynyn yanyp dökülerek yerini pasa byrakty?yny gösteren ifadeler vardy. Squadron'un yayynynda egzozlaryn çok ysynyp pembele?erek tankyn gece operasyonlaryndaki görünürlü?ünü arttyrdy?yndan bahsediliyordu. Gövdenin üst kysmynyn ya?ly boya yykamasyny bitirir bitirmez i?e giri?tim. Gunze'nin eskitme setinden pas rengini (rust) fyrçanyn ucuyla dokundurup çekerek uyguladym. Boya renginin koyula?ty?y yerlerde Tamiya'nyn Olive Drab rengini kullandym ve pas renginin çeperlerine Tamiya Smoke ile ince geçi?ler yaptym. Mat vernikten sonra biraz kuru pastel kullanarak sarartmayy dü?ünüyorum.

Düzenleyen onge - 26/02/2010 Saat 00:01
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2010 Saat 00:05
Bu arada buldu?um bir çizimde aracyn taretinin arkasynda M2 için sehpa ta?yndy?yny gördüm. Fikir ho?uma giti. Bunun içi asit indirme setinden tokalary aldym. Sehpayy daha önceden boyayyp hazyrlamy?tym. Maskeleme bandyndan kayy?lary imal edip sehpayy yerle?tirdikten sonra kayy?lary da üzerine gerdirerek yapy?tyrdym. Kayy?laryn üzerine de asit indirme tokalary yapy?tyryp boyadym.

Düzenleyen onge - 26/02/2010 Saat 00:06
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/03/2010 Saat 11:31
Modeli bitirmeye yakyn, farlar ve çekme halaty ile u?ra?tym. Daha önceden hazyrlady?ym farlara kablo çektim. kablolaryn farlara ba?lanty yerlerini pirinç rengi boyadym. Çekme halaty biraz daha u?ra?tyrdy. Zira, ba?lanty noktalary ?imdiye kadar yaptyklaryma göre biraz daha farklyydy.

Düzenleyen onge - 05/03/2010 Saat 11:32
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/03/2010 Saat 11:35
Halaty Gunze Dark Iron boyadyktan sonra yerine yerle?tirdim. Egzozlaryn üzerine biraz Tamiya Orange Rust sürdüm. Eskitme a?amasyndan önce modelin ilk fotolaryny çektim.

Düzenleyen onge - 05/03/2010 Saat 11:36
IP
<< Önceki Sayfa   3
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma