![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Ömer abi;
Yazmy? olduklarynyz beni fazlasyyla onurlandyrdy. Umarym sarfetmi? oldu?unuz kelimlere gerçekten layyk olurum. Çok te?ekkürler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Model bitmi?, detayly açyklamayy Arkut yazar, foto?raflaryny çektim, birini payla?ayym.
![]() |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Maket bitti, ben de bitece?im yakynda.
10 günlük bir zaman sonrasynda maketi bu kadar hyzly yapmamyn bir yarary olup olmady?yny görece?iz. Ufuk' a bu maketi yaparkenki yardymlary için te?ekkür ediyorum. Sayesinde gövde numaralaryny halletmi? bulundum. Tabii bu konu hakkynda sabry için de; en az 4 defa milimetrik düzeltmeler için bana katlandy?y için ve en sonunda dekâl ka?ysyny bana harcady?y için. Di?er yandan foto?raflar konusunda da te?ekkürler! Kuyruktaki ayy daha önceden yapmy? oldu?um ?ablondan kullanarak yaptym. Nasyl ?ablonsa orta maly oldu, ki bunda katkym oldu?u için sevinçliyim :))) Eskitmeler konusunda ço?unuzun aklynda soru olu?acaktyr, benim bile hâlâ var desem yalan olmaz. Ba?tan söylemeliyim ki acele i?e ?eytan kary?yrmy? sözü galiba do?ru :) Özellikle kanatkökleri bir ço?umuzun dikkatini çekecektir. Ama alttaki ?u iki foto?rafa bakanlar neler olabilece?ini az çok tahmin edecektir: ![]() ![]() Bu konu hakkynda eldeki foto?raf ise ?öyle bir yol gösterdi. 5512' nin foto?rafyna dikkat edilirse sol kanadyn gövdeye yakyn olan kysmyndaki toprak renginin sary ile birle?ti?i yerdeki kamufle çizgisi eskime yüzünden kaybolmu?. Kitaplardaki ve eldeki bu foto?raflar kanatkökündeki eskimeleri böyle yapmama yardymcy oldu. Eksoz konusunda yine foto?ralara bakarak elmden geleni yapmaya çaly?tym. Yine Ufuk' un "kanatköküne uygun di?er yerlerde de boya eskimesi yap" sözüne uygun çok u?ra?ylan yerlerinde boya sökülmesi yaptym ki yine bunun örnekleri mevcut. Son olarak bundan sonrasy için bir hatyrlatma olmasy adyna: Türk Mk.Vb Trop. için elevatörlere, pervaneye ve aynalara dikkat etmek gerekir ki ?imdilik benim gözüme çarpanlar bunlar. Ba?ka de?i?iklikleri bildirecek olanlara ?imdiden çok te?ekkürler, ki tarihimizi do?ru modelleyebilelim. Sanyrym ?imdilik bu kadar açyklama kafi olacaktyr. Her ne kadar içime çok sinmemi? olsa da Ömer Abi' nin demi? oldu?u gibi bu maketle ilgili yazyyy yabancy siteler yollamayy dü?ünüyorum. Yyi maketler! Düzenleyen copilot_clumsy - 31/01/2010 Saat 22:37 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Sen içime sinmedi diyorsun ama biz burda yapty?ymyz maketten so?uduk :)
Eline sa?lyk çok güzel oldu, özellikle kanatkökü bölgesinde yapty?yn eskitme çok ba?aryly. |
|
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
"Arkut 10 günde bunu yapyyorsa, uzun çaly?sa ne yapar" cümlesinin anlamsyzly?y bir kere daha ortada :)
|
|
![]() |
|
Snake Eye
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk. Hem ara?tyrma hem model açysyndan çok güzel bir çaly?ma olmu?.
Düzenleyen Snake Eye - 01/02/2010 Saat 16:03 |
|
SI VIS PACEM PARA BELLUM
|
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Tolga Abi;
Ben hâlâ hyzly maket yapmama kounusunda syrarcyyym, yetenek meselesi çünki :)) Snake Eye; Be?enmene sevindim. Sadece tek dile?im, yapmy? oldu?umun hepimizin gelecekte yapmayy dü?ündüklerimiz için bir yarary olmu? olmasy. |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Bugün Cumali Abi ile telefonda konu?urken konu maketin tekerleklerinin neden yere dik durmady?yna geldi.
Ben de bu konuda çizimlere ve foto?raflara bakty?ymy ve tekerleklerin öyle olmasy gerekti?ini söyledim. Belki merak eden olur diye konuya açyklyk getirmesi için referans olaca?yna inandy?ym bir foto?rafy koyuyorum: ![]() Tekerleklerin neden bu kadar e?ik oldu?unu tam anlayabilmi? de?ilim. Büyük olasylykla taksiyi kolayla?tyrmak ve yerde manevrayy emniyetli hâle getirmek için bu dizayny seçmi? olabilirler. Di?er yandan, Mk.V' lerde böyle olan tekerlek sanki Mk.IX' larda bu kadar e?ik de?il. Mk.IX maketi yaparken eklymda dursun da bakayym. Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Pozitif kamber var tekerlerde, dolayysyyla yüke bindi?inde yanlara çekme yapmasynyn önüne geçiliyor.
|
|
Ares
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Bildi?im tek kamber kanat kamberiydi.
(Dü?ünle alakaly olany lafa kary?tyryp ortaly?y sulandyrmyyorum) Te?ekkürler! |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Pozitif kamber var tekerlerde, dolayysyyla yüke bindi?inde yanlara çekme yapmasynyn önüne geçiliyor. ,Hadi bakalym bunu da ö?renecez demek , benim tek bildi?im Kamber A?a ba?ka da yok... |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
Ares
![]() ![]() ![]() |
Konuyla ilgili olarak makaleler bölümündeki ?asi geometrileri üzerine olan yazyyy önerece?im, tekerle?in i?in içine girdi?i her duruma uyarlanabilir o yazy manty?y anlamak baabynda.
|
|
Ares
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
ok bakarym hemen , tesekkurler
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |