Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: M41 Walker Bulldog 1/35 Tamiya Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
onge
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2009 Saat 00:05
Bütün birle?im yerlerine ye?il kafa sürüp bir iki gün bekledikten sonra kalan bo?luklary macunlayyp zymparaladym. Asit indirme çamurluklary monte etmeye ba?ladym.

Düzenleyen onge - 11/12/2009 Saat 00:06
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2009 Saat 00:11
Bir taraftan da taretin detaylaryna el attym. Aracyn taretinin üzerindeki kulplar gözüme çok kalyn göründü. Bunlary pirinç çubuklardan hazyrlady?ym parçalarla de?i?tirmek istedim. Bunun için kitte verilmi? olan montaj detayyny tadil etmem gerekti. Böylece taretin üzerindeki kulp yapy?tyrmak için verilmi? oyuklary macunla doldurmaya ba?ladym.

Düzenleyen onge - 11/12/2009 Saat 00:12
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 00:45
Taret üzerinde kulplaryn ba?lanty yerlerine delikler açyp kulplary bu deliklere oturtarak montajy tamamladym.

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 00:46
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 00:48
Daha sonra çizimde egzoz muhafazalarynyn üzerindeki yivlerin çizimdeki ifadeye uymady?yny farkedip bunlary bir güzel kazydym ve ysytylyp çekilmi? çerçeveden yapty?ym parçalarla, typky gövde yanlary gibi, imal ettim.

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 00:49
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 00:49
Bu tip i?leri gördükçe AFV yapma iste?im zaten az iken iyice syfyra yakla?yyor (Aynysy Kür?ad'yn Fyrtynasy içinde geçerli). Eline sa?lyk.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 00:54
Sa?ol Ufuk, ben de ayny ?eyi senin tayyareler için söylemek isterim. Lakin zulada da 1/32'ler var. Ne yapmaly bilmem ki...
Efenim, daha sonra farlara ve far demirlerine giri?tim. Far demirleri asit indirme setinde verilmi?. Lakin biraz u?ra?arak el yapymy olarak da üretmek mümkün. Tek sorun bunlaryn asit indirme setinden, biribirine ba?lantyly birtakym ?eritler halinde çykmasy. Halbuki aracyn foto?raflarynda bu parçalaryn lama demirinden de?il "L" profil çelikten yapyldy?y görülüyor. Ayryca üzerindeki deliklerin de do?ru yerde oldu?undan pek emin de?ilim. Herneyse...

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 00:57
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 01:03
Yazmayy unutmu?um: Birba?ka problem de bu far demirlerinin gere?inden daha uzun olmasy. Yani kyrpmak gerekecek...
Farlaryn durumu da biraz komik. Aracyn gerçe?inde bunlar böyle 30'laryn otomobillerinin farlary gibi durmuyor... Faryn ön kysmy camy ile birlikte arka kysmyna vidalarla ba?lanyyor ve bu vida yerleri farlaryn dört tarafynda son derece belirgin. Önce farlaryn fazlalyklaryny biraz yonttum, daha sonra da ysytylmy? çerçeveden çekti?im parçalarla vida yerlerini yaptym.

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 01:04
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 01:40
Gövde üzerinde çykardy?ym i?i görmek için astar niyetine siyah boya attym.
Tamiya'laryn bir özelli?i, ayry parça olarak verilmesi gereken bazy küçük parçalary da büyük parçalarla beraber kalyplamasy. Bu araçta da çamurluklaryn üzerindeki kutularyn kulplary bu ?ekilde yapylmy?ty. Bunlary dremel ile çok dikkatli bir ?ekilde yonttuktan sonra M47 kitinden araklady?ym kulplarla de?i?tirdim.

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 01:41
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 01:45
Kitteki M2 silahy M2 den ba?ka her ?eye benziyordu. Bunun yerine Academy'nin U.S. Machine Guns setinden bir M2 kullanmayy tercih ettim. 2003 kalyby bu sette 30 ve 50 kalibrelik makineliler, cephane kutulary, de?i?ik namlu ve sehpa seçenekleri mevcut. Kalyby ise daha önceki çapakly AFV aksesuar setine göre çok daha düzgün.

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 01:45
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 01:50
Detay hastaly?y çok kötü bir?ey. Bende de bazen krizler halinde kendini gösteriyor.
M41'de aracyn a?yrly?yny azaltmak için en öndeki tekelrle?in içinde yer yer bo?luklar açylmy?. Bu durumu benim u?ra?ty?ym kitten çykan tekerle?e de yansyrmak istedim ve dremel ile i?e koyuldum. Nihayet tekerle?e istedi?im ?ekli verdim. Di?er tekerle?e de bu kadar u?ra?aca?yma silikon kalyp hazyrlayyp detaylandyrdy?ym tekerle?i kopyalamak istedim. Lakin sonuç pek istedi?im gibi olmady.

Düzenleyen onge - 24/12/2009 Saat 01:51
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2009 Saat 02:44
Gayet guzel gidiyor, kolay gelsin. Academy'nin makineli tufek seti gercekten de cok guzel; ben gelecek projelerimden birisi olaan Kibris Rum T-34/85'i icin kullanmayi dusunuyorum.
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/01/2010 Saat 00:04
Te?ekkür ederim.
Gövde ile ilgili yapylmasy gereken i?lerin sonuna do?ru yakla?yrken, bir de kazma, kürek gibi aletlerin bulundu?u askyya el atayym dedim. Zira kitten çykan askynyn ve aletlerin ifadesi son derece yetersizdi. Sanki üzerlerinden silindir geçmi? gibi bir halleri vardy.

Ben de kendi alet askymy hazyrlamaya karar verdim. Bu i? için yukaryda bahsetti?im, Academy'nin AFV aksesuar setlerinden çykan aletleri kullandym. Askyyy da pirinç profillerden ve levhalardan kesti?im parçalarla, kendim hazyrladym.

Düzenleyen onge - 05/01/2010 Saat 00:08
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/01/2010 Saat 00:14
Birba?ka ifadesi yetersiz detay da yedek palet baklalarynyn bulundu?u asky idi. Bu kitte kullanmayy dü?ündü?üm AFV Club üretimi bakla paletlerden iki tanesini ve biraz da pirinç levha kullanarak daha ifadeli bir parça elde ettim. Plus Model'in civata setinden dört adet civata kafasy ekleyerek detaylandyrdym. Palete göre biraz gev?ek oldu, lakin daha iyi oldu gibi. ?imdilik biraz dursun, belki bir ara gaza gelip sykyla?tyryrym.

Düzenleyen onge - 05/01/2010 Saat 00:15
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/01/2010 Saat 00:24
Asit indirme setinde verilmi? birba?ka keyifli detay da aracyn yan kysmynda bulunan çekme halaty askylaryydy. Bunlar da kysa bir mücadeleden sonra yerlerini aldy. Umarym çekme halatyny imal edip yerine oturturken sorun çykmaz...

Düzenleyen onge - 05/01/2010 Saat 00:26
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/01/2010 Saat 00:32
Son a?amada beyazyny biraz fazla kaçyrdy?ym bir ön gölgeleme yaptym. Bunun üzerine Tamiya'nyn Olive Drab'yndan ince bir kat attym. Taretle ilgili i?ler bitince hepsini birden Gunze'nin Olive Drab'y ile boyamayy dü?ünüyorum.

Düzenleyen onge - 05/01/2010 Saat 00:33
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/01/2010 Saat 23:51
Bu arada gövde arkasynda bulunan bir detayy eklemeyi unutmu?um. Travel lock denilen, intikal esnasynda namlunun yukary a?a?y oynamasyny engelleyen bir çe?it kelepçe...
Bu parçanyn monte edildi?i sol arka çamurluk kitte çok kaba olarak verilmi?ti. Çamurluklary ayyklarken onu da kesip attym. Yenisini yapmak icabetti. Pirinç levha ve çubuklar sa?olsun...
Ytici izini de yok edebilirsem keyfim yerine gelecek.

Düzenleyen onge - 08/01/2010 Saat 23:53
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/01/2010 Saat 23:56
Tekrar taret ile ilgili i?lere döndü?ümde ilk dikkatimi çeken periskop zyrhlary oldu. Bunlar da kitteki pek çok parça gibi gere?inden fazla kalyndy. Yontup inceltmek istedim, bu kez de yerine iyi oturmady. Elimdeki çizimden faydalanarak, ölçe?e daha uygun zyrhlary 0.4mm pirinç levhadan imal ettim.

Düzenleyen onge - 08/01/2010 Saat 23:57
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/01/2010 Saat 00:09
M41, kullanyldy?y süre içinde pek çok tank gibi ufak tefek de?i?ikliklere u?ramy? bir araç. Ana silahyn hedefleme sisteminin de?i?tirilmesi, 50 kalibre uçaksavar silahynyn kaidesinin yerinin de?i?tirilmesi, çamurluklaryn ön kysmynda biçim de?i?ikli?i yapylmasy bunlaryn ilk aklyma gelenleri...
Benim yapmak istedi?im, Kore sava?ynyn son günlerinde cepheye gönderilmi? bir araçty. Dolayysyyla erken denebilecek bir türevdi (version). Ve okuduklarymdan anlady?ym kadaryyla bu türevde taret üzerinde biri komutan mahallinin önünde, biri de yanynda olmak üzere iki adet 50 kalibre makineli tüfek kaidesi bulunmasy gerekiyordu. Kitte öndeki kaide verilmi?ti. Fakat ben bunu bir yanly? anlama sonucu budayyvermi?tim. Bir bakyma iyi de oldu. Academy'nin makineli tüfek setinden çykan kaideyi taretin önüne monte etmek için hazyrladym. Yan kysym için de pirinç boru, ince pirinç cubuk ve polystyrene levha kullanarak bir kaide daha yaptym. ?imdi syra aracyn arkasynda ve yanynda yeralan kancalarda...

Düzenleyen onge - 09/01/2010 Saat 00:10
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma