Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Spitfire Mk I - 1/72 Tamiya | |
Yazar | Mesaj |
mevzun06
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/07/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
Konu: Spitfire Mk I - 1/72 Tamiya Gönderim Zamanı: 09/10/2009 Saat 22:14 |
Stuka ve Bf109dan sonra hem Tamiya model denemek için, hem bir RAF uça?am olsun diye Spitfire' y yapmaya karar verdim. Bundan sonra 1/72 olarak berbat etti?im uçaklary 1/48 alarak nispeten adam gibi yapyp dolaba dizmeyi dü?ünüyorum.
Model Tamiya, fakat orasy böyle burasy böyle diyecek tecrübe ve bilgiye sahip de?ilim, bilenler bilir. Ben macun kullanmadym ama motor altyndaki parçada bo?luk kaldy, sentetik tinerim yoktu, macunla doldurmaya ü?endim açykcasy. Ba?ka biryerde oturma problemi veya bo?luk kalmady. Tüm modeli ilk önce humbrol enamellerle boyayyp tamiya akrilik parlak vernik attym. Fakat Olive Green (nasyl greense) Tamiya akrilikdi. Ylk kez kullandym, üstüne tamiya akrilik vernik atynca (~2 saat) bazy yerlerde ufak da olsa boya buru?tu, kalkmaya yeltendi. 1/72 Revell Hurricane' den sonra gördü?üm en iyi dekallerdi. Düzenleyen mevzun06 - 09/10/2009 Saat 22:18 |
|
mevzun06
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/07/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
Gönderim Zamanı: 09/10/2009 Saat 22:21 |
son halinin düzgün foto?raflaryny yaryn gündüz çekip foruma koyarym. Fakat hala anten (delemedim gövdeyi), biraz daha wash (sentetik tinerim hala yok, olmayacak bu gidi?te) ve mat vernik eksik.
Birde sormak istedi?im bir soru var. Bu aletin kanopisi normal tamiya bantla maskelenebilir mi? Yoksa ba?ka bir?ey ?art my. Ben tamiyayla maskeleyebilece?ime inanmyyorum. Elimde kanopisi boyanmamy? 1/72 stuka var, ve o tam anlamyyla imkansyz. Muhtemelen bunlary fyrçaya boyayaca?ym syrf kanopi olsun diye. |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 10/10/2009 Saat 01:15 |
Makaleler kysmynda maskeleme yazylary var, tamiya bantla maskelenebilir e?er o yazylary uygularsanyz. Gerekliolan bantlary ince ince dilimleyip parça parça yapy?tyrmanyz. Tek parça bantla maskelemeye çaly?yrsanyz sorun çykabilir ebattan dolayy
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |