![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07/10/2009 Saat 08:42 |
Elimde ekteki SuperScale seti var.
![]() Dönemin Bf109E-3'leri böyle mi (splinter) boyanyyordu... Tamiya'nyn ayny dönem kitler için önerisi farkly. Tereddütte kaldym... Bilgisi olan varsa çok sevinirim... |
|
mete
|
|
![]() |
|
sozgen70
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() ![]() ![]() |
Pattern do?ru ama renkler yanly? gibi geldi bana.
Dönemin E-3'leri RLM 71/02 üst yüzey, 76 alt yüzey diye biliyorum. |
|
![]() |
|
sozgen70
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() ![]() ![]() |
Pardon alt yüzey 76 de?il 65 olacakty.
|
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
Bir dönemde (Yngiltere saldyrylarynyn oldu?u döneme denk geliyor diye hatyrlyyorum) gri renkler kullanylmaya ba?landy?y için her filo kendi gri rengini kary?ymlarla bile kullanmaya ba?lamy?my?.
Dolayysyyla belirtilen renkler yanly? olmayabilir. |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Yanly? hatyrlamyyorsam Yngiltere Sava?y döneminde düz 71'den 74-75'e kadar çe?itli boya ?emalary kullanylmy?ty(Arkut'un belirtti?i gibi) Olmaz diye bir?ey yok:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
sozgen70
![]() ![]() ![]() |
Kaynaklary iyice incelemekte fayda var ama ben halen 71/02/65 diye ysrar ediyorum. 70/71/65 sava? öncesi ve ba?y standard iken sonradan 71/02/65'e dönüldü diye biliyorum. Resimde görünen 74/75 üst yüzeyler bana pek mantykly görünmedi. Tabii Luftwaffe'dir her ?ey olur, ta? dü?ebilir, ayy çykabilir...
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Temsili resimdeki renk tonlary da 71/02 gibi duruyor dedi?iniz gibi.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
E3 splinter kamuflajy RLM 65 üzerine 71/02 atylmy?tyr... ancak RLM 02 yerine 70 kullanyldy?y olmu?tur sava?yn ba?ynda...
74/75 kombinasyonu benim rasladygym bir?ey degil... |
|
![]() |
|
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() |
Renklisi:
![]() |
|
mete
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Hmmm, 71/75/65 gibi duruyor sanki.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
resimdeki ?ema bana sallama gibi geldi Yalym Beyin dedi?i gibi renkler 71(82)/75/65 gibi boyanmy? bu bir E-4 oldu?una göre(kanat altynda MG FF/M çykyntylary açykça görülüyor) bu ?ema uydurma çünkü 1940 kasymyna kadar3/JG1 hariç Baty cephesindeki bütün gruplaryn alçak irtifa koyu renk kombinasyonuna geçmi? olmasy lazym (yani gövde yanlarynda düzensiz mottle paternleri uygulamasyna)oysa burada erken tip bir ?ema var üstelik kullanylan renkler daha geç bir döneme ait.yani anlamsyz saçma sapan çizimler bunlar.Bence bu tür kayna?y ve referensy olmayan renkli ?emalara inanmamak lazym. saygylarymla
Düzenleyen purdey - 09/10/2009 Saat 02:07 |
|
![]() |
|
mozkar
![]() ![]() ![]() |
Çok çok haklysynyz...
Amacym Tamiya'nyn haly kyvamyndaki decallerinden kurtulmak. Ve maalesef bu ?ema, "Schumacher Bf 109E-3 JG 1" aramasyndan çykan "en elle tutulur" ?ey. Zaten elimde daha güvenilir bilgi/doküman olsaydy ba?ly?y açmamyn pek bir anlamy olmazdy... A?a?ydaki sayfalarda 1941-44 arasy 74/75/76 renklerinin kullanyldy?yndan bahsediliyor ama buradan Bf 109E-3 ?emasy hakkynda fikir sahibi olmak mümkün de?il. http://www.modelsitesi.com/makaleler/rlm01/index.htm http://users.hol.gr/~nowi/luftcam/index.html http://www.rlm.at/cont/archiv01_e.htm Superscale'nin ?emasy (almy? bulunmu?um zamanynda) bu denli tarty?maya açykken sanyyorum en do?rusu daha "garantili" bir renk/?ema kombinasyonuyla devam etmek. Aksi emek ve zamanyn (nisbeten) ziyany olur. Mesela: ![]() |
|
mete
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Çizerler bazen göz karary kendilerine do?ru gelen renkleri yanly? da olsa boyuyorlar. Bu durum da muhtemelen biraz öyle. Tahminimce çizer esasen 74/75 boyamak istemi? ama tutturamamy?. Çizerken renk tutturmak maket üzerindekinden daha me?akkatli bir i?. Tabii bu çizimin sonuç itibari ile "uydurma" olmu? oldu?u gerçe?ini etkilemiyor.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Aman Mete abi ben yaptym sen yapma Tamiya ve dekal aman haaa sakyn yazyk günah olur kite...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
Mete Bey, bu 3/JG 26 iyi bilinen ve do?rulanmy? bir profil
iyi bir BOB semasy olabilir.JG26 armasynyn sorun olaca?yny sanmyyorum sadece Blume'nin ki?isel amblemini bir ?ekilde uydurabilirseniz bu ?emayy dekalsiz de uygulayabilirsiniz. ?imdiden kolay gelsin. saygylarymla |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |