Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: 1/72 Dragon Early Jagdpanther | |
Yazar | Mesaj |
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Konu: 1/72 Dragon Early Jagdpanther Gönderim Zamanı: 17/09/2009 Saat 18:02 |
1/72 ölçek Dragon Zimmeritli Early Jagdpanther. Izgaralar pohot etch olarak verilmi? ayriyeten halatlar için plastiklerin yanynda metal tel de verilmi?. Paletler vinil. Arka taraftaki kutular ise siyah renkte resin.
Öncelikle yürür aksamy tolayyp boyadyktan sonra üst gövdenin de montajyny tamamladym. Yç motor detayy bu ölçe?e göre oldukça iyi. Siyaha boyayyp, ardyndan ya?ly boya ile yykama yapyp, sonrasynda hafif bir metalik eskitme uyguladym. Arka taraftaki kutular tamamen zimmeritli olarak verilmi?. Oysaki bakty?ym referanslarda kapatlaryn zimmertle kaplanmady?yny görünce oldukça ince bir metal levhadan parçalar keserek, kapaklar yaptym. Dragon kit çe?itli versiyonlar için birkaç egzos vermi? kit için planda belirtilen egzoslary monte ettim. Ön çamurluklar oldukça ince verilmi? fazla bir zympara yaparka inceltmeme gerek kalmady. Biraz deforme ettim. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 17/09/2009 Saat 18:02 |
Yan zyrhlary (çamurluklary her neyse..) monte ederek ayny ?ekilde biraz deforme ettim. Aslynda yine metal levha kullanma niyetim vardy ancak parçalar zaten ince verildi?inden buna da gerek duymadym :)
Motor üstü oldukça sade verilmi?. Izgara çevresindeki kancalar, motor kapa?y üstündeki tutamaklar vs mevcut de?ildi. Yine referans fotolara bakarak metal levhalardan, bakyr telden ve eldeki photo etch parçalardan yapmaya çaly?tym. Izgara çevresindeki kancalar biraz büyük görünebilir :) ufaltarak ancak o kadar yapabildim. Daha ufa?y için keskin göz lazym :) Üst gövdede sa? ön kö?ede bir tutamak vs olmasy gerekiyor. Dragon bunu vermemi? bunu da yine metalden yaptym. Yine ön çamurluklarda da ön kysymla ba?lantyyy sa?layan bir mente?e vs. olmasy gerekiyordu bunu da metal levha aracyly?yla elden geldi?ince hallettim. Zimmeritli yüzey üzerinde de yeteri kadar bir deformasyon uyguladym. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
torabora
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 17/09/2009 Saat 20:12 |
Aygün bey ince i?lere dalmy?syn kolay gelsin
Selamlar |
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 19/09/2009 Saat 21:05 |
Boya a?amasyna geçtim. Öncelikle siyah ile preshade yaparak sonrasynda flat brown attym.
Daha sonra Temel renkte dark yellow tonlarynda çe?itli yerleri boyadym... |
|
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 19/09/2009 Saat 21:05 |
Daha sonra da ye?il ile kamuflaj attym. ?imdilik böyle. Artyk bayram tatili sonrasynda devam edece?im. :) |
|
|
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 06:12 |
Ellerine saglik Aygun'um...Guzel olmus boyuta gore....Ozledim Maket yapmayida , buralarda zamanim ve ortamim yok maalesef...Buralar = China...
Ahanda Seyyar Kasap... Yalniz Sinege bi koydu etin ustunde varyaaaaa:) Neyse konuyu dagitmayalim , siz Maket'lere devam edin nasi olsa bi gun donecegimdir... Düzenleyen heydrich - 23/09/2009 Saat 06:19 |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 06:16 |
Ben hâlâ tank yapmanyn uçak yapmaktan zor oldu?unu iddia ediyorum.
Heydrich, seni anlyyor sayylyrym. Y? icaby ben de 5 gündür Hong Kong' tayym. Allah' tan bu ak?am dönüyorum. Darysy en kysa zamanda ba?yna. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 13:22 |
Uçak daha stresli bana göre Arkut. hele bir de bir parça kayboldu?u zaman :) tank ta en azyndan sava? hasary olur öyle diyerek geçi?tiriyoruz...
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 14:13 |
Daha rahat kirletebiliyorsun AFV'yi. Bence de Uçak yapmak daha stresli. Hangisi daha kolay diye bir?ey diyemem , ikisinin de zor yanlary var hakkyyla yaptyktan sonra ama AFV yaparken kendimi daha rahat hissediyorum genelde. Du ben bir dank yapayym bu ara.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Lt von Witzland
Üye Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 14:23 |
DAK PzIV'e devam etsem Coli'cigim?? Ne zaman geleyim?
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 16:09 |
Model atölyesi miyim ben? Al Panzerini boya aaaaa... Sanki zorla tutuyoz panzerinizi Witzie beyci?im!
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 19:32 |
Tank derken 1/72 den de ufak ölçek yaparsyn sen ?imdi :D
ve kesinlikle ben de öyle afv de rahatym... belirtti?im gibi bir parça kayboldu?unda kamuflaj a?y, kum torbasy, çanta vs gibi aksesuarlarla bile az çok kamufle etmek mümkün. Ama uçakta böyle bir?ey zor. :) |
|
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 20:22 |
Yok canym 72 yaparym. Hmmm 76 da olabilir. Aslynda 144lerim de var, onlary my yapsam??? Uçakta da mümkün esasen. Yerde yapylyp üzerine örtü vs atylabilir. Ya da yara alyp dönmü? bir uçak yapylabilir.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 23/09/2009 Saat 22:38 |
Sen bir ara minik bir?eyler yapmy?tyn... kibrit kutusunda birkaç adet birden ta?yyordun. Hatta sanyrym photo etch parçalary da vardy...:)
|
|
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |