Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: BB--Bonbon Buggy | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Konu: BB--Bonbon Buggy Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 09:40 |
Renault 12 ile güreşirken arada küçük bir kaçamak yapayım dedim. Revell'in "Gypsy Dune Buggy" kiti vardı, kısa yoldan canlı bir renk ile bitirmek istedim.
Kit tam anlamıyla berbat bir kit, her tarafı flashingle dolu. Lastikleri lastik ve ortadan ikiye bölünmüş halde. Gövdeyi oluşturan 3 parça birleştikten ve zımparadan sonraki genel görünüm şu şekilde: Farları gövdeye döküm yapmışlar ve bunu alüminyuma boyamamızı söylüyorlar!!! Bu resmi çektikten sonra farları deldim, parça kutusundan bir çift reflektör koyacağım. Motor 2 alternatifli idi: VW ve Corvair motorları. Ben Corvair motorunu tercih ettim, ne de olsa biraz daha beygir var! Açıkta kalacağından buji kablolarını çekmek farz oldu. Distribütörün üstünü ısıtılmış topluiğne ucu ile kablonun ucunu yerleştirmeye uygun hale getirdim. |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 09:45 |
Buji kablolarının motorun üst siper sacında gireceği yerleri de 0,5 mm uç ile deldim:
Motor tamamen kromajlı parçalar halinde idi, gerçeğine yakın renklere boyadım: Gelelim bonbon rengine: Alüminyum üzerine Gunze'nin şeffaf mavisini attım. Mavi ama, "yanan" bir renk çıktı ortaya... Yakında biter... |
|
borakaraca
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 43 |
Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 10:30 |
korkut abi renk super
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 11:27 |
Aabi bu metalik gri tonları (silver, alü, vs) üstü şeffaf boya olayını o kadar güzel ediyorsunuz ki, sonunda bir tankı böyle boyayacam, renk konusunda hassas olan halk, hepten galeyana gelecek.
Bu arada keşke corvair makinası takmayaydınız, çok yakar bu. Düzenleyen carlgustav |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 18:16 |
Orjinalini yazan: carlgustav
....sonunda bir tankı böyle boyayacam, renk konusunda hassas olan halk, hepten galeyana gelecek. Bu arada keşke corvair makinası takmayaydınız, çok yakar bu. Aslında neden olmasın, şöyle pırıl pırıl pembeli filan bir tank... Adam Woodstock'a onunla gelmiş olsun mesela? |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 18:43 |
Ön cam çerçevesi ile birlikte şeffaf idi. Çerçeveye Bare Metal Foil attım:
Egzoz boruları iğrenç. Hem flashing dolu, hem de kesiti oval. Traşlamak demek tüm kromun gitmesi demek. Ne yapacağıma henüz karar vermedim, belki lehim telinden yaparım Egzozlar hariç motorun son hali. Buji kabloları Detail Master'dan. Kabloları çekerken çok ellemekten bazı yerlerde boya sıyrıldı, rötuşlanacak. Ateşleme sırasında da iki silindiri karıştırmışım, artık elleyemem; böyle affola! |
|
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 12/11/2005 Saat 21:54 |
Korkut abi yine neşteri vurmuşsun plastik cerrahı edasıyla bu hastayıda iyleştirmissin bandajlar söküldükten sonra bu modelde kendini tanımaz halde olacak süpersin vallaha kolay gelsin.
|
|
www.crowmodelcars.com
|
|
roadrunner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
Gönderim Zamanı: 13/11/2005 Saat 05:28 |
waayyy kolay gelsin sonucuu şimdiden merakla bekliyorum...renkde yakışmış kum canavarına
|
|
Long Live Rock & Roll
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 13/11/2005 Saat 05:44 |
Bu kadar kotu bir kite tam manasiyla can veriyorsunuz
Sonucu merakla bekliyorum , devam.. |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 13/11/2005 Saat 06:06 |
Burak a katılmamamk mümkün değil....devammmmmmmmm....ellerinize sağlık...kolay gelsin...bekliyoruz 4 gözle...
Izzet Çelikoba |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 13/11/2005 Saat 22:24 |
Kolay gelsin üstad.Renk konusunda arkadaşlara katılıyorum,harika olmuş.
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 14/11/2005 Saat 05:27 |
Yorumlara çok teşekkürler arkadaşlar. Aldığım şevkle devam ediyorum!
Jantlar da berbattı, havalandırma delikleri kapalı idi, onları açtım. Lastikler iki parça ve plastik değil, lastik! Böyle japonla birleştirip zımparanın yapabildiği kadar eskittim. En sağda da lastiklerin flashinglerine bir örnek.. |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 14/11/2005 Saat 05:29 |
Jantların çapaklarını temizleyince kromaj namına birşey kalmadı kenarlarda. E bunlar lastiğin dibinde sırıtacağından, farklı bir çözüm bularak çevre çemberini de şeffaf maviye boyadım! Meşruiyet içinde çare tükenmez!
Egzoz borusuna da ucuna plastik tüp geçirip egzoz ağzını matkap ucu ile az genişleterek çözüm buldum. Daha sonra bunu Bare Metal foil kaplayarak görüntüyü biraz düzelttim. |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 14/11/2005 Saat 05:34 |
Göstergeler deseniz rakam ve ibreleri kabartma olarak plastiğe yapılmıştı. Onları silip Corel'de çizdiğim paneli kağıda bastım. Gösterge camı diye de, şeffaf tırnak cilası uyguladım (üstteki resim). Yansımadan dolayı aradaki farkı görüyorsunuz.
En sonunda 4 tekerlek üzerine indi... Roll-bar ve ön bar, aptal plastik yerine lehim tellerinden kıvrıldı. |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2005 Saat 07:06 |
Korkut abi güzel oluyor.Devam
Aracın kupasını şöyle alevli birşey yapsan çok hoş olur.Bu araca yakışır |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
roadrunner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2005 Saat 02:05 |
çok hoş olucak...evet alev hoş olur
|
|
Long Live Rock & Roll
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 10:08 |
Kaput küçücük, kibrit alevi gibi birşey olur, hem de kaputun mavisini yokederdi. Zaten eşim de uygun görmedi ve konu kapandı!
Neyse, en sonunda bu da bitti. Boya rengi çok güzel, resimler bir türlü tam tonu veremiyor. Lacivert, hatta biraz mora doğru lacivert. Ancak boyayı atalı neredeyse 1 hafta oluyor, hala elleyince parmak izi kalıyor. Dokunma kuruması hemen oldu ama kemikleşme henüz olmadı. Dolayısı ile de, hafif portakal kabuğu efektlerini giderme şansım da olmadı ve öyle bıraktım: |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 10:09 |
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |