![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
T3kniker
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/08/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk güzel olmu?...Kysmetse bende T72 yapmayy dü?ünüyorum...
|
|
![]() |
|
obernbayern
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/06/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiyanyn t-72 modelini yaptym. E?er yaparym sevdim modern rus araçlaryny dersen Mus tafa abi, önerece?im bir model. Birkaç farkly versiyon ve çe?itli mauflaj örnekleri çykyyor. Ayryca internettende istemedi?in kadar bulabiliyorsun. :)
Yki tekerini ben zymparalamy?tym bunun :) he he he :) Eline sa?lyk güzel olmu?. |
|
2.stabsbattalion, 8.kompanie,Grossdeutschland ! Leutnant Kurt Müller ! www.reenactingturkey.net
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
T72ci arkada?lara kolay gelsin. Sizlerin i?tahyny arttyrabiliyorsam ne mutlu bana... Deste?iniz ve iyi dilekleriniz için te?ekkürler.
Güner, sol tarafta ortadaki iki tekerlek senin zymparaladyklaryn :P. Eline eme?ine sa?lyk.. :) Bir süredir mesaj yazamadym. Ama bu arada bo? durmadym tabii... parlak vernik atyp, yykama yaptym ve biraz da detay çaly?tym. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen onge - 09/09/2009 Saat 14:45 |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Detaylardan bahsetmeden önce söylemeden geçemeyece?im. Kitten çykan dekaller klasik Zvezda standardynyn biraz üzerinde. Lakin Microsol ve Aseton i?birli?i neticesinde anca yerlerine oturuyor. Bu versiyonda zaten iki tane vardy. Kuruma süresi filan derken dekal a?amasy iki günümü aldy.
Ön tarafta far haricinde kauçuk eteklere yypranma efekti uygulandy. Rusya'da da?yn ta?yn çalynyn kauçuk eteklerin üzerindeki yypratycy etkisi yansytylmaya çaly?yldy. Ayny derecede olmasa da bu etkinin kysmen yandaki kauçuk eteklerde de olu?abilece?i dü?ünüldü. Bunlar da minik fyça darbeleriyle eskitildi. Kasanyn arka tarafynda türbin motorunun hava aly?y oldu?unu tahmin etti?im yzgara da eskitmeden nasibini aldy. Gunze'nin dark iron metalik kaplama boyasy ve siyah ya?ly boya yykama uygulanarak daha gerçekçi görünüm verilmeye çaly?yldy. Taretin arkasyndaki anten kaidesi pirinç boru kullanylarak yeniden yapyldy. Dark iron metalik kaplama boyasy çekme halatyna da uygulandy. Ya?ly boya yykama ile ufak tefek pas izleri yapyldy. Benzeri açykly koyulu pas etkileri variller üzerinde de çaly?yldy. Taretin önkysmynda far haricinde, topun yanynda bulunan makineli enjektör i?nesinden kesilip hazyrlandy. Taretin yanlaryndaki sis bombasy atycylarynyn kapaklary aracyn foto?raflaryndaki benzer ifadelere istinaden siyaha boyandy. Modelin geneline burnt umber ya?ly boya yykama uygulandy. Bunun haricinde pek çok ufak tefek ayarlama yapyldyktan, ve unutulan bazy detaylar görülüp saç ba? yolunduktan sonra mat vernik a?amasyna gelindi. Düzenleyen onge - 09/09/2009 Saat 14:59 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Aracy biraz tozlu toprakly ve çamurlu yapmak hevesiyle harekete geçtim.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen onge - 09/09/2009 Saat 15:03 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Önce aracyn geneline, yürü aksamda ve kauçuk eteklerin a?a?ysyna do?ru yo?unlukta olmak üzere Tamiya "Buff" uyguladym. Bunun üzerine biraz taze çamur çaly?mak istedim. MIG firmasynyn "Russian Earth" pigmentini Revell'in parlak verni?iyle kary?tyryp içine biraz ince plaj kumu ekleyip çamurumu imal ettim. Bunu aracyn paletlerinin yol ile yemas eden kysymlaryna ve aracyn altyna bolca sürdüm, kauçuk eteklere ve arkadaki varillere de biraz syçrattym. Sonucu çok be?enmedim. Hernekadar bu kadar koyu renkte bir çamur mümküm olsa dahi maketin üzerindeki toz ile çok zyt durdu. Bu zytly?y kyrmak için ayny firma üretimi "Mud" (çamur) pigmentini, koyu çamur olan kysmyn kenarlaryna kuru olarak sürdüm. Bunun yanynda bazy bölgelere de Tamiya'nyn yine çamur rengi kalem boyasyyla ufak tefek parçalar halinde syçramalar yaptym. Sonuç olarak, çamurlu bir bölgeden geçmi?, lakin üzerinde de kurumu?, farkly nitelikte topraklardan çamurlar ta?yyan, biraz pisce bir araca kavu?tum.
Sonuç fena olmady galiba.. Ama artyk anladym ki ben öyle pek fazla kirli çamurlu araç sevmiyorum... Düzenleyen onge - 09/09/2009 Saat 15:14 |
|
|
|
![]() |
|
sadak ta?yyycy
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/01/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Mus tafa, eskitme ve son a?ama oldukça doyurucu olmu?. Ellerine sa?lyk.
Kuru ve ya? çamur efektinede bayyldy?ymy söylemeden geçemeyece?im. Saygylar................. Düzenleyen sadak ta?yyycy - 09/09/2009 Saat 20:24 |
|
![]() |
|
obernbayern
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/06/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk çok güzel bir model oldu :) Bir tane daha yapmany beklerim "t" serisinden :)
|
|
2.stabsbattalion, 8.kompanie,Grossdeutschland ! Leutnant Kurt Müller ! www.reenactingturkey.net
|
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Mis gibi çamur i?te, niye sevmiyorsun? :)
Ben'de modeli ba?aryly buldu?umu söylemeden edemeyece?im. Saygylar! |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
erhan köküöz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 251 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: onge
Ama artyk anladym ki ben öyle pek fazla kirli çamurlu araç sevmiyorum... Temiz hali gerçekten daha güzeldi. Bence sen bunu Ceyhun'a ver, bycy bycyya soksun :)) Eline gözüne sa?lyk. Sen gene de Cuma günü getir de çamurlu halini de tema?a edelim. |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
elinize sa?lyk. ayny aracy ben de aylar önce kutudan çykty?y gibi yapma niyetiyle toplamaya ba?lamy?tym. sizin de belirtti?iniz parça uyumu ve kötü yapym klavuzu nedenleriyle kitten biraz so?udum ve biran önce bitsin diye biraz sallamasyon tarzynda kiti topladym. aracy siz güzel toplamy?synyz. ben de sizin uygulady?ynyz kamoflaj tarzynda boyamy?tym ancak yapym klavuzundaki renkler elimde yoktu. internette bu renklerin do?ru olup olmady?yny ara?tyrayym dedim ama do?rudüzgün bi bilgiye ula?amadym. ben de bu renklere yakyn renkler temin edip kamoflajy uyguladym ama sonuç istedi?im gibi olmady. sizin uygulady?ynyz boyalar nedir?
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Burak Bey,
Ben kitte önerilen renkleri uyguladym. Daha do?rusu bunlaryn elimdeki tablolardan buldu?um Humbrol kar?ylyklaryny... Kamuflaj renklerinden ye?il için Testors 1713 Medium Green yerine Humbrol 117, Testors 1721 Medium grey yerine H145, Testors 1701 Military Brown yerine Humbrol 186 kullandym. SSCB dönemi yapmak için Testors 1712 Field Green önerilmi?. Ben bunu baz rengi olarak seçtim ve kar?yly?y olarak Revell 67 kullandym. Bununla beraber, edindi?im fotolardan bu rengin biraz daha sarymsy ve belki daha açyk olmasy gerekti?i gibi bir izlenime de kapyldym. Humbrol 105 belki daha iyi bir seçim olabilirdi. Herneyse... Humbrol'un renk sistemine Revell'e göre daha çok güvendi?imi de söylemem lazym. Revell'de bazen ayny rengin akrili?i ile enamel'i arasynda ton farky olu?abiliyor. Bu durum T26'yy yaparken problem yaratmy?ty. Bu kamuflaj biçimi ile ilgili sadece bir foto bulabildim. Kamuflaj renkleri genelde do?ru gibi geldi. Lakin Medium Grey biraz daha koyu olabilirdi. Modelin ufak tefek i?leri kaldy, bir ara zaman bulup onlary da hallettikten sonra, e?er ü?enmezsem, bir özele?tiri yapmak niyetindeyim. Düzenleyen onge - 10/09/2009 Saat 22:25 |
|
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |