![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13/08/2009 Saat 15:54 |
Daha önce Emre Efli'nin ve ba?ka birkaç arkada?yn forumlarda sunmu? oldu?u T-80 kitine bir de ben el atayym dedim. Kite mayys ayynda ba?lamy?tym. Türlü sebeplerden ötürü forumlarda yayynlayamadym.
Kitimiz budur. Kalyp kalitesi ile ilgili çe?itli sykyntylar, montaj ile ilgili detay uyumsuzluklary, montaj talimatlarynyn karma?yk ve kysmen yanly? olmasy gibi birtakym problemleri vardyr. ![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 15:56 |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Montajyn ilk a?amalarynda foto?raf çekmeyi unuttum. Zaten görülecek fazla bir?ey yoktu. Bu ilk a?amalr bol bol e?eleme, zymparalama, parçanyn yerine oturup oturmady?yny kontrol etme, acaba ileride bir problem çykacak my çykmayacak my diye hayyflanyp, daha önce bu modelle ilgili yapym a?amalarynda bahsedilen gövdenin üst ve alt taraflary arasyndaki bo?lu?u acaba nasyl doldurmaly diyerek dü?ünüp ta?ynmak gibi i?lerle geçti.
(Bereket versin montajyn ileriki a?amalarynda paletlerin ve kauçuk eteklerin montajyyla bu problem de bir anlamda kendi kendine çözüldü.) ![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:05 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Kitte paletler bakla palet olarak verilmi?. Çapaklaryny güzelce temizleyip eser miktarda kaba kuvvet kullanynca gayet güzel oturuyor. Bununla beraber cer di?lisinin kasaya montajynda dikkatli olunmaly. Yol tekerleklerini ve cer di?lisini bakla paletin uzun parçasyny kullanarak hizalamakta fayda var.
Gövdenin üst kysmy üzerinde biraz detay çaly?mak istedim. Bu ba?lamda periskoplar ve türbin motorunun hava aly?y ile ilgili bazy düzeltmeler yaptym. Ynternetten indirdi?im bir kaynak kitaptaki çizim ve foto?raflary kullanarak kitteki periskoplary ?effaf çerçeve parçalaryndan yonttuklarymla de?i?tirdim. Hava aly?yny ise tamamen bo?altyp yzgara kysmyny bakyr tel ve paslanmaz çelik süzgeç teli kullanarak yeniden yaptym. ![]() ![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:21 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Bu kit ile ilgili problemli kysymlardan en önemlisi taret. ERA plakalarynyn dizili?i kylavuzda yanly? verilmi?. Aracyn foto?raflaryna bakylarak düzeltilmesi gerekiyor. Ayryca problemli ve çok sabyr isteyen bir montaj süreci var.
![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:20 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Tankyn silahy kitte sabit olarak verilmi?. Yani yukary a?a?y hareket etmesini sa?layacak bir eklem kysmy yok. Ben namluyu hafif yukaryda tutmak istedi?imden montaj detayyny biraz de?i?tirdim, dolgu macunu ile bo?luklaryny kapatyp, namlunun tarete ba?landy?y yerdeki örtü dokusunu silahyn pozisyonuna göre kysmen yontarak düzelttim.
![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:29 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Bütün bunlary yaparken beni sykan yegane ?ey, odamyn zemininde biriken ye?il plastik tozu oldu. Pek çok parça gerekenden daha kalyn verilmi?ti. Ben bunlary olabildi?ince ölçe?e uygun hale getirmeye çaly?tym.
![]() Düzeltilmesi gereken birba?ka detay da kitte eksik adette ve gere?inden daha büyük olarak verilen, kauçuk eteklerin ön kysymlarynda yeralan kulplar oldu. Kitteki kulplar yerine bobin telinden imal etti?im kulplary yapy?tyrdym. ![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:38 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Son olarak ön taraftaki kauçuk etekleri monte ettim. Bu esnada elimdeki foto?raflary incelerken araçlaryn ço?unda ön kysmda eteklerin hemen üzerine de ERA plakalary yerle?tirildi?ini farkettim. Bunlar kitte verilmemi?ti. Henüz monte etmedi?im birkaç plakayy kullanarak kendim imal etmeye çaly?tym. Önce bunlary epoksi macunla kalyp alarak üretmeye çaly?tym. Sonuç ho?uma gitmeyince silikon kalyp tekni?ine ba?vurdum. Oldukça düzgün bir kalyp elde ettim.
![]() Daha sonra polyester reçinesini kalyba dökerek kitte çykanlarla yakla?yk ayny kalitede ilave parçalar elde ettim. bununla ilgili detaya girmiyorum. Zira o da ayry bir macera. Tek önerim: E?er polyester reçinesi ile u?ra?acaksanyz bunu mutlaka açyk havada yapyn. Berbat bir kokusu var. ![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:48 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Kitte verilen çapakly ve kalyp izli çekme halaty yerine ince bobin telinden kendi yapty?ym halaty kullandym. Rus tanklarynyn pekço?unun arkasynda yeralan kütük de kitte verilmi?. Bu parçayy Ceyhun Pursak'yn önerisiyle ah?ap çyta parçasyndan hazyrlady?ym bir kütük ile de?i?tirdim. Bakalym bütün bu detaylar kitin biti? esteti?ine nasyl yansyyacak...
![]() ![]() Düzenleyen onge - 13/08/2009 Saat 16:55 |
|
|
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Bile?ine kuvvet M****fa Abi. RTV - Reçine i?ine senide bula?tyrdyk. Koku problemi umarym evdekileri üzmez.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Evdekiler yerine okuldakileri üzdüm. :))
Arkada?lardan biri elimde pet bardak içinde kary?tyrdy?ym reçineyi kahve sandy. Koklayynca ?afak atty tabii :)) |
|
|
|
![]() |
|
sadak ta?yyycy
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/01/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Mus tafa, ilgi ve heyecanla yapymy izliyorum.
Kolaylyklar.......... |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Kütük için önce pirinç levhadan metal çemberler yaptym. Bunlaryn montajyndan sonra ise burnt umber ya?lyboya yykama ile daha koyuca bir ah?ap görüntüsü verdim. Biraz grile?tirmek için bazy yerlerine kuru fyrça Revell 77 uyguladym. Tanka monte ettikten sonra çamur, toz toprak yapmayy dü?ünüyorum.
![]() Düzenleyen onge - 19/08/2009 Saat 23:26 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Çelik halatlary güç bela yerlerine monte ettim. Burada en büyük problem, halatlaryn ucundaki kancalaryn aracyn kasasynda yer alan ve kylavuzda buraya monte edilmesi öngörülmü? olan alanlara sy?mamasy oldu. Yttirme kaktyrma süreci sonunda problem çözüldü. Çok düzgün gözükmüyor. Lakin, bulabildi?im foto?raflardan anlady?ym kadaryyla araçlaryn orijinalinde de çok düzgün de?il.
![]() Düzenleyen onge - 19/08/2009 Saat 23:34 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Eteklerin ön kysymlaryna yerle?tirilecek ilave ERA plakalarynyn bo?luklaryny macun ve zympara ile doldurup, yerine montajy i?ine ba?ladym. Aracyn gerçe?inde bu plakalar, bazen kauçuk eteklerin kasaya ba?landy?y yerde bazen de biraz daha yukaryda yeralyyor. Her iki ko?ulda da ta?yyycy metal profiller üzerine asylyyorlar. Benzeri bir mantyk kullanarak ben de hazyrlady?ym plakalary önce pirinç çubuklar üzerine yapy?tyryp saha sonrasynda aracyn üzerine yerle?tirmeyi dü?ündüm.
![]() Düzenleyen onge - 19/08/2009 Saat 23:42 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Yanlara yerle?tirdi?im ERA plakalarynyn montajyny tamamladyktan sonra ön gölgelemeyi yapyp ilk kat boyayy attym. Renk Revell 67 olup kitte önerilen Testors renginin Revell kar?yly?ydyr.
![]() ![]() ![]() Öte yandan SSCB dönemine ait araçlaryn foto?raflaryna bakty?ymda bu rengin daha sarymsy olabilece?i hissine kapyldym. Bununla beraber, ba?tan beri kamuflajly bir araç istedi?imden 2004 yylynda kullanylmy? bir aracy tasvir eden, bir di?er boyama seçene?ine yöneldim. Düzenleyen onge - 25/08/2009 Saat 09:24 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Bunu üzülerek yaptym, zira bu ye?il renk yypranmy? ve çamurlu bir araç yapmak için uygun bir zemin olu?turabilirdi.
Uzun zamandan beri, ufak tefek i?ler haricinde Enamel boya kullanmamy? olmanyn verdi?i tedirginlikle kamuflajy uyguladym. Kitte kamuflajly boyama seçene?i için verilen ?ema sadece bir profilden ibaretti. Uygulama için bu bilgi pek yeterli olmady?yndan aracy önden gösteren bir fotodan faydalandym. Hatta kitin kutusundaki ilüstrasyondan faydalanmayy bile dü?ündüm. Bu esnada gözüme çarpan bazy tutarsyzlynlary da dikkate alarak, kamuflaj için belli bir patern bulunmady?y hissine kapyldym ve göremedi?im kysymlary da akyl yürüterek tamamlamaya çaly?tym. Boyamayy unuttu?um veyahut boyarken hata yapty?ym yerler rötu?lanmadan önce i?te böyle görünüyordu. ![]() ![]() Düzenleyen onge - 25/08/2009 Saat 09:45 |
|
|
|
![]() |
|
TuFFy
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/10/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
![]() ![]() ![]() |
Bende T-72 G/M modeline basladim. Yaptyklaryn banada yol gösterdi.
Çaly?ma çok güzel görünüyor devamyny bekliyoruz. Eline sa?lyk. |
|
![]() |
|
lterlemez
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerinize sa?lyk...
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |