Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Monogram 1:48 F-5E Tiger II VFC-13 Aggressor Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Burak
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Konu: Monogram 1:48 F-5E Tiger II VFC-13 Aggressor
    Gönderim Zamanı: 12/07/2009 Saat 23:42

Kitimiz Monogram'yn yine eski kalyplaryndan biri olan F-5E Tiger II kiti.Monogram bu kiti çe?itli kutularla muayyer kereler çykarmy?,son olarak da Revell AG mavi kutusuyla piyasaya sunmu? lakin bu kit memleketimize nedense u?ramamy?tyr.Bu kit ve photoetch bir detay setine sahip hi-tech serisinden ayny kalyp eski kutu bir F-5E maketini garptan tedarik ettim.

Mavi kutulu kite ba?ladym.

Bu kitin 48 ölçekteki en iyi F-5E kiti oldu?u bilinmekte.Hatta Classic Airframes kitleri ayry bir kefeye koyacak olursak (çünkü belli bir süre sonra bulunamayacak limited kitler) 48 ölçekteki en iyi F-5 kiti de diyebiliriz.Geleneksel Monogram do?rulu?una sahip dy?a detayly bir kit.Tabi ki ya?yndan ötürü günümüzdeki bazy F-5E'leri yapmak için gerekli bazy parçalary içermemekte.Revell Ysviçre hava kuvvetlerine ait dekaller vermi? fakat bu uça?y yapmak için gerekli parçalaryn hiçbiri yok.Bunlaryn ba?ynda sharknose denilen yayvan radomla LEX denilen geni?letilmi? hücum kenary uzantylary gelmekte.USAF bazy uçaklaryna bu modifikasyonlary kendi yapmy?,bazy uçaklar da Ysviçre hava kuvvetlerinden kullanym fazlasy olarak satyn alyndy?y için bu farklylyklara sahip.Bu uçaklardan birini yapmak için aftermarket kullanmak ?art.Kitte verilen bir di?er seçenek de yine bir aggressor ancak güncel de?il çok eskilerde kalmy?.Ben de dekal olarak Two Bobs firmasyna ait kyzylyyldyzly VFC-13 dekallerini kullanmaya karar verdim.Burada verilen uçaklar güncel ve kamuflajlary oldukça alengirli.Ben hem Desert Cats,hem de Blue Gray Saints isimli setleri edindim.Burada hem eski tip jetler hem de yeni modifikasyonlu jetler mevcut.Ben eski tip jetlerden birini yapycam fakat hangisi oldu?una henüz karar vermedim.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2009 Saat 23:43
F-5 her zaman için benim en sevdi?im makinalardan biri olmu?tur.Özellikle de aggressor ise.Gövdesinin basitli?i ve zerafeti,ta?ydy?y ruhu hep etkilemi?tir beni.F-5'i farkly kylan en tatly kysymlaryndan biri de kokpit camyny kaldyran karma?yk mekanizmadyr.Maketinizin konusu F-5 ise bu mekanizmayy en iyi ?ekilde modellemek istersiniz.Gelin görün ki hem Monogram olmasyna hem de F-5 olmasyna ra?men kokpit bir hayli hayal kyrykly?yna u?ratacak nitelikte.Bu kokpiti de?i?tirmek için Black Box e?siz bir set çykarmy? fakat artyk bu seti bulmak imkansyz.10 kat parasyyla da isteseniz yok.1:32lik Hasegawa için yapylan Black Box seti kara borsada güç bela alabilmi?tim ama 48lik seti malesef bulamadym.

Classic Airframes,Black Box kadar olmasa da bu kokpitleri hakkyyla vermi?.Elimde bulunan F-5A F-5B ve Sword T-38A kitlerinden çykan resin parçalary,32lik Black Box kokpitiyle kar?yla?tyrdym.Çünkü 3 kiti de yapan eller ayny olmasyna kar?yn büyük bir titizlik göstererek farketmesi zor en ufak farklylyklary bile atlamayyp 3 uçak için ayry ayry kalyplar hazyrlamy?lardy.

Sonuçta F-5A kokpitinin ve parçalarynyn F-5E ile en çok örtü?en oldu?unu farkettim.Egsozu F-5B kitinden aldym.Monogram ini? takymy ve hava freni yuvalaryny tatminkar vermesine ra?men resin parçalar çok daha detayly oldu?undan ve birbirlerini tuttu?undan bunlary da kullanmaya karar verdim.

Parçalaryn silikon kalyplaryny çykarttym.

IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2009 Saat 23:43

Döküm ve kalyptan alma i?leminin kolay olmasy için kalyby böldüm.

Parçalary kalyptan çykardym ve i?te sonuç.Muhte?em olmasa da amacyma ula?tym gibi görünüyor..

Bu da hazyrlady?ym egzozla kit egzozunun farky :)
IP
ice77
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 155
Alıntı ice77 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2009 Saat 01:31
burakcym çok güzel bir i? çykarmy?syn yapym a?amalarynyn çok zevkli geçece?ine inanyyorum zira F-5 benimde çok sevdi?im bir model yapym a?amalaryny sabyrsyzlykla bekliyorum kolay gelsin...
Acemi Modelci
1977-Manisa
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2009 Saat 10:18
Burakçym ?imdiden ellerine sa?lyk.Zaten sendeki malzemeninde ma?allahy vardy :-)
Bolu-Angara'ly Modelci
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2009 Saat 19:01
Ellerinize sa?lyk Burak bey , silikonlary nasyl temin edebiliriz acaba , döküm malzemesi de resin sanyrym bunun içinde bilgi verebilirmisiniz rica etsem...
Rivet Making Academy
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2009 Saat 22:05
Silikonu ve resini Ystanbul'da nasyl temin edebilirsiniz bilmiyorum. www.armaganboya.com adresindeki irtibat numaralaryndan silikon için satycylar hakkynda bilgi alabilirsiniz.Resin için bir fikrim yok.Ankara'da da tek bir yer biliyorum ordan alyyorum.Ba?ka bir yer de yoktur tahminimce.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/07/2009 Saat 22:10
F-5'in laneti konulu kysa okuma parçasy...

F-5'ler benim de çok sevdi?im uçaklaryn ba?ynda geliyor. Yki defa bitirme ba?arysy gösterdim. Ykisi de 72 ölçek Esci kalyp F-5A ve B modelleriydi...

Sonra bir gün 48 ölçe?e niyetlendim... Ylk kurban E modeli oldu. Esci'nin F-5E'sini Agressor dekalleri ile bitirecektim. Ancak dy?a detay, yo?un macun kullanymy gerektiren gövde-kanat birle?imleri sonrasynda uçak ?u an boya denemeleri için kullanylyyor.

Sonra tekrar ka?ynyp Classic Airframes'in A modelini edindim. Yapym a?amalary syrasynda kitin üzerine dökülen selülozik tiner, i?e tüy dikti. Kitin gazyny kaçyrdy. Bir daha short-run kitlere girmeme konusunda yemin ettim :)

Ymalat a?amalaryny zevkle izliyoruz...
Kolay gele,
Tolga

Düzenleyen tozbek - 13/07/2009 Saat 22:11
IP
Artt
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 634
Alıntı Artt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/07/2009 Saat 03:02
Orjinalini yazan: Burak

Silikonu ve resini Ystanbul'da nasyl temin edebilirsiniz bilmiyorum. www.armaganboya.com adresindeki irtibat numaralaryndan silikon için satycylar hakkynda bilgi alabilirsiniz.Resin için bir fikrim yok.Ankara'da da tek bir yer biliyorum ordan alyyorum.Ba?ka bir yer de yoktur tahminimce.

Arma?an boya, karaköyde per?embe pazarynda.Galata köprüsü tarafynda.Kalyp silikonuyla beraber nasyl kullanaca?ynyzy gösteren bir bro?ür de veriyorlar.
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma