![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Dr.BARKIN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24/11/2008 Saat 21:18 |
Merhaba arkada?lar, ilk bitirmeye niyetlendi?im kara aracymy yorumlarynyza açyyorum. Çok fazla eksi?i gedi?i var, biliyorum. Ama siz aklynyza geleni hatyrlatyn, uyaryn.
Kit çok güzel oturan bir Tamiya. Yçinden 2 tane "ü?ümü?" alman askeri çykmakta... Ylginç bir diorama planym var (bekleyiniz...) Kiti en son detayyna kadar montajladyktan sonra önce tamiya mat beyazla astarladym. Üstüne tüm kiti XF-60 ve 61 ile boyadym (renkler klavuzdaki gibi, ama kamuflaj atmasyon) Sonrasynda yvyr kyvyry 4/0 fyrça ile boyamaya cebelle?tim. Decal gelecek yerleri ince zympara ile düzeltip x22 ile cilaladym decalledim, sabitledim 5-6 kere x22 ile üstünden geçtim (malum tamiya decalleri, "ben burdayym" diye ba?yryyorlardy) ki zemin ile kayna?synlar.... ?imdi mat vernik atyp "filter" olayyna girmek niyetindeyim, tabi bi de paletler boyanycak önce... Birkaç tane de sorum var: 1) wespenin sa? önde duran metalik griye boyamy? oldu?um aparat nedir? ne renktir? 2) paletler ne renge boyanmalydyr? 3) filter olayyny ya?lyboya yapmak ?art mydyr? akrilik olmaz my? yürür aksamda mat siyah tamiya ile filter yaptym kendi çapymda...olurmu? gibi geldi bana...ne dersiniz? Yol göstermenizi bekliyorum...iyi modeller herkese... ![]() ![]() ![]() |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
o aparat krikodur. onu bazen gri, bazen siyah renk görmü?tüm. bir müzelik tiger üzerinde sary olarak bile gördüm.
paletleri gun metal boyayyp pas rengi atynca daha gerçekçi gibi durduklaryny dü?ünüyorum ama elbette benimki tamamen ki?isel bir uygulama... Düzenleyen balpete?i - 24/11/2008 Saat 23:18 |
|
161...
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Bazy yerlerde overspray var. Özellikle sol tarafta. ;)
Paletler genellikle koyu renk metalik. Tabii öncelikle siyaha boyamakta fayda var. Sonrasynda yüzeye, çarklara temas eden yerleri, palet di?lilerini silver ile kurufyrça yapylabilir. Krikoya gelirsek genelde koyu metaliktir. Ancak nadirde olsa aceleyle boyanan araçlarla birlikte de boyandy. kolay gelsin. Düzenleyen ardeth - 25/11/2008 Saat 10:06 |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
![]() ![]() ![]() |
te?ekkürler...
oversprey den kastynyz nedir tam olarak? Düzenleyen Dr.BARKIN - 25/11/2008 Saat 23:20 |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
torabora
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk,bence ilk makette dört dörtlük i? çykarmaya çaly?ma yaptykça elin ince i?lere gitmeye ba?lar.?u filter olayyna gelincede ister ya?ly boya yykama ister akrilik yykamayy kendin deneyerek yap.Hangisi ho?una giderse öyle devam edersin. Paletler de de gun metal önce sonra yykama, red brown önce metal eskitme sonra gibi yapylabilir.
Selamlar. |
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Dr.BARKIN
te?ekkürler... oversprey den kastynyz nedir tam olarak? overspray; boyanyn, airbrush uygulamasynda boyama hattynyn dy?yna ta?masydyr. böyle ufak ufak noktalar ?eklinde yapylan kamuflaj hattynyn civaryna boya tanecikleri yapy?abilir. ?öyle modeliniz üzerinde gördüklerimi mavi daire içinde i?aretledim: ![]() ![]() ![]() Düzenleyen balpete?i - 26/11/2008 Saat 12:51 |
|
161...
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
Anladym, te?ekkürler.
Uçak boyamaya aly?ty?ymdan böyle girinti çykynty zorlady beni biraz. Kamuflajy da do?açladym zaten o yüzden :D Oturup a?rbrush çaly?mam lazym aslynda. Kamuflajy serbest el atmak için basynç ve mesafe ayarlaryny nasyl ayarlamalyyym. (badger 100LG) |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
Merhaba, uzun bi aradan sonra imalata geri döndüm. Dönmü?ken de ilk AFV mi bitiriyim dedim.
Boyamada ve eskitmede hatta montajda bile bi ton hata yaptym ama olsun :D özellikle de boya dökülmesini pek beceremedim... Br sonraki model daha iyi olacak diye dü?ünüyorum... BUYRUN: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
Öneri? Yorum?
|
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
Boray
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06/05/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel abi belki paletlerde biraz daha eskitme ve gun metak drybrush yapylabilirmi? :)
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Yedek paletler emanet gibi durmakta...bunun için yedek paletlerde bir tutamak vs kullanmakta fayda var.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
palet eskitmesine çok giri?medim, diorama içine sokucam bu kiti, ortama uygun biraz daha eskiycek muhtemelen.
Ye?illi?i bol bi toprak-çim vignette gibi bi?i yapycam. 2tane figür bi de a?aç olacak... yedek paletler erçekten de öyle olmu?, dikkat etmedim hiç. Ama sanyrym orjinal planda öyleydi ben de direk yapy?tyrmy?ym :D |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Paletlere camur yapabilirsiniz diorama icinde (toprak arazi ve dogu cepesi ise) kullanacaksaniz... Bu anlamda paletlerin ne renk oldugunun pek onemi kalmiyor.
Düzenleyen nezih - 11/06/2009 Saat 14:18 |
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
Avrupanyn ye?illiklerinde olacak vignette. Hafif e?imli bi arazi, yerler ço?unlukla ye?il çimen, yer yer ufak ta?lar... Kö?ede bir a?aç. A?acyn yanynda wespe. Wespenin içinde bir figür. Wespenin bir kenary ve a?aç arasynda bir hamak. Orda kestiren bir alman askeri. Becerebilirsem biraz çit.
Ye?illikler için tamiyanyn hazyr çimeninden edindim. Uzun çaly için de muslukçudan keten aldym bi tutam. A?aç olarak da gerçekten a?aca benzedi?ini dü?ündü?üm bir a?aç daly kullanycam. Orta okuldayken yapty?ym çok ba?arysyz bir dioramada kullanmy?tym. Gerçekçi duran tek ?ey o a?aç :D Bu yaz bitirmeyi planlyyorum. Tek endi?em figürler. Henüz hiç boyamayy denemedim. Yol gösterirsiniz umarym. |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar
Diorama dü?ünüyorsanyz yy?yn halde geli?i güzel atylmy? 75mm lik bo? kovanlar ho? olabilir.Ne dersiniz? |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
encin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/04/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
Barkyn naber güzel gidiyo valla bende acycam topyc :p
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
daha sakin bi diorama dü?ünüyorum. HAraketsiz bir ortamda dinlenen askerler filan
|
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
![]() ![]() ![]() |
aç valla engin. ama fotolar aydynlyk olsun. Fakat fla? kullanmadan çek. :D
|
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |