Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Tamiya 1/48 Kübelwagen Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
gokce
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Konu: Tamiya 1/48 Kübelwagen
    Gönderim Zamanı: 06/06/2009 Saat 21:20
Herkeze yeniden selamlar...
Uzun zaman uçaklarl ha?yr ne?ir olduktan sonra bir de AFV den tat alayym dedim ve ba?langyç olarak bir kübelçik seçtim kendime.Genel olarak toparlamasy çok basit bir model ve daha büyük ölçekleri ile kyyaslandy?ynda detaylary kanymca tatmin edici.

Çok fazla sa?yny solunu kurculamadan toparlandy ve Mr Hobby nin WW2 German Tank Color setinden H403 uygulandyktan sonra kamuflaj için de H405 ve H406 atyldy.Kitimizin en son hali ise bu durumda.

Bundan sonrasy için yardymlarynyz ve fikirlerinize ihtiyacym var çünkü;daha önce hiç AFV yapmadym ve gerekli eskitmelerde neyi bilip bilmedi?imi bilmiorum...

Ön ve arka tampon ve çamurluklar için nasyl bir efekt verebilirm???

Tüm cevaplarynyzy bekliyorum...
Rivet Making Academy
IP
Boray
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Boray Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/06/2009 Saat 03:12
Bence bakmanyz gereken tek yer referanslar :)
IP
torabora
Üye
Üye

Gönderilenler: 388
Alıntı torabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/06/2009 Saat 15:29
Eline sa?lyk boya güzel olmu? bence çamurluklaryny, aracyn varsa tamponunu e?ip bükerek ba?layabilirsin.
Benim i?lem aky?ym mum alevinde eski bir cymbyzy ysytarak çamurluk ve tamponlary cymbyzyn arasyna alyp istedi?inde yönde ama yava? uygulayarak sonuç elde etmek olabilir.Dekalleri parlak vernik üstüne uygulayyp di?er i?lemlere geçilebilir.
Selamlar.
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/06/2009 Saat 15:46
Yapyasl olarak bir e?me - bükme i?lemini üzerinde boya oldu?u için sa?lykly görmüyorum ama gene de te?ekkürler.Sanyrym direk çamur olayyna giricem... Filtreleme ile ilgili bilgisi olan var mydyr?
Rivet Making Academy
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/06/2009 Saat 14:39
Yeniden Selamlar...
Minik kübelimize kaldy?ymyz yerden devam edelim.Yapty?ym inecelemelere göre AFV modellerde genel kamuflaj atymyny tamamladyktan sonra uygulanan filterleme yöntemini denemye karar verdim.Arkutun ah?ap görünümü konusundaki tavsiyesini uyguladyktan sonra , modelin geneline derinlik verebilmek amacyyla Siyah ya?ly boya ile genel bir uygulama yatym.

Tüm girinti ve çykyntylary gerçekten de çok ho? bir ?ekilde daha da derinle?tiren bu uygulama esnasynda arkadaki tenteye de gölge verdim.

Bu renk kamuflajly araçlarda uygulanacak filtreleme için "tavsiye edilen" ideal renklerin modelini tümü için YELLOW ORCHRE ve kurumasyny mütakiben PRUSSIAN BLUE oldu?unu belirtmek istiyorum.
Singapurda canly uygulama fyrsaty buldu?um i?lemin amacy , bu filteryi ana kamuflajyn üzerine uygularken kary?ym olarak ortaya çykan ye?ilin(blue+yellow)ana renklerde bir kontrast olu?turmasy. (Thank you Kelvin)

Her ne kadar su an ki modelimiz sonucu foto?raflara cok da sa?lykly olarak yansytamasam da bunun sebebi emin olunki benim foto?raf çekme konusundaki beceriksizli?imdendir...

Sonuç ; benim çapymda AFV deneyen için gerçekten çok e?lenceliydi, en yakyn zamanda di?er modellerde de geli?tirmeye devam edece?im.

Fazla olan boya kary?ymyny da kulak çubu?u ile modelin de?i?ik yerlerinden temizledim fakat ba?zy yerlerde takylmy? oldu?unu fark etti?im pamuk lifleri kurumadan sonra temizlenecek...

Düzenleyen gokce - 11/06/2009 Saat 14:48
Rivet Making Academy
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/06/2009 Saat 16:36
Yeniden Selamlar
Tekerleklerin montajyny takiben , Kübelimizin eskitmesi de tamamlandy... Toz ve kysmi boya dökülmeleri uygulandy ve plakalar dekal olarak yerle?tirildi.

Yakynda bitmek üzere , bu arada ben de foto?raf çekmeyi ö?reniyorum

Rivet Making Academy
IP
Boray
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Boray Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/06/2009 Saat 19:04
Tente ve genel eskitmeler çok ho? olmu? elinize sa?lyk :)
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/06/2009 Saat 22:17
Tenteyi biraz daha matla?tyrmak daha my iyi olur acaba, ne dersin?
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/06/2009 Saat 04:37
Orjinalini yazan: copilot_clumsy

Tenteyi biraz daha matla?tyrmak daha my iyi olur acaba, ne dersin?

Kesinlikle haklysyn Arkut , fakat daha mat vernik a?amasyna gelemedim , tentenin üzerine biraz dry brush yapylacak :)
Rivet Making Academy
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04