Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: BTR-80 Zvezda 1/35 | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
drkwing
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Konu: BTR-80 Zvezda 1/35 Gönderim Zamanı: 10/05/2009 Saat 16:30 |
Selamlar,
Uzunca bir süre önce ba?lady?ym BTR-80'inin sonunda toplanmasy bitti. Üst Gövde: Alt Gövde: |
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 10/05/2009 Saat 16:32 |
Parça sayysy çok olmamasyna ra?men oldukça sorunlu bir kit. Özellikle yanlardaki personel giri? kapylarynyn alt gövdede kalan kysmynda kapy çevresinde çok ciddi bo?luk kaldy.... Referans resimlerde çok kez inceledim ve böyle bir ?ey kalmamasy gerekti?ini görüp, plastik ?eritlerle ve macun ile uzun bir u?ra? sonucu bu kysmy kapattym.
Kapanmadan önceki halinde sol alt kysymdaki bo?luk görünüyor: Düzenleyen drkwing - 10/05/2009 Saat 16:35 |
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 10/05/2009 Saat 16:37 |
Neyse uzun bir u?ra?tan sonra maketi topladym.
Sprey astary da attyktan sonraki durum: Önden görünü?ümüz: Sag Yandan görünü?: |
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 10/05/2009 Saat 16:39 |
Aslynda amacym Jandarma Komutanly?yna ait bir BTR-80 olarak bitirmek. Ancak önümdeki engel dekaller. Ön ve arka kysymda bulunan plaka numalaryny dekal olarak elde edip uygulamak lazymç Henüz bu konuyu çözemedim. Önümüzdeki günlerde bakaca?yz artyk duruma....
|
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 19/05/2009 Saat 12:03 |
BTR-80'nin boyama i?lemini tamamladym. Tamiya NATO Green ve Black Green renklerini de?i?ik oranlarda kary?tyrarak kullandym.
Alt ve gölgede kalan kysymlara koyu bir renk uygularken, yukary kysymlara do?ru giderek açylan bir renk uygulamasy yaptym. 2 kat X-22 clear uygulamasyndan sonra maket dekal uygulamasyna hazyr hale geldi. Dekalleri takiben 2-3 kat ya?lyboya ile filtre uygulayaca?ym. NOT: kapy üstündeki kyrylan handle'y foto?raflar sayesinde görüp, tekrar yapy?tyrdym. Handle'laryn kolay kyrylmalarynda dolayy bir kysmyny bakyt tel kullanarak yeniden yapyp CA ile yapy?tyrdym. Sa?lycakla kalyn... Düzenleyen drkwing - 19/05/2009 Saat 12:12 |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2009 Saat 17:25 |
Ellerinize sa?lyk. Çaly?ma güzel gidiyor. Sonucunu merakla bekliyoruz.
Geçen ay bitirdi?im 1/35 Geri Tepmesiz Top ta?yyan AFV Club'yn M38 modelini Türk Kara Kuvvetleri renklerinde (üç renk kamuflaj) yaptym. Tek eksik plaka. Bugün de?i?ik puntolarda USAF yazy karakteri ile word formatynda yazycydan beyaz ka?yda çyky? aldym. Ak?am bazy denemeler yapaca?ym. Daha sonra uygun olany ?effaf dekal ka?ydyna basaca?ym. Plakayy beyaz zemin atyp üzerine dekal ile uygulayarak yapmayy planlyyorum. Ysterseniz sizin için de ?effaf ka?yda plaka (tercih etti?iniz numaralarla) basabilirim. Tolga |
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 19/05/2009 Saat 17:38 |
Tolga Bey,
Te?ekkürler.. Sona az kaldy gibi. Bugün ya?lyboya ile renk solmasy (fading) uygulamasyny da hallettim. ?imdi kurumada. Malum ya?ly boya geç kuruyor. Türk plakalary konusunu internette font konusunda uzman ki?ilerin oldu?u bir forumda soru?turdum. Verdana oldu?unu belirttiler. Teklifiniz için çok te?ekkür. Çok makbule geçer do?rusu. Plaka numarasy olarak 730085 veya 712112 olabilir. Ama zahmet olmazsa tabii. Saygylar |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 19/05/2009 Saat 22:52 |
Önce puntolary yanlaryna yazarak hem kalyn hem de normal plaka örneklerini beyaz ka?yda çyky? aldym:
Daha sonra 4'ten ba?layarak puntolary tek tek kesip tampona göre ayarlaryny yaptym. 7 punto kalyn yani bold tampona tam olarak oturmu?tu. Plaka görüntüse veriyordu: |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 20/05/2009 Saat 08:30 |
Ka?yt provadan sonra plakanyn oturaca?y yerlere beyaz attym. Gecenin ilerleyen saatleri oldu?u için foto?rafy çekemedim. Bugün dekallerin basymyndan sonra ak?ama ayarlamalary yapmayy planlyyorum. Herhangi bir aksilik olmamasy için 7 puntonun yany syra 6 ve 8 punto çyky? da alaca?ym.
Tolga Düzenleyen tozbek - 20/05/2009 Saat 08:31 |
|
akinc?
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/09/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2009 Saat 09:14 |
Elinize sa?lyk. Çok güzel görünüyor.
Ben de sayenizde Rus aracy yapmaktan kurtulabilece?im gibi görünüyor :) |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 20/05/2009 Saat 09:40 |
Öhhö öhhö!! Ben arkada mini Fat Albert gördüm ona takyldym... Pardon neyse BTR pek ?yk duruyor ellerinize sa?lyk.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 20/05/2009 Saat 10:05 |
Coli'cim tam senin ölçek 1/200 :) Yyllardyr sürüklenen kit kysmetse Türk olacak abisi. Yangyn söndürme kiti yapmaya çaly?yyorum, Bakalym hangi bahara?
Bu arada yazycydan çyky? alyndy. 6 puntoyu gözüme küçük geldi. 7 ve 8 punto çyky? aldym. Ak?ama vernikleme a?amasyna geçece?im. Revell mat vernik atmayy planlyyorum. Kurumasy için bir gün beklemek gerekiyor. Denemeler sonrasynda size de gönderirim. Bu arada sahte askeri plaka üretiminden sakata gelmeyelim :) Foto?raflary ak?am payla?yrym. Selamlar, Tolga Düzenleyen tozbek - 20/05/2009 Saat 10:07 |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 21/05/2009 Saat 10:35 |
Henüz foto?raf çekemedim ama dün gece Revell'in enamal bazly mat verdi?ini dekallerin üzerine airbrush ile attym. Revell'in mat verni?i, ayny ?irketin ürünü tineri ile birle?ince ortaya pek de ho? olmayan bir koku çykartyyor. Verni?in kurumasy da akrilik olanlara göre çok daha uzun. Tozsuz bir yerde muhafaza ?art.
Burada enamal boya kullanmamyn nedeni, dekaller suya atyldy?ynda baskynyn etkilenmesini ortadan kaldyrabilmek. E?er akrilik boya kullansaydym, hazyrlady?ym dekali kesip suya atty?ymda mürekkebin çykmasy gibi sonuçlarla kar?yla?abilirdim. Ancak çok iyi kurumu? bir akrilik vernik ile sonuç ne olur, denemekte fayda var. Ylk uygulamalary yaptyktan sonra size plakalary gönderece?im. Selamlar, Tolga |
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 02/06/2009 Saat 23:47 |
Sonunda BTR-80 bitti...
Tolga Bey sayesinde Türk BTR-80i olarak bitirmek mümkün olabildi. Kendisine burdan tekrar te?ekkür ediyorum dekaller için. Aracyn ya?ly boya ile soldurma ve ardyndan pigmentler ile eskitmesini takiben bitirmi? olduk. Buyrunuz son foto?raflar: |
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 02/06/2009 Saat 23:47 |
|
|
drkwing
Gönderim Zamanı: 02/06/2009 Saat 23:48 |
Darysy yarym kalan tüm maketlere diyerek bitireyim... |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 03/06/2009 Saat 12:09 |
Ellerinize sa?lyk. Umarym yaparken keyif almy?synyzdyr.
Selamlar, iyi modeller. Tolga |
|
akinc?
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/09/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2009 Saat 15:38 |
Çok te?ekkürler... Yaparken maketin kalitesinden ötürü bazy sykyntylar ya?amakla beraber, çok be?endi?im bir araç oldu?u için ve piyasadaki tek alternatif olmasy dolayysyyla katlandym.
Ancak sonuçta bitmi? araç oldukça güzel. Hatta ?u an önümde duruyor ve foto?raflardan daha güzel görünüyor. Bu arada güzel bir haber olarak Sovyet dönemi araçlaryndan BTR serisi (60/70/80) ve BRDM serisi araçlar bilindi?i gibi sadece DML kalyp olarak, zvezda/DML/revell markalarynda bulunuyordu. Ve bu kitler 90 yyllaryn ba?laryna ait, araçlaryn çok da gözönünde olmady?y dönemlerde (malum so?uk sava?)tasarlanyp üretilmi? kitlerdi. Yyi habere gelince, Trumpeter büyük ihtimalle 2009 içerisinde BTR ve BRDM serisi araçlaryn yeni tasarym ve kalyp kitlerini çykaracak. Böylece çok daha güzel BTR ve BRDM ler yapabilece?iz. ?ahsen 4 gözle bekliyorum. Özellikle ülkemiz envanterinde de olan BTR60 serisi araçlaryn halihazyrda sadece verlinden tarafyndan üretilmi? eski resin kiti bulunmakta. |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |