Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: KingTiger 1945 Mart Düzeltmeler 2 -Yeni Geli?meler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
orkun
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı orkun Cevaplabullet Konu: KingTiger 1945 Mart Düzeltmeler 2 -Yeni Geli?meler
    Gönderim Zamanı: 16/03/2009 Saat 10:04
Yeni geli?meler ve foto?raflar dizinin son mesajyndadyr

?u anda masada yapym a?amasynda bulunan 3 tanktan biri olan King Tiger'y 1945 Mart sonrasy çyky?ly bir araç yapma u?runda taret bölgesinde yapylan ufak tefek de?i?iklikler a?a?ydaki gibidir.

Üst gövde de?i?iklikleri çok olmasa da daha sonra foto?raflanacaktyr.

Bildi?iniz gibi Tamiya kitinden kutudan çykty?y gibi 1945 Mart ayyna kadar üretilmi? bir King Tiger’y yapabilirsiniz.
Fakat 1945 Mart ve sonrasynda üretilen Tiger’lardan birini yapabilmek için ufak de?i?ikliklere ihtiyaç duyaca?yz.

Bu de?i?ikliklerin ço?u taret kysmynda olmaktadyr, bu yazyda sadece taret de?i?ikliklerinden bahsedece?iz.

En önemli de?i?iklik ekstra paletlerin asyldy?y kancalaryn sayysynyn yeni tek link palet sistemi için üçe çykarylmasydyr.

Ykinci de?i?iklik ise, kamuflaj a?laryny asmak için taretin iki tarafyna da eklenen 5 adet halka/kancalar.

Sonraki de?i?iklik komutan kupolasyndaki AA makinali tüfek ringinin tamamen kaldyrylmasy ve onun yerine silahy takmak için sadece kupola kapa?ynyn hemen yanyna gözetleme deliklerinin hemen üstine bir adet çelik çubuk ile de?i?tirilmesiydi.

Son yapty?ym de?i?iklik ise taretin arkasyndaki kaçy? kapa?ynyn üzerine eklenen gizemli iki yuvarlak parçaydy.
Bu parçalaryn i?levi hakkynda ara?tyrmalarym devam etmektedir.

Tüm resimlerin büyük halleri için tyklayynyz

Düzenleyen orkun - 23/03/2009 Saat 10:02
No bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country     
George S. Patton
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2009 Saat 18:18
Merhaba,

Kingtiger tareti ve gövde kaynakly birle?imdir. Surfacer ile yapty?ynyz gövde pürüzüleri ölçek etkisini de dü?ünürseniz bence biraz fazla olmu?. Benim ?ahsi tercihim kaynakly olanlarda hiç bu i?lemi yapmamak.

Koray Fenman
IP
orkun
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı orkun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2009 Saat 22:36
Surfacer'in üzerine direk boya atmayy dü?ünmüyorum, öncelikle birkaç i?lemden daha geçecektir. zaten tüm yüzeylere atmadym surfacer'i dikkat ederseniz.

Boyadan sonra bir daha göz atyn siz.

Yorum için te?ekkürler, üçüncü konum tekrar foruma döndükten sonra ama ilk cevap sizin.
Açykcasy forumdan umudu kesmek üzereydim...

Düzenleyen orkun - 23/03/2009 Saat 10:03
No bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country     
George S. Patton
IP
orkun
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı orkun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/03/2009 Saat 09:54
Son yazydan sonra koyuldum ara?tyrmaya, biraz internet biraz evdeki kütüphanemde bulunan referans kitaplary derken aslynda 1945 Mart’tan sonra King Tiger ?asisi üzerinde küçük küçük bir sürü de?i?iklik yapyldy?yny bulmam zor olmady.

E?er birgün tekrar King Tiger yaparsam kesinlikle Dragon’un KT kitini kullanaca?ym. Tamiya kitinde bazy zamansal hatalar bulunmakta ama sonuçta sava?yn sonu denebilecek, fabrikadan çykacak her tankta o anda elde bulunan materyellerin kullanyldy?y ve sonuç olarak bir sürü hibrid diye tabir edebilece?imiz tankyn bulundu?u bir dönemden bahsetmekteyiz. Haliyle Tamiya kitiyle de birkaç noktaya dikkat ettikten sonra çok yanly? bir temsil ortaya çykmamaktadyr.

Galeriyi ve yazylary düzenlemek çok zaman aldy?y için detaylar ve fotolaryn devamy görebilmeniz için sizi blog'umdaki yazyya yönlendirece?im.

Forumun resim ve link eklenmi? mesajlarda mesajy editleme konusunda ciddi sykyntylary bulunmaktadyr.
Mesajy kaydettikten sonra editlemek isterseniz, içerideki kodu bozarak editlemeniz için sunmaktadyr.
Bilmiyorum farkynda olan varmydyr.

Detayly anlatym ve dü?ük ve yüksek çözünürlülükteki foto?raflar için tyklayynyz

Mr. Surfacer uygulamasyndan sonra zymparalandyktan sonra gerekli yüzey tekstürünün sa?landy?yna inanyyorum.
Fikirlerinize her zaman açy?ym.

Düzenleyen orkun - 23/03/2009 Saat 10:07
George S. Patton
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04