![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27/02/2009 Saat 20:31 |
Herkese Selamlar,
Uzun zaman önce byrakmy? oldugum modelcili?e paslarymy atma cabasy içinde yeni bir giri?imle adym atyyorum.bu gune kadar sadece izleyici olarak takip etti?im sitede artyk katylymcy olarak sizlerle çaly?malarymy payla?mak istedim. Kitin yapym a?amalary syrasynda halen eksik olan alet edavatymy toplama çabasynda oldugumdan, yakla?yk 8 aya yayylan bir eksik toparlama sureci gerçirdi. Malesef yapym syrasynda yapylan uygulamary sizlerle bu seferlik payla?amyyorum. Lafy daha da uzatmadan, ?u ana kadar gelinen a?amadan itibaren bitim a?amalaryny sizlerle payla?aca?ym. Referans edindi?im foto?raflara sadyk kalmaya çaly?ylarak, daha parçalar a?aç üzerindeyken tüm perçin detaylary açyldy. Standart bir toparlamadan sonra kokpit detaylandyrmasy yapyldy. Kokpite ait el yapymy detaylar : 1-Sa? ve sol duvarlardaki kabartma detaylar silindi. 2-Strene ve metal folyo yardymyyla yeniden yapyldy. 3-Çe?itli kumada kollary bakyr telden yapyldy. ![]() 4-Gunsight'yn ?effaf parçasy kesildi yerine yo?urt kaby muadili ile de?i?tirildi.Ne oldu?u anla?ylamayan bir kablo bakyr tel yardymy ile ön konsola ba?landy. 5- Koltu?un hemen sa?ynda duran Harita cebi metal folyodan imal edildi. ![]() 6-Rudder pedallary ve pilotun sa? ayak yanynda duran oksijen regülatörü (sanyrym) detaylandyryldy. ![]() ![]() 7-Yni? takymlaryna bobin teli ve ince aliminyum folyo kullanarak detaylar eklendi. ![]() 8-Genel toplama i?lemini takiben gövde perçinleri açyldy ve astar boyaya hazyr hale geldi.Camlarymyz maskelendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Modelimizin son hali bu... Yapym a?amalryny sizlerle an an payla?mak isterdim fakat uzun zaman önce model yapmayy byrakty?ym için , yapym a?amalary syrasynda foto?raf çekme imkanym olmady.Eksik olan malzemelrin minimumda tamamlanmasyny beklemek amacyyla ki buna foto makinasy da dahil modelin yapym süresi 11 ay gibi gereksiz derecede uzun bir süre aldy. Takym taklavaty tamamladyktan sonra daha seri üretime ba?layabildim. Yeni modellerle görü?mek üzere... Düzenleyen gokce - 27/02/2009 Saat 21:14 |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
:)))
Aramyza ho?geldin! Senin gibi iyi bir maket yapany görmek sevindirici. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Bu model pas atma a?amasyysa daha hevesle beklenir sonraki modeller benden söylemesi; eline sa?lyk.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize emeginize saglik...
|
|
mete
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim Mete Bey.Yykama ile ilgili mesajynyzy geç farkettim , zaten model de bitmi?ti. Spitfire için ?öyle sakin bir kafayla oturup konu?uruz neresini nasyl yapmalyyyz diye.
Görü?mek üzere iyi modeller... |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |