Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: ILYUSHIN 86 | |
Yazar | Mesaj |
Tora Tora Tora
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 62 |
Konu: ILYUSHIN 86 Gönderim Zamanı: 14/02/2009 Saat 22:51 |
Herkese Selamlar
Ölçek 1/144, firma Zvezda fakat Revell tarafyndan satyn alynarak kutulanmy? modellerden biri. Aslynda forumlarda okudu?um olumlu görü?lere ra?men alyp almama konusunda biraz ikiledi?im bir model. Ama nedense bu uça?a olan sempatim ve Airbus ve Boeing lere biraz ara verip farkly bir sivil model yapma iste?im hemen kendini gösterdi ve sa?olsun Arkutun Almanya'ya giderken bir iste?in varmy sorusuna Yl 86 olarak cevap verdim. Modeli alyp getirdi?i için kendisine bir kez daha te?ekkür ederim. Kutuyu açynca iyikide almy?ym demekten kendimi alamadym. Aly?ylmy? rus firmalarynyn modellerinden binlerce kez iyi belkide revell le bile yary?acak kalitede bir model çykty kar?yma.Tamamy içe detay ve oldukça temiz. Tek dez avantajy bence detaylarynyn biraz kalyn olmasy. Kullanylan boyalar Tamiyanyn akrilikleri. Ylk etapta tamiyanyn parlak beyazynyn içine bir kaç damla gene tamiya XF 19 damlatylarak beyaz hafiften grile?tiridi. bütün gövde bu beyazla boyandyktan sonra gene tamiyanyn XF 19 u beyazla açylarak gri renk elde edildi. Aslynda kitin boyama planynda bu renk revell 371 olarak verilmi?. ama ben gerek kullanym kolayly?y gerekse tamiya ile çaly?mayy sevdi?imden rengi böyle kary?ym yapmayy tercih ettim. Flaplar ise testors aliminyum ile boyandy. Daha sonra ise beyaz ve gri nin tonlary ile oynayarak panelleri yaptym. En son modeli selülozik tiner ile inceltmi? oldu?um tamiya parlak vernik ile kapladym. Daha sonra modelin alt yüzeylerini siyah üst beyaz kysymlarynyda gri renkli ya?ly boya ile uçu? yönü istikametine do?ru yykadym. Üst yüzeylerde siyah kullanmadym çünkü beyaz renkte çok koyu durabilirdi. Dekal i?lemleride tamamlandyktan sonra model bir kat daha tamiya parlak vernik ile kaplandy. En son tekerlekler gerçekten can sykycy bir süreç sonucu tamamlanarak modeli ayaklandyrdyk. Bu arada modelin bitmi? halini foto?raflayan Onur KURÇ arkada?yma te?ekkürü borç bilirim. Neyse sözü daha fazla uzatmayayym. Buyrun modelin bitmi? fotolary. |
|
Tora Tora Tora
Gönderim Zamanı: 14/02/2009 Saat 22:53 |
|
|
Tora Tora Tora
Gönderim Zamanı: 14/02/2009 Saat 22:54 |
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |