![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
z_g_h
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23/03/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 273 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2009 Saat 23:24 |
modelin kylavuzunda burnuna 5 gr a?yrlyk koymam gerekti?i yazyyor. 5 gr a?yrlyk bulamadym tartamadym daha do?rusu bende maketin a?acyndaki plastik çubuklary burnuna doldurdum. hareket ettikçe sallanmasyn sabit olsun diyede içine bolca revell yapy?tyrycy döktüm. arkasyndan burnu köpü?e sapladym kurusun diye byraktym bugun ne olsa be?enirsiniz. hani ipana reklamy var yumurtanyn bi tarafy ipanaly oluyo suda durunca di?er tarafy yumu?acyk oluyo reklamda maketin burnu aynen o duruma gelmi? yumu?acyk olmu? ?eklini kaybetmi?. bunu düzeltmenin bi yolu varmydyr acaba
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
epoksi macun, normal macun, bolca zympara ve çok sabyr :)
kolay gelsin |
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Bence çok önemli bir model de?ilse gidip yeni bir model alyn. Bu da tecrübe olarak kayytlara geçsin.
|
|
![]() |
|
z_g_h
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23/03/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 273 |
![]() ![]() ![]() |
hediye gelen bi modeldi hediye olarak yapylyyodu daha yeniyim 1.5 ay oldu model i?ine ba?layaly antreman modeli gibi bi?eydi
|
|
![]() |
|
bosversen77
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26/10/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
Geçmi? olsun ****. Benimde ba?yma gelmi?ti. 1/32 SeaVenom modelini yaparken 30g a?yrlyk koyulmasy gerekiyordu. Bende bulabilidi?im somun, civata ne varsa doldurdum, hareket etmesin diye de içine japon döktüm. Senin model sadece yumu?amy? ama bir arada duruyor. Benim maket delik de?ik oldu. Bende, nezih ****nyn bahsetti?i gibi boyacylaryn ya da marangozlaryn kullandy?y plastik macunlar var. Onlardan aldym. Bo?luklary doldurdum ve zymparaladym. Güzel de oldu. Aryzaly oldu?u hiç belli de?il. Resmini ekliyorum. Yn?allah beceririm.
![]() Nolur nolmaz bu da linki. http://www.fotocunuz.com/image-3EFE_49674CC1.jpg edit: Kyraathane tadyndaki "hacy" hitabetleri uçurulmu?tur Düzenleyen Ares - 09/01/2009 Saat 17:32 |
|
![]() |
|
z_g_h
![]() ![]() ![]() |
ben yumu?ayan yerlere delikler açtym içine japon syktym ve hemen buzlu?a attym japon dondu odun gibi oldu dy?ary çykarttyktan bi süre sonra çok hafif yumu?ady tekrar. ama ilk yumu?amadaki gibi göçük göçük görüntü biraz azaldy. bugun sabahtan beri hemen hemen 2 ?er saat aralyklarla 5-6 kat ince putty sürdüm üzerine hemde i?yerinde gizli sakly yaptym bu i?lemi. ?imdi sert duruyo bugun veya yaryn zymparalamaya ba?lycam ve adama döndürürüm sanyrym
|
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
![]() ![]() ![]() |
ayny olay ilk burun a?yrly?y koydu?um a10 kitimde ba?yma gelmi?ti. heralde bi 15 sene önce filan...
ayrly?y koyup revelli boca etmi?tim... ertesi gün bakty?ymda a?yrlyk uça?yn burnundan delik açarak dy?ary çykmy?ty :D artyk hiç yapy?tyrycyyla u?ra?myyorum. Uygun boyutta bi civata, vida filan buluyorum...burnun içine bantlyyorum tybbi flasterle. önüne de artyk sprulardan bi tane kesip yapy?tyryyorum az bi yapy?tyrycyyla...bi daha yerinden oynamyyo, istenmeyen delikler yamulmalar da olmuyo |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
311Tomcat
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 71 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar,
?u a?yrlyk i?i benimde ba?yma bir i? açmy?ty ,anlatayymda tecrübe olsun. Maket A-10 1/32 Trumpeter: A?yrlyk olarak akyllyk yapyp arabalaryn lastiklerinde rod-balans ayary için kullanylan kur?un a?yrlyklardan kullandym.Bunlaryn bir tarafy yapy?tyrycylydyr,halk arsynda sitikyr da denir.Üzerlerinde gramy da yazar.Buruna bunlardan bir iki tane yapy?tyrdym, süper olmu? derken yerine iyi yapy?mamy? olcak ki yerinden kurtulup uça?yn kuyruk tarafyna gidip yapy?ty. Sonuçta ne yaparsam yapayym maketi bozmadan çykartamadym. Bende ön tarfa 3-4 katy a?yrlyk koyarak problemi çözdüm.(uyanyklar için :yükXyük kolu=kuvvetXkuvvet kolu) :-) Fena olmady, lastikler do?al a?yrly?y ile biraz inmi? görüntüsü aldy. |
|
![]() |
|
KARGA
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
Benim ba?ymada MIG-21'de gelmi?ti. Burunda yapy?kanyn yo?un oldu?u kysym çökmü?tü. Bol macunla doldurup, zymparalayyp, olu?an bo?luklary macun ile tekrar doldurp, tekrar zymparalayyp günlerce u?ra?my?tym.
Artyk, a?yrlyk olarak genelde saçma taneleri kullanyyorum ve burun içine silikon ile yapy?tyryyorum. A?yrly?yn yetip yetmeyece?ini kyyaslamak için saçma tanelerini aluminyum folyoya doldurup, buruna macun ile sabitleyip, maketin gövdesini bant ile toplayyp, dengesini kontrol ediyorum. Ek yakyt tanklary gibi, safra a?yrly?ynyn yapy?ty?y yerden kurtulup geriye kaymasynyn mümkün oldu?u yerlerde, içe plastik parçalardan set olu?turuyorum. |
|
![]() |
|
lombak
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 84 |
![]() ![]() ![]() |
ben camcylaryn kullandy?y macunlardan faydalanyyorum,önce a?yrly?y koyup macun ile kapatyyorum,?imdiye kadar bir zararyny görmedim...
|
|
![]() |
|
Artt
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
![]() ![]() ![]() |
Bu a?yrlyk i?i nedir biri bana anlatabilir mi?
Konunun cahili olarak hiçbir?ey anlamdym da... Uça?yn burnuna neden a?yrlyk koymak gerekiyor? :) |
|
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Dr.BARKIN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
![]() ![]() ![]() |
bikaç modelden sonra anlarsyn :D
mesela A-10 yapabilirsin :D |
|
mediiiiiic!
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Yni? takymy ön tarafta olan uçaklaryn gerçe?i dengelidir. Ancak maketinde gövdenin içi bo? oldu?undan uça?yn bu do?al dengesi bozulur. A?yrlyk merkezi kuyruk tarafyna do?ru kayar, kuyruk kysmy a?yr basty?y için de uçak arka ini? takymlary üzerinde ?ahlanyr. Bunu ?öyle de canlandyrabilirsiniz, bir kalemi silginin üzerinde dengede olacak ?ekilde koyun, sabit durur. Sonra kalemi bir tarafa do?ru biraz kaydyryn, kalem kaydyrdy?ynyz tarafa do?ru dü?er. Ayny prensip.
Bunu engelleyip a?yrly?y tekrar dengelemek için uça?yn olabildi?ince önüne, tercihen burun kysmyna, mümkün de?ilse ön ini? takymy veya gövde alty yakyt tanklarynyn burun kysmyna a?yrlyk konur. Bu a?yrlyk sayesinde uça?yn a?yrlyk merkezi tekrar öne çekilir ve uçak ?ahlanmaz. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
barkin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Agyrlygy yerle?tirdikten sonra israil tutkaly(genelde mobilyacylaryn kullandy?y beyaz renkli yapy?tyrycy) ile yerine sabitliyorum. Plastige hicbir zarar vermiyor.
|
|
![]() |
|
Artt
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
![]() ![]() ![]() |
Mesele anla?ylmy?tyr, te?ekkür ederim.
|
|
|
![]() |
|
Artt
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Dr.BARKIN
bikaç modelden sonra anlarsyn :D mesela A-10 yapabilirsin :D Uçak yapmady?ym için muhtemelen anlamazdym. A10'un hastasyyym o ayry.... |
|
|
![]() |
|
aykutbilir
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/02/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
Ben genelde patafix'in içine doldurulmu? saçma kullanyyorum :D hem sabitlemede sorun olmuyor hemde yer meselesinde :)
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
2.D.?. pervanelilerinin ço?unda bu sorun yok. :-))
Düzenleyen KFKF - 29/01/2009 Saat 15:03 |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |