Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: 1/35 Tamiya Sherman 105mm Howitzer | |
Yazar | Mesaj |
paranoyak
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
Konu: 1/35 Tamiya Sherman 105mm Howitzer Gönderim Zamanı: 19/01/2009 Saat 18:37 |
Uzuuun bir aradan sonra elime bu kit ula?ynca bi yapmaya çaly?ayym dedim. Daha ba?lar ba?lamaz patladym. Gövde ve taret üzerindeki kabartma bir seri numara gibi bi?iler vardy. "Bu da ne ola ki?" deyip zymparayla giri?tim. :)
O kysymy kafamdan silip di?er i?lemlere devam ettim. Ana ye?ilinden sonra beyaz kamo yapayym dedim kapaktaki gibi ama ho?uma gitmeyince tek renge tekrar döndüm. Dekaller solüsyona olumlu yanyt verdi ama bu seferde bazylaryny tam düzgün ?ekilde ben oturtamadym. Arka motor yzgaralara eski zamanlarda aldy?ym siyah ve pas renklerinde kuru pastellerle hafif bir etki yaratmaya çaly?tym ama abartmy?ym sanyrym. En son mat vernikten sonra ?öyle eskiden yapty?ym gibi saçaklara tekerlere bi toz fyslayayym dedim. Genelde toprak rengi fyslardym bu sefer farkly bi?i ne olabilir derken rafta seneler öncesinde bana astar amaçly kitlenilen bir Tamiya Yellow Green boyaya denk geldim. Hiç kullanmady?ymdan bir deneyeyim güzel bir etki byrakyr belki dü?üncesiyle sonuç bu oldu. |
|
paranoyak
Gönderim Zamanı: 19/01/2009 Saat 18:37 |
Kit üzerinde tek manuel çaly?mam taret arkasynda kaynak izi. Syvy macunla uyguladym ama ölçe?e göre do?ru mu o kadaryny bilemiyorum. Aslynda uyguladyktan sonra aklyma geldi. Belki de ?u arta kalan plastik parçalaryny (sprue mu deniyo du?) ysytyp çekip oraya yapy?tyrdyktan sonra üzerine likit yapy?tyrycy sürmek. Bu sayede sürülen yer yumu?ayacak üzerinede bistüri ile ince ince basarak geçilecek.
|
|
paranoyak
Gönderim Zamanı: 19/01/2009 Saat 18:40 |
Geçen bir seneden sonra bu maket olayyna tekrardan ba?lamak istiyorum. Syfyrdan.
Maket parçalaryny en iyi ne yapy?tyryr? Yapy marketlerde gördü?üm kaynak makinalary var. Olur mu acaba? |
|
torabora
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2009 Saat 19:12 |
Kolay gelsin ke?ke o numaralary silmeseydin onlar araçlaryn motor ?a?i numarasy gibi bir ?ey ?imdi trafik (MP)onlary kontrol ederse araçlary ba?lar.:):)
Bence araç güzel olmu? sary ye?il rengi aracyn yanlarynada fyslasaydyn. Selamlar |
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2009 Saat 19:50 |
Burak eline sa?lyk, motor kapagyndaki pasy biraz abartmy?syn ama gayet ba?aryly gozukuyor... Taryk abiyede katylyyorum, aracyn yanlarynada biraz toz toprak eklesen iyi olur..
Kolay gelsin... |
|
Sweat saves blood!
|
|
panzerjager
Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2009 Saat 22:32 |
burak bey elinize sa?lyk. o belirtti?iniz kaynak makinalaryny ben denedim olmuyor. çok yüksek ysy çykardy?y için maketi eritiyor. ayryca metali metale kaynaklamak için kullanylyyo sanyrym onlar. acaba fotoetch lerde kullanabilirmiyiz. :) neyse geri dönmene sevindim. numara falan silinmi?, önemli de?il bunlar. istersen tareti bile parçala önemli de?il. bergesherman der geçersin. hevesini kyrmasyn bunlar senin. taryk abi ve nezihe katylyyorum. eskitmeyi yanlarda biraz daha yukary kysymlara yapsan daha güzel olur.
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2009 Saat 00:03 |
Orjinalini yazan: panzerjager
acaba fotoetch lerde kullanabilirmiyiz. :) onuda eritir... :) |
|
Sweat saves blood!
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2009 Saat 00:40 |
Dekalleri de biraz kirletseydin ya da sarartsaydyn daha ho? olabilirdi diye dü?ünüyorum. :)
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2009 Saat 01:59 |
Orjinalini yazan: paranoyak
Gövde ve taret üzerindeki kabartma bir seri numara gibi bi?iler vardy. "Bu da ne ola ki?" deyip zymparayla giri?tim. :) Döküm numaralary. |
|
paranoyak
Gönderim Zamanı: 20/01/2009 Saat 19:15 |
Sevinç gözya?lary içerisinde de?erli yorumlarynyza te?ekkür ediyorum.
Düzenleyen paranoyak - 22/08/2009 Saat 21:00 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |