![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18/01/2009 Saat 21:29 |
Trumpeter firmasynyn Challenger 2 Op. telic (Iraq 2003)kiti. yapymyna aylar önce ba?lanyp kenara atylan kitlerden birisi. modelin yapymyna öncelikle taret kysmyndan ba?ladym ve yetersiz olan yapym klavuzu nedeniyle epey bi sykynty çektim. internette buldu?um referans resimlerine bakarak bi?eyler yapmaya çaly?tym. kiti adam etmeye çaly?yrken detay olrak yetersiz gördü?üm yerlere de ufak tefek tadilata giri?tim.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
resimlere devam :
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Yaw bence sen askerde kalmaya devam et.. Sivilken bu kadar üretmiyordun.. Veterinerim Aste?menim..
|
|
Kaank
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Hem zyrhly, hem moderen, peh peh peh... ii en azyndan ingiliz bari hehe... Burak seni gökyüzüne davet ediyorum
eline sa?lyk Düzenleyen nezih - 19/01/2009 Saat 02:44 |
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
?u an izinde oldu?um için üretim yapabiliyorum. yoksa bilirsiniz askerde mesai 7-24 tür.
gökyüzüne ?imdilik bula?micam. çünkü yapty?ym tanklary kutulara koyup kaldyrabiliyorum ama uçak bitince nerede nasyl saklarym bilmiyorum. öncelikle benim biten modeller için vitrin gibi bir dolap yaptyrmam gerekicek. |
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Taretin arkasyna ne oldu? Kitte o kysymda bir sorun mu var? |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
klavuzda taretin özellikle arka ve yan kysymlarynyn nasyl monte edilece?i detayly olarak belirtilmemi? ve burdaki parçalar, birbirine kolayca monte edilmesini sa?layacak yapyda de?il.
taretin arkasynda sa?ly sollu iki ayry parça var. bu parçalar da 4-5 parçanyn birle?iminden olu?uyor. benim hatam bu parçalary birle?tirdikten sonra tarete monte etmek oldu. sa? ve sol parçalary ayry ayry yapty?ym için birbirleri arasynda fark oldu. dolayysyla bu iki kysmy tarete ekledi?imde taretin arka tarafynda sa? ve sol kysymlar arasynda seviye ve e?im farky oldu. bunu gidermenin iki yolu vardy: ya buralary söküp tekrar yapmak; ki bu parçalaryn kyrylmasyna sebep olabilir diye yapmadym, yada di?er yol arkaya ba?ka plastik parça koyarak seviye ve e?imleri e?itlemekti. ben de bu yolu seçtim. |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
oooo bi seneden fazla olmu? son mesajdan beri. havalar düzeldi?ine göre üretime ufak ufak ba?lamak gerekir diyerek bazy yarymlara el attym. ilk etapta modern araçlarda el attym. challanger, m1a2 abrams ve t80 BV modellerinde biraz ilerleme kaydederek bitime yakla?tyrdym. az biraz i?leri kaldy.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
bi resim daha kalmy?
![]() |
|
![]() |
|
torabora
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel ve ho? olmu?.Çaly?malarynyn devamyny bekliyoruz.
Selamlar |
|
AFV Matadoru
|
|
![]() |
|
Erdinç
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 103 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba, araçlaryn tozlanmy? görüntüsünü vermek için yapty?ynyz i?leme ili?kin biraz bilgi verebilir misiniz. Çok güzel olmu?. Ya da okumamy tavsiye ett?iniz bir?eyler olabilir mi? te?ekkürler.
|
|
erdinç
|
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Erdinç
Merhaba, araçlaryn tozlanmy? görüntüsünü vermek için yapty?ynyz i?leme ili?kin biraz bilgi verebilir misiniz. Çok güzel olmu?. Ya da okumamy tavsiye ett?iniz bir?eyler olabilir mi? te?ekkürler. toz pastel ile eskitme yapmak aslynda çok kolay ancak en önemli kysym eskitmeyi gerçekçi ve kyvamynda yapmak, dozajyny ayarlayabilmek. Her ne kadar referans resimlerde araçlar toz toprak altynda kaybolmu? gibi gözükseler de araçlary eskitirken hafif bir eskitme yapma niyetindeydim. biraz oraya biraz buraya derken araçlaryn istemedi?im bir hale geldi?ini gördüm. MIG ve GUNZE nin toz pastel setlerini kullandym (sand, light brown, dry mud ...). internette toz pastel ile ilgili videolardan yararlanabilirsiniz. toz pasteli uygularken do?ru renkleri kullanmak ta önemli. farkly bölgelere farkly tonlar yada kary?ymlar uygulamak daha ba?aryly sonuçlar do?uruyor. toz pasteli modele nasyl uygulady?ynyz da önemli (do?rudan fyrça ile sürmek yada bir syvy ile vary?tyryp uygulamak). ayny zamanda toz pastelin model üzerinden uçmasyny veya modeli tutarken parmak izinizin kalmasyny engellemeniz gerekiyor. MIG in pigment fixer ürünü uygulady?ynyz toz pastelin modele tutunmasyny sa?lyyor. toz pastel dy?ynda açyk toprak ve çöl renklerini pistole ile uygulayarak ta toz etkisi verebilirsiniz. mesela abrams ta toz pastelden ziyade pistole ile akrilik boya atarak toz efekti vermeye çaly?tym. Düzenleyen panzerjager - 02/08/2010 Saat 12:43 |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
bir anda kontrolden çykan toz pastel uygulamasyndan ortaya çykan sonuç içime sinmedi ve öneriler do?rultusunda eskitme i?lemini tekrar yapmaya karar verdim.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |