Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: Fall of Reich 1945 (BYTTY)(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 435
bullet Konu: Fall of Reich 1945 (BYTTY)
    Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 12:51
Evet arkada?lar, sonunda vinyet çaly?mamy bitirdim.
?imdilik bu ?ekliyle kalacak, ancak daha sonradan bir figür ekleyece?im. Herkese kolay gelsin.

SAYGILAR

Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 12:52

Düzenleyen Metin TÜRKO?LU - 02/12/2008 Saat 12:54
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 12:56

IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 12:59

IP
onge
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 336
bullet Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 14:04
Ellerine sa?lyk Metin, çok keyifli bir çaly?ma olmu?, kurgusu ayry detaylary ayry keyifli...
Haddim olmayarak küçük bir ele?tiri yapaca?ym:
Figürün elindeki silah e?er yanylmyyorsam "Panzerfaust". Bugünkü RPG lere biraz benzer. Lakin silahyn kabzasy özellikle senin çaly?ty?yn dönem için ah?aptan yapylyyordu diye biliyorum. Zira kullan at türü bir silahmy?. Dolayysyyla kabza (ya da sap) kysmynda metal eskitmesi yapmana gerek yok gibi geliyor bana...
Birdi?er gözüme çarpan nokta ise figürün silahy tutu? ?ekli. Bildi?im kadaryyla panzerfaust'un mermisi hedefe do?ru yol alyrken havada bariz bir kavis çizerek ula?yr. E?er ate? etti?i hedef çok yakyn de?ilse, silahyn ucu biraz daha yukaryda olmaly diye dü?ünüyorum. "Downfall" adly filmi izlersen ne demek istedi?im daha iyi anla?ylabilir.
Mimarî detaylar enfes... Lakin zeminin dy?ynda kullandy?yn kahverengi dokulu malzeme yerine siyah düz bir malzeme kullanmany öneririm. Zira siyah renk burada sahnenin dramatikli?ini daha iyi vurgulayacaktyr. Lakin böyle de güzel..
Tekrar ellerine sa?lyk, umarym bu güzel çaly?manyn kendisini de görmek fyrsatyny bulurum.

Düzenleyen onge - 02/12/2008 Saat 14:08
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 14:52
Mus tafa be?enmene sevindim, ayryca yorumun ve görü?lerin için te?ekkürler.
Önümüzdeki ilk toplantyda, model yanymda olacak. Haliyle göreceksiniz ;)

SAYGILAR
IP
wolf1
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 175
bullet Gönderim Zamanı: 02/12/2008 Saat 21:11
Tekrar tebrikler Metin ellerine sa?lyk
Modeli yakyndan görme ?ansyna eri?ti?imde yapylan i?çli?e hayran olmamak elde de?il güzel bir çaly?ma
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 06:44
Y?çilik çok güzel ancak bu i?çili?i maalesef gölgede byrakacak bir kaç mantyk hatasy gözüme çarpyyor. Ke?ke o mantyk hatalary olmasa da konunun tadyna daha çok varsak.
Mesela; içeride duran askerin ayaklarynyn akyntyya girdi?i yerde akynty izleri olmasy daha do?ru olurdu.
Öte yandan yine ayny askerden bahsedecek olursak, kafasynyn biraz daha yukary bakyyor olmasy sanki daha iyi olurdu.
Sanyrsam a?a?ydaki asker öncelikle yukarydakinin yanynda duracak ?ekilde planlanmy?ty.
Ke?ke ?imdilik her ikisi de yukaryda olsa da eklenecek olan figür için a?a?ysy ?imdilik bo? kalsaydy. Böylece yapylan i?çili?in hakky yenmezdi.
(hatta ?u flak maket?erinin yanyndan çykan, yukary bakar haldeki bir adam tam da merdivenin orada dursaydy...)
Son olarak; her ne kadar kullan-at silahy olmu? olsa da panzerfaust dü?ük kaliteli çalik malzemeden üretilmi? bir gövdeye sahipmi?. Tabii ate?leme için kullanylan barutun gücünü dü?ünecek olursak akla yatkyny da bu olurdu aslynda.

Düzenleyen copilot_clumsy - 03/12/2008 Saat 06:50
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 10:08
Yorumlarynyz için te?ekkürler arkada?lar.
A?a?ydaki adamy ilk konumlardy?ym zamandan beri a?a?yda olarak dü?ündüm. Yapym a?amalary ba?ly?ynda da belirtti?im gibi esasynda kanalisazyondaki ba?ka askerlere emir veriyor ?eklinde tasarladym (hadi sizde yukary ?eklinde). Ancak etrafta ba?ka figür olmayynca aklymdaki fikirle görüntü örtü?medi.
Sudaki akynty izleri ve adamlaryn pantolonlaryndaki ya? etkisini bende foto?raflayynca farkettim. Gerekli yerleri düzelttim, ancak foto?raflamadym.
Ylginize te?ekkürler.

SAYGILAR
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 15:33
Etrafta baska figur olmamasyndan ziyade benim de dikkatimi çeken kepli figürün ba?ynyn duru?u sebebiyle birisine bakyyormu? izlenimi vermemesi; zira figür kendi hizasyndaki ki?ilerin yüz hizasyndan çok a?a?y bakyyor gibi geldi bana da. Eger yanylmyyorsam bu sebepten ba?kasy ile konu?uyormu? izlenimi veremiyor, daha cok a?a?yda bir yere bakyyormu? gibi bir görüntü sergiliyor olabilir. Muhtemelen a?yzynyn kapaly olmasy da bu görüntüyü destekliyordur.

Bu görüntünün ayny mekanda herhangi ba?ka bir figür olmasyndan çok belki figürün baktygy yerde yere çömelmi?, dü?mü?, yatmy? ba?ka bir figür ile de?i?tirilebilece?ini dü?ünüyorum. Galiba zeminin varmy? oldu?u noktada, figurlerin duru?lary sabit kalmak suretiyle, bu hus**** da bazy zorluklar olabilir.

Düzenleyen Lt von Witzland - 03/12/2008 Saat 18:11
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 15:57
Ylk ele?tirim, kamuflaj patternine olacak. A?a?ydaki fotografta da görülece?i üzere pattern biraz daha farkly olmalyydy. Ayryca Oak Sonbahar üniformalarynda sizin yaptygynyz gibi 3 renk yoktur. Genel olarak 4 veya 5 farkly renk olmasy gerekmekte.

?u an sanyrym figürün içten gözüken tuni?inin spoletlerini boyamadynyz. Yoksa bunlaryn da siyah ve üstlerinde rütbeye göre ilgili i?aretleri ta?ymalary gerekmekte. Keza yakalarda farkly renk olmaly.

Sa? elin içinde yine kalyp izi göze çarpmakta. Hatta sol elde de var sanyrym.

Kanyn rengi bence fazlasyyla pembemsi olmu?. Bunda kyrmyzy, askerin üstünde bulundu?u süre de gözönünde tutularak belki kahverengiye de yakyn bir renk seçilebilir.

Panzerfaustun rengi daha farkly bir sary olmalyydy. Bu sava? zamany fotografy size renk konusunda fikir verecektir.

Reich' yn Berlin' de Nisan sonu ve Mayys ba?yndaki çaty?malarla dü?tü?ünü size hatyrlatarak belki pantalondaki beyaz rengi tekrardan gözden geçirmenizi önerebilirim. Ayryca askerin giydi?i pantalon yazlyk tipte yani, ye?il, gri veya dot pattern olmalyydy. Beyaz kamuflaj bu pantalonlar da asla kullanylmady.

Askerin tozluklary bu renk ye?ilden ziyade ya koyu bir gri veya daha koyu bir ye?il olmalyydy.

Bir de Türkçe içerikli ve sadece Türk üyelerin bulundu?u bir forumda Yngilizce konu ba?lyklaryna niye gerek duyuldugu ise ba?ka bir ba?ly?yn konusu olabilir.

Ykinci figüre gelirsek bu da anlayabildi?im kadaryyla SS. Ama spoletler yine uygun ?ekilde boyanmamy?. Keza apoletler de.

Yüz tonlamasy yine kyrmyzymsy.

Pantalondaki dot patternde yine bir sorun var.

MP44 kütüklüklerinin takyly? açylarynda bir hata mevcut. Vücuda daha yatyk bir açyyla takylmalary gerekmekte. Dragon' un kemere takma parçalaryny da kalyplady?y için bunlary referans alabilirsiniz açy için.

Islaklyk ve akyntyyy düzeltmi?siniz. Umarym bunlary da düzeltirseniz daha iyi bir vinyet çaly?masyna sahip olabilirsiniz.

Senaryo konusunda arkada?lar fikirlerini belirtmi? zaten, yine bir arkada?ymyzyn yaptygy duvaryn içinden geçen SS konulu vinyete göre daha mantykly tabii ki.

Saygylar bizden.

Düzenleyen judas - 03/12/2008 Saat 16:58
feed the troll
IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 16:44
Sizi öncelikle kutluyorum Ayhan bey, benim syky bir takipcimsiniz sanyyorum. Zira bu vinyet çaly?mamy yayynlamy? oldu?um her foruma, ü?enmeyip ayny mesajy atmy?synyz.
Sanyrym sizin amacynyz modeli falan ele?tirmek de?il, bundan öncede oldu?u gibi polemik yaratmak. Ben sadece modelimi yapmaya çaly?yyorum.
Tek amacy, üretim esasly modelcilik olan sizede, nacizane tavsiyem, bu olacak.

Bildi?im kadary ile, Türkçe içerikli ve sadece Türk üyelerin bulundu?u bir forumun sahibisiniz.

Sanyrym ady Plasticbattle'dy (amacym burada, reklam yapmak de?il). Üstelik rusça karakterler kullanylarak yazylmy?. Ele?tiri yaparkende dikkatli olmak lazym :)

Geri kalan tüm konulara di?er forumlarda cevap vermedi?im gibi buradada cevap vermeme hakkymy kullanyyorum. Yyi modeller, saygylar.

Ayny yazynyn di?er forumlarda yayymlanmy? ?eklini görmek isteyen arkada?lar için linkler.

http://www.kursunasker.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=93&start=10

http://www.planetfigure.com/forums/showthread.php?t=28438

http://hfmodeling.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=128720&page=1
IP
judas
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 16:53
Metin bey evet syky bir takipçinizim, iki dilde de yanly?larynyzy belirtmeme ra?men siz bunlary tekrarlamakta hala inat ediyorsunuz. Sanyrym burada sizin durumunuzun farkly bir ady var. Ayryca zannymca "tonlamalar müthü? olmu?, zemin çaly?masynda son nokta" konulu yorumlar dy?yndakilerin nazarynyzda bir de?eri yok.
Forum sahibi falan de?ilim, bir yanly? daha düzeltelim. Sitenin logotype y da rusça karakterlere benzetilmi? latin harfleriyle yazylmy?tyr. Bir bakyma logosu ile uyumlu olsun diye. Bunu da düzelttim sanyrym.

Ama konunun bunlarla ne alakasy var ki, di?erlerine verecek cevabynyz my yok ki buradan tutturmaya çaly?yyorsunuz.

Saygylar yine bizden.

Düzenleyen judas - 03/12/2008 Saat 16:56
feed the troll
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 17:00
Sahne güzel gidiyor, bitmi? halini dört gözle beklemekteyiz... Saygylar...
Consume Ergo Sum
IP
judas
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 17:01
Orjinalini yazan: Jolly Roger

Sahne güzel gidiyor, bitmi? halini dört gözle beklemekteyiz... Saygylar...

Yalym bey gözünüzden kaçmy? sanyrym, bu bitmi? haliymi?. :o))
feed the troll
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 17:08
Sanmam...
Consume Ergo Sum
IP
Metin TÜRKO?LU
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 17:12
Yazynyzy kopyala yapy?tyr usülü yazdy?ynyz için, gece görü?ü takylmy? my takylmamy? my, kablosu çekilmi? mi çekilmemi? mi fark etmemi?siniz bile. Bu yüzdendir ki sizin modelle ilgili de?il benimle ilgili bir probleminiz var sanyrym.
Syrf bu yüzden, yukaryda linklerini verdi?im forumlara bile üye olup mesaj attynyz.(hfmodeling hariç, di?erlerinde de ilk mesaj yine banaydy, ne hikmetse)
Y?te bu yüzden sizin yorumlarynyz(süper olmu?, harikalar yaratmy?synyz, müthi?,) bile olsa, sizinde dedi?iniz gibi benim nazarymda bir de?erleri yok.

Olayy ba?ka yerdende yakalamaya çaly?myyorum.
Sizin bana sordu?unuz soruya bende sizin sitenizin ady neden bu ?ekilde gibi bir yakla?ymda bulundum.

Sizin bu konuyu dahada uzataca?ynyzy bildi?im için, bundan sonra, tarafynyza mesaj yazmayaca?ym.

Tekrar saygylar.
IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
bullet Gönderim Zamanı: 03/12/2008 Saat 18:45
Orjinalini yazan: Metin TÜRKO?LU

....Bildi?im kadary ile, Türkçe içerikli ve sadece Türk üyelerin bulundu?u bir forumun sahibisiniz.

Sanyrym ady Plasticbattle'dy (amacym burada, reklam yapmak de?il). Üstelik rusça karakterler kullanylarak yazylmy?....

Mutlaka silinecektir ama ben tekrar, madem fikir sahibisiniz bari bilgi sahibi de olun diye ekleyeyim (http://www.birebir.net/goster.asp?d=bilgi+sahibi+olmadan+fikir+sahibi+olmak)(NOT: Yngilizce çevirisi henüz yapylmamy? yazylar yerine otomatik olarak Türkçe versiyonu sergilenmektedir. Ylk makalenin Türkçe olma sebebi budur.):

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04