![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
onurku
Üye
Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() Konu: Tamiya P-47D "Miss Fire / Rozzie Geth II"Gönderim Zamanı: 24/07/2008 Saat 09:52 |
|
Herkese merhabalar,
?u anda yapymy devam eden kitimiz Tamiya marka 1/48 ölçek P-47D kiti. Duxford'da konu?lu burun kysmy damaly olan uçaklardan birini yapmak istiyordum fakat aldy?ym dekal gelmeyip postada kaybolunca bu alternatife yöneldim. Yeni uça?ymyz Miss Fire / Rozzie Geth II. (Dekalde ortada bulunan uçak LM-C) Ylgili dekali HLJ'de görünce hemen satyn aldym. Ba?ka P-47 projeleri için de içinde ayryca 2 uça?a yetecek kadar dekal mevcut.
Uça?yn yapym a?amalarynda, Arkut'un tavsiyesi ile gövde üzerinde bulunan kysmy (resimde yapym planynda görülüyor) yapym planynda belirtildi?i ?ekilde de?il, direk ayry ayry uçaklaryn üzerine yapy?tyrarak uyguladym. Gayet güzel oturdu.
Kokpit ise resimde görüldü?ü gibi. Henüz koltuk ile ilgili bir ?ey yapmadym. Onu da kemer ekledikten sonra en son yapaca?ym.
Sonrasynda ise astar boya atyldy ve Testors Metalizer ile boyandy. Devamyny fyrsat buldukça ekleyece?im. Bu arada bu kit Willys Jeep ile beraber ayny kutuda. Ü?enmeyip bana uzak diyarlardan ta?ydy?y için de Tayfun'a ayryca te?ekkür ederim. Düzenleyen onurku - 24/07/2008 Saat 10:05 |
|
|
|
|
onurku
Üye
Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() Gönderim Zamanı: 24/07/2008 Saat 09:53 |
|
|
|
|
|
Farhad
Üye
Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
![]() Gönderim Zamanı: 24/07/2008 Saat 17:24 |
|
Göstrge paneli çok güzel olmu?, gerçi geriside ?uana kadar gayet güzel. Elinize sa?lyk...
"direk ayry ayry uçaklaryn üzerine yapy?tyrarak uyguladym" anlayamadym neden böyle yaptynyz? |
|
|
|
|
onurku
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 24/07/2008 Saat 21:31 |
|
Çok te?ekkürler. Parçalary yapy?tyrmadan test ettim. Yapym planynda belirtilen ?ekilde yapy?tyryrsam gövdeye oturmasynda problem olacak gibi geldi. Bende bu ?ekilde yaptym. Gene gövde üzerinde bo?luk kaldy ama oradaki bo?lu?u doldurmak daha kolay. Zaten genelde bu tip parçalary birle?tirirken bu yolu kullanyyorum. Arkut önermi?ti yyllar önce.
|
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 25/07/2008 Saat 01:24 |
|
Mumya ?ahane olmu? :)) .
|
|
|
|
|
onurku
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/07/2008 Saat 01:08 |
|
Modelimizin yapymy devam etmekte. Syrada D-day bantlary var. Onlary da en kysa zamanda eklerim.
|
|
|
|
|
onurku
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/07/2008 Saat 18:08 |
|
Bugün yapylanlar,
Bu da ilerleyen günlerde yapy?tyrylacak olan nose art,
|
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/07/2008 Saat 23:18 |
|
Aslynda foto?raflaryn yetersiz kaldy?yny maketin kendisini yakyndan görmü? biri olarak söyleyebilirm.
Ho?, sulu çykartma uygulanmaya ba?lanmy? hâlini henüz görmemi?tima ama o hâlininde burada gözükenlerden daha da güzel oldu?unu tahmin edebiliyorum. Öte yandan bu kadar metal boyama uçak meraklysy oldu?un için muhtemelen yakynda elimdeki "Mr. Color Super Metallic" boyalaryndan bir kysmyny sana hibe edebilirim belki de :) Muadili Alclad olan bu capon harikasy, eskilerden sayylan "Testors-Metalizer" ve "Gunze Sangyo/GSI Creos Corporation- Mr.Metal Color"dan daha güzel sonuç ve daha sorunsuz çaly?ma imkâny sa?lyyor. Öte yandan son foto?raftaki sulu çykartmanyn kalitesine hayran kaldym. "Pahalydyr, ben bu kadar para veremem, sadece Türk olana biraz para harcarym, gerekirse yakyttankymy da kendim yaparym; ühü ühüü" demeyip hobinin hakkyny verdi?in için de mutlu oldum :) Düzenleyen copilot_clumsy - 27/07/2008 Saat 23:21 |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 05/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 62 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/07/2008 Saat 23:40 |
|
Onur Karde?im dolu dizgin gidiyor.
Yanlyz bu modelide bir elin cebinde vede gecenin bir vaktinde boyuyorsan pes diyorum. Kysa zamanda bitmi?ini görmek dile?iyle kolay gelsin. |
|
|
|
|
FB1907
Üye
Kayıt Tarihi: 29/01/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 116 |
![]() Gönderim Zamanı: 29/07/2008 Saat 07:47 |
|
çok özenli bir çaly?ma. çok güzel bir model doguyor.emeginize saglyk
|
|
|
|
|
onurku
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 07/09/2008 Saat 16:56 |
|
Herkese merhabalar,
Yary?ma yakla?tykça model üzerinde çaly?malar da artty. Y?ler elverdi?ince tamamlamaya çaly?aca?ym. Bu arada modelde hobbydecalin dry transfer dekallerini kullandym. Sonuç gerçekten güzel oldu.
Bu arada bundan önceki foto?raflarda dikkatli baky?lary ile gövdede bulunan D-Day bantlarynyn boyutlarynyn yanly? oldu?unu bildiren Arkut'a te?ekkür ederim. D-Day bantlaryny söküp tekrar boyadym, biraz zaman aldy ama ?imdi daha güzel oldu sanki. |
|
|
|
|
Enewwss
Üye
Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() Gönderim Zamanı: 07/09/2008 Saat 22:01 |
|
dry transfer hakkynda biraz bilgi verebilirmisiniz?
|
|
|
|
|
onurku
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/09/2008 Saat 08:09 |
|
Eskiden letraset vardy bilmem duydunuz mu? Bu da ayny mantyk. Suya gerek olmadan direk maketin üzerine uygulabiliyorsunuz. ?effaf oldu?u için maketin üzerinde gerekli hizalamalary yaptyktan sonra ilgili kysmy ince ince maketin üzerine bastyrdy?ynyz zaman direk maketin üzerine geçiyor.
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|