Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Malzemeler | |
Modelsitesi Forumu : Ahşap Modeller : Malzemeler |
Konu: Decallerin muhafazasy | |
Yazar | Mesaj |
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Konu: Decallerin muhafazasy Gönderim Zamanı: 01/09/2008 Saat 03:16 |
Merhaba.
Modelcilerin ço?unlu?u gibi ben de stok yapyyorum. Aklyma takylan konu decallerin muhafazasy. Kimi decaller naylon po?et içinde kimileri de açyk olarak kutularyn içinde bulunuyor. Decalleri, uzun dönemde niteli?ini kaybetmemesi için hangi ko?ullarda saklamalyyyz. |
|
byzilker
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/02/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 01/09/2008 Saat 13:12 |
gunes ve toz almasin yeterli, ben defter yapraklarinin arasina koyuyorum, islem yapmadan once hafif nemli bezle silerek suya daldiriyorum ;)
|
|
Levent Basara
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
Gönderim Zamanı: 02/09/2008 Saat 16:50 |
Decali saklamak için a?zyny bastyrynca kilitlenen naylon torbalar kullanabilirsiniz. Güne? ve mümkünse nemden uzak bir yerde saklayyn. Hatta decalinizi maket kutusunun içinden çykartmayyn. Byrakyn orada kalsyn. Decalleri ayry saklamak ilerleyen yyllarda kary?ykly?a neden olabilir.
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 02/09/2008 Saat 23:49 |
Soruyu sorarken merak etti?im nokta naylon torba içinde saklamamyn do?ru olup olmayaca?yydy.
Ben de kutunun içinde saklamak istiyorum fakat, hasegawa gibi modelleri kutuya "tyky?tyran" firmalaryn decalleri, zamanla plastik parçalaryn baskysyyla çizilebiliyor. Araya çizilmeyi önleyecek malzeme koyup, decalleri de hava almayacak ?ekilde naylon po?et içinde muhafaza etmek sanyrym en iyisi. Te?ekkürler. |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 03/09/2008 Saat 00:09 |
Nemli bir yerde iseniz decallerin naylona yapy?ma riski var.
|
|
Dr.BARKIN
Üye Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
Gönderim Zamanı: 05/09/2008 Saat 05:50 |
ben maketin yapym kylavuzunun arasyna koyup kutunun en altyna koyuyorum.
|
|
mediiiiiic!
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 05/09/2008 Saat 19:40 |
Ben hepsini toplayyp bir kutuya koydum, nem,toz, yçyk vs her?eye maruz kalmaktalar, gayet de güzel duruyorlar. Örnek almayynyz tabii:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |