Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Ylk Modelim, Tavsiyeleriniz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Konu: Ylk Modelim, Tavsiyeleriniz
    Gönderim Zamanı: 10/08/2008 Saat 15:05
Merhaba
Ylk modelimi tamamen olmasada yapabildiklerimi yaparak bitirdim sayylyr. Bütün boyama fyrça ile yapyldy. Vernik olarak sprey akrilik mat vernik uyguladym ama boyayy çatlatty, resimlerden görec?inizgibi boya çatlady neden olabilir, boyayy da 12 saat kurutmu?tum. Yapabildi?im bu kadar oldu, ilk modelim oldu?u için eksikleri çok ta dert etmedim, ama modele göre neleri eksik yapmy?ym, neler yapmalyydym, önerilerinizi söylerseniz bundan sonrakilerde biraz daha iyi ?eyler yapmaya çaly?aca?ym.

[IMG">http://img509.imageshack.us/img509/6200/p8100054zw9.th.jpg" />

Düzenleyen erkan.erden - 10/08/2008 Saat 15:53
IP
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2008 Saat 15:55

[/IMG]

Düzenleyen erkan.erden - 10/08/2008 Saat 15:57
IP
Artt
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 634
Alıntı Artt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2008 Saat 22:08
Sanyrym vernik için en az 24 saat beklemek gerekiyor, çatlama bu yüzden mi olmu?tur bilemiyorum ama...
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2008 Saat 22:24
Ho? geldiniz öncelikle. Keyifli bir ba?langyç olmu?. Yeni modellerinizi bekliyoruz.
Tankta hangi boyalary kullandynyz?
Tolga
IP
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 07:49
Te?ekkürler

Tankta Revell Enamel boya kullandym, 1:72 Revell Leclerc modeli, ilk ve küçük bir model oldu?u için baya yordu:)
kompresör olmady?y için elle boyadym, vernik atana kadar boya da bir problem yoktu ama vernik çatlatty. Akrilik sprey verniklerden kullandym, ama bildi?iniz heryerde satylan spreylerden.
Bir dahakine önce ayry bir ?eyde test edip öyle uygulayaca?ym. Neden oldu?unu anlamadym, tam kuruma olmady?y için mi, yoksa vernik'in bu boyayamy zarary var bilemiyorum.
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 08:42
Merhaba,

Vernik yüzünden boya çatlamasy benimde zamanynda ba?ymy a?rytan bir konuydu. Bunun nedeni verni?i yo?un kullanmanyz yani alttaki boyayy bo?unca çatlama oluyor. Çözüm ise sprey verni?i ince katlar halinde kullanmak. Modele 30 - 35cm uzaktan ince katlar halinde zaman aralyklary ile uygularsanyz sorun kalmaz.
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
zafer kahraman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı zafer kahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 09:01
Revell'in hangi kodlu boyasy. Özellikle ye?ili merak ettim. Kodu nedir?
zafer k.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 11:11
Acaba Revell'in enamel, verni?in akrilik olmasy yo?un kullanymla birlikte bir etken olabilir mi?

Tolga
IP
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 11:21
Orjinalini yazan: zafer kahraman

Revell'in hangi kodlu boyasy. Özellikle ye?ili merak ettim. Kodu nedir?

360, ipek ye?ilimi, saten ye?ilimi öyle bir?ey, ama kodu 360
IP
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 11:25
Orjinalini yazan: tozbek

Acaba Revell'in enamel, verni?in akrilik olmasy yo?un kullanymla birlikte bir etken olabilir mi?

Tolga

Bu konuda da, forumlarda böyle okudu?um için enamel boyaya akrilik vernik kullandym, açyklamasy da mantykly gelmi?ti, sentetik boyaya, sentetik vernik uygularsan alt kata zarar verir gibi bi?eydi, akrilik kullandym yine bozdu:)
IP
zafer kahraman
Üye
Üye
Simge

Alıntı zafer kahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 13:07
360 neden kullandynyz tavsiye mi edildi yoksa referanslar my öyleydi? 65 Çok daha iyi olurdu.Tabi benim zevkime göre... Kuru fyrça yapmy?myydynyz? Fotolar pek net de?ilde.
zafer k.
IP
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 15:35

360 neden kullandynyz tavsiye mi edildi yoksa referanslar my öyleydi? 65 Çok daha iyi olurdu.Tabi benim zevkime göre... Kuru fyrça yapmy?myydynyz? Fotolar pek net de?ilde.

Yapym klavuzunda 360 yazyyordu, renk konusunda da pek bilgim yok, ilk oldu?u için katalo?unda yazan renkleri kullandym, kuru fyrça yaptym denemez, yapmaya çaly?tym beceremedim :)
Nasyl olaca?yny okudum ama tutturamadym.
IP
zafer kahraman
Üye
Üye
Simge

Alıntı zafer kahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 17:03
Orjinalini yazan: erkan.erden

Yapym klavuzunda 360 yazyyordu, renk konusunda da pek bilgim yok, ilk oldu?u için katalo?unda yazan renkleri kullandym, kuru fyrça yaptym denemez, yapmaya çaly?tym beceremedim :)

Katolog öyle diyorsa tamam. Ama yine de bana pek askeri araçlarda bulunan renge benzemedi. E?er revel kullanacakasnyn 65 i bulundurun. Kuru fyrçayy vernikten sonra yapmaya giri?tiyseniz bir hayli güç olur. Ama kuru pastel tozunu bir pamu?a batyryp o ?ekilde denemezini tavsiye ederim. Ama önce görünmeyen küçük bir yerde deneyin. Yinede forumdan ara?tyryn ben vernik kullanmyyorum.
zafer k.
IP
erkan.erden
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı erkan.erden Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2008 Saat 17:15

Orjinalini yazan: erkan.erden

Katolog öyle diyorsa tamam. Ama yine de bana pek askeri araçlarda bulunan renge benzemedi. E?er revel kullanacakasnyn 65 i bulundurun. Kuru fyrçayy vernikten sonra yapmaya giri?tiyseniz bir hayli güç olur. Ama kuru pastel tozunu bir pamu?a batyryp o ?ekilde denemezini tavsiye ederim. Ama önce görünmeyen küçük bir yerde deneyin. Yinede forumdan ara?tyryn ben vernik kullanmyyorum.

Peki bu pastel tozunu vernikten öncemi kullanmalyyym, sonra my? Birde vernik forumalrda çok söz edilen bir ?ey oldu?u için yaptym. Eskitme için en ideal yol sizce nedir? ? Okadar çok ?ey okudumki aklym kary?ty (Washing, pastel, kurufyrça),hangisi eniyi nerede kullanylyr? Bu konuda yardym rica edebilirmiyim? Kurufyrça yada washing için ya?ly boya my kullanmaly?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide