![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14/07/2008 Saat 18:30 |
Devam etmekte olan 1/35 Turk Kara Kuv. "Tuzla jip" projem icin cogumuzun yakindan tanidigi kanvas tentenin ic detaylarina ihtiyacim var. Ozellikle tenteyi ayakta tutan iskeletin yapisi, kapi iclerini ve tavani gosteren resimler cok makbule gecer. Bu jiplerden birine erisimi olan bir arkadas yardimci olabilir mi? Asagidaki resimde gorulebilen standard tenteden bahsediyorum.
Resmi aldigim sitede Rahmi Koc Muzesi'nde cekildigi anlasilan ve tente iskeletini gosteren resimler var, ancak ayni tente oldugunundan emin degilim. Bilgisi olan arkadaslar paylasabilirse sevinirim. Tesekkurler, KA |
|
![]() |
|
zafer kahraman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() ![]() ![]() |
Kür?at Bey küçük babamy getirip götüren birtane vardy çok bindim hatyrlady?ym tek ?ey yan ve arka penceresinin naylon oldu?u, kapy kollaryna bildiimiz bir bahçe hortumu geçirilmi? oldu?u, direksiyonunda bir turluk bir bo?luk oldu?u, sileceklerinin içerde elle çaly?tyryldy?y.çok aman aman bir detay yoktu diye hatyrlyyorum. ayryca silecekler camyn üst tarafyndaydy. forumda benimde yapty?ym bir jeep var onda da üste bu jeepde gördü?üm farklylyk o 70 li yyllarda dy? detay olarak hatyrlady?ym plakanyn tamponun sol önünde ve sary zemin üzerine siyah oldu?u.
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
zafer kahraman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() ![]() ![]() |
Bir an önce bitirin çok merak ettim en son modelim de bu jeep ti
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
liberty
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
odtü deki jeepe ait iki resim yolluyorum umarym i?inize yarar
![]() ![]() |
|
![]() |
|
liberty
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
Kamyonun ve toplarynda bir kaç resmi var isterseniz onlary da yollayabilirim.
Yyi çaly?malar |
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkur ederim, gormek istedigim birkac onemli detay cok guzel cikmis. Bu haftasonu uzerinde calismaya vakit bulursam resimlerini kesinlikle paylasacagim.
|
|
![]() |
|
zafer kahraman
![]() ![]() ![]() |
Bende çok te?ekkür ederim. Buna ba?ly olarak benim jeepimde de bir kaç düzeltme yapabilece?im.
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: zafer kahraman
Bende çok te?ekkür ederim. Buna ba?ly olarak benim jeepimde de bir kaç düzeltme yapabilece?im. Siz hangi olcekte bir Tuzla jeep uzerinde calisiyorsunuz, merak ettim. |
|
![]() |
|
zafer kahraman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KursadA
Bende çok te?ekkür ederim. Buna ba?ly olarak benim jeepimde de bir kaç düzeltme yapabilece?im. Siz hangi olcekte bir Tuzla jeep uzerinde calisiyorsunuz, merak ettim. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=5823 Modelim bu. AFV forumunda 1. sayfada var Willys Jeep 1:35 revell. 1942 üretimi bir jeepin modeli. |
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Modelim bu. AFV forumunda 1. sayfada var Willys Jeep 1:35 revell. 1942 üretimi bir jeepin modeli. Herhangi bir markanin Willys Jeep kitinden son 40 yildir Turk ordusunda kullanilan bir Tuzla jip yapilmasi (en azindan cok kapsamli degisiklikler olmadan) mumkun degil diye dusunuyorum. Tuzla jipler CJ3/CJ4 kasasi uzerine kurulu ve yapi olarak eski Willys Jeep'lerden cok farklilar, hatta ikisinin de genel anlamda "jip" olmasi disinda alakasi yok diyebilirim. Bir ara bir Tuzla jip resmi ile eski Willys jeep resmini yanyana dikkatlice incelerseniz goreceksiniz. Mesela on kaputun yuksekligini bir karsilastirin. Düzenleyen KursadA - 30/07/2008 Saat 19:16 |
|
![]() |
|
zafer kahraman
![]() ![]() ![]() |
Siz daha iyi bilirsiniz ama Willys jeepler vardy TSK da. Tuzla jeeple alakasy yok dü?üncenize katylmyyorum.
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Siz daha iyi bilirsiniz ama Willys jeepler vardy TSK da. Tuzla jeeple alakasy yok dü?üncenize katylmyyorum. Bu benim dusuncem degil, ikisi modelcilik acisindan aralarinda bir suru fark olan farkli araclar. Tuzla jip ile 2. Dunya Savasi Willys jip'i yanyana getirip bakma imkaniniz olsaydi daha net gorurdunuz, Tuzla jip cok daha yeni CJ3B/CJ4 temeli uzerine bir arac. Oyle basit bir far degisikligi, silecek degisikliginden bahsetmiyorum: Tuzla jipin on izgaralari tamamen farkli, kaputu daha yuksek, on cami farkli, vs vs. Tabii ki bir donem (1940-1950'ler) TSK'da 1.nesil Willys jeep'ler kullanilmistir, ancak yakin donemde(1950'lerden bu yana) kullanilan araclar hep 2. nesil, CJ3B/CJ4 temelli araclar. Tuzla'daki jip uretimi ise benim bildigim kadariyla en basindan itibaren CJ3B uzerine basladigi icin yerli uretim birinci nesil Tuzla jip diye birsey zaten yok. Eger 1940'larda TSK tarafindan kullanilan bir jipin modelini yapiyorsaniz 2. Dunya Savasi modeli bir 1.nesil arac kiti kullanmaniza bir engel yok tabii. Asagidaki resimde farkliliklar daha kolay gorunebilir: Soldaki model CJ2A, yani standard 2. Dunya Savasi tipi Willys jip. Ortadaki model CJ3B, yani 2. Dunya Savasi sonrasi Willys jip tasarimi. Son 40 yildir TSK'da kullanilan Willys ve Tuzla (lisansli WIllys) jiplerin hepsi CJ3B temelli.Piyasadaki 1/35 WWII Willys Jeep'ler ise CJ2 ile ayni tip. ![]() Haftasonu bu baslik altina ikisinin de govdelerinin yanyana cekilmis bir resmini koyarim, uzun lafin kisasi herhangi bir 2. Dunya Savasi Willys jipinden su anda TSK'da kullanilan bir Tuzla jip modeli yapilamiyor. Bu kadar basit olsaydi herhangi bir Tamiya ya da Italeri 2. Dunya Savasi Willys Jeep kiti alip uzerine Turk plakalari yapistirarak Tuzla jip yapilabilmesi lazimdi, ama oyle degil. Düzenleyen KursadA - 31/07/2008 Saat 06:37 |
|
![]() |
|
t.kvs
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23/07/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
ilginizi çekerse
kurutulmu? yslak havludan çokk güzel tente oluyor boyayynca tabii |
|
![]() |
|
zafer kahraman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KursadA
Siz daha iyi bilirsiniz ama Willys jeepler vardy TSK da. Tuzla jeeple alakasy yok dü?üncenize katylmyyorum. Bu benim dusuncem degil, ikisi modelcilik acisindan aralarinda bir suru fark olan farkli araclar. Tuzla jip ile 2. Dunya Savasi Willys jip'i yanyana getirip bakma imkaniniz olsaydi daha net gorurdunuz, Tuzla jip cok daha yeni CJ3B/CJ4 temeli uzerine bir arac. Oyle basit bir far degisikligi, silecek degisikliginden bahsetmiyorum: Tuzla jipin on izgaralari tamamen farkli, kaputu daha yuksek, on cami farkli, vs vs. Tabii ki bir donem (1940-1950'ler) TSK'da 1.nesil Willys jeep'ler kullanilmistir, ancak yakin donemde(1950'lerden bu yana) kullanilan araclar hep 2. nesil, CJ3B/CJ4 temelli araclar. Tuzla'daki jip uretimi ise benim bildigim kadariyla en basindan itibaren CJ3B uzerine basladigi icin yerli uretim birinci nesil Tuzla jip diye birsey zaten yok. Eger 1940'larda TSK tarafindan kullanilan bir jipin modelini yapiyorsaniz 2. Dunya Savasi modeli bir 1.nesil arac kiti kullanmaniza bir engel yok tabii. Asagidaki resimde farkliliklar daha kolay gorunebilir: Soldaki model CJ2A, yani standard 2. Dunya Savasi tipi Willys jip. Ortadaki model CJ3B, yani 2. Dunya Savasi sonrasi Willys jip tasarimi. Son 40 yildir TSK'da kullanilan Willys ve Tuzla (lisansli WIllys) jiplerin hepsi CJ3B temelli.Piyasadaki 1/35 WWII Willys Jeep'ler ise CJ2 ile ayni tip. [IMG]http://www.film.queensu.ca/cj3b/Photos/JeepTrio.jpg" /> Haftasonu bu baslik altina ikisinin de govdelerinin yanyana cekilmis bir resmini koyarim, uzun lafin kisasi herhangi bir 2. Dunya Savasi Willys jipinden su anda TSK'da kullanilan bir Tuzla jip modeli yapilamiyor. Bu kadar basit olsaydi herhangi bir Tamiya ya da Italeri 2. Dunya Savasi Willys Jeep kiti alip uzerine Turk plakalari yapistirarak Tuzla jip yapilabilmesi lazimdi, ama oyle degil. Te?ekkür ederim Kür?ad Bey, Ben size yardymcy olayym derken siz bana oldunuz. Piyasada sivil model olarak CJ3B var mydyr? |
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim Kür?ad Bey, Ben size yardymcy olayym derken siz bana oldunuz. Piyasada sivil model olarak CJ3B var mydyr? Ufak bir Japon firmasi olan Okuno'nun 1/35 olcekte cok guzel bir Mitsubishi CJ3B/CJ4 kiti var, ancak lisanslama konusunda bir anlasmazlik ciktigi icin kiti karikaturize edilmis, gercege uygun olmayan bir sasi ve tekerlekler ile satiyorlar. Kiti bulmak da oldukca zor, ben HLJ'den buldum. Ben Okuno'nun CJ3B govdesini Italeri'nin Willys Jeep sasi ve yuruyen aksami ile birlestirerek Tuzla Jeep yapmak uzere calisiyorum. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |