Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Tamiya Horch Type 1a Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ardeth
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Konu: Tamiya Horch Type 1a
    Gönderim Zamanı: 01/06/2008 Saat 22:03
Tamiyanyn resimde görülen kiti. Hazyr VF-1S 'in boyalary kuruya dursun bir yandan da uzun süre kutuda duran bu kiti bitirmeye karar verdim.

Kiti kutudan çykty?y gibi bitirmektense detaylandyrmak istedim. Bunun için Eduard'yn horch için üretti?i P.E. setini edindim. Do?rusu ilk P.E. deneyimim oluyor.

Önce ?ase'yi topladym. Çamurluklary monte etmeyi dü?ündüm. Birisini yapy?tyrdym. Fakat di?erlerini sonraya erteledim. Kitle birlikte verilen basamaklaryn ilgili kysymlaryny keserek P.E. parçalary ekledim.

Sonrasynda basamaklary monte edip, ?aseyi syrasyyla topladym.

?asenin alt kysmyny bitirdikten sonra üst kysma geçtim. Plasti?in üzerindeki metal plaka detayyny zympralayarak P.E. metal plakalary ekledim.

Kaput kysmyny da toplayarak yanlara P.E. parçalary ekledim.

Plasti?in üzerindeki gaz debriyaj pedallary detaylaryny zympara yapyp P.E. pedallary yapy?tyrdym.

Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/06/2008 Saat 22:42
PE parçalary yapy?tyryrken ne kullandynyz?
161...
IP
zafer kahraman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı zafer kahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/06/2008 Saat 23:49
Hiç yapy?tyrycy izi yok, bo?lukta göremedim. Bir duasy falan my var acaba?
zafer k.
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/06/2008 Saat 23:56
Orjinalini yazan: balpete?i

PE parçalary yapy?tyryrken ne kullandynyz?

Japon. :)

Kaput, motor blokunu ?aseye monte ettim.

Düzenleyen ardeth - 02/06/2008 Saat 08:02
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
burcpulathaneli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı burcpulathaneli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/06/2008 Saat 09:20
Merhabalar öncelikle elinize sa?lyk güzel bir çaly?ma oluyor. Aranyz yeni katylmy? ve bilgisiz bir insan olarak merak etti?im bir konu var oda ?u P.E.
açylymy nedir bu P.E. nin. Anlady?ym kadaryyla metalize bir parça ve forumlarda genelde görmekteyim maket için güzel bir detay sa?lyyor fakat sormak istedi?im bir di?er hus**** ?u bu parçalary modele tatbik ederken tatbik etti?iniz alandaki ayny parçanyn plastik halini kazyyormusunuz yoksa üzerine mi uyguluyorsunuz. Birde bu P.E. parçalaryn oldu?u kitleri nasyl anlyyorsunuz üzerinde P.E.mevcuttur diye bir ibare mi bulunuyor. Bilgisizli?imi anlayy?la kar?ylarsynyz umarym te?ekkürler saygylar...
http://www.oyuncakliisler.com
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/06/2008 Saat 09:51
Burç Bey Merhabalar,

PE, "Photo-Etch" lafynyn kysaltmasydyr. Bu parçalar pek çok de?i?ik firma tarafyndan piyasaya sürülmü?tür, ayny kit için de pek çok firmanyn ürünü bulunabilir. Farketti?iniz gibi Photo-Etch (Türkçe'de asit-indirme de denir) pirinç, çelik gibi farkly metallerden üretilir. Genelde tercih edilen ?ekil verme kolayly?y sebebiyle pirinçtir (yabancy forumlara bakarsanyz "brass" olarak geçer).

Uygulama açysyndan farklylyklar görünebilir. ?öyle ki, plastik kitler her detayy vermedi?inden bu metal parçalar olmayan bir detayy tamamlayabilir, bu durumda kesip biçmeye gerek kalmaz. Bazen de plastik parçayy hiç kullanmaz yerine metal takarsynyz. Aygün'ün yapty?y durumda ise, metal parça varolan bir plasti?in yerine geçti?i için, plastik parçanyn kesilerek çykartylmasy gerekir.

Henüz acemiyseniz, PE gibi maceralara atylmanyzy henüz tavsiye etmem. Çe?itli yöntemler deneyip bunlarda us*tala?manyz sizin için daha verimli olur, çünkü PE gibi ?eyler ba?lyba?yna birer konudur. Ylk önce temelinizi sa?lamla?tyryrsanyz, bir süre sonra zaten bu tarz eklenti parçalary gözünüz kapaly kullanabilir hale gelirsiniz.

?u a?amada "Amanyn PE" diye i?e giri?irseniz, yürümeden ko?maya çaly?mak gibi olur, sonuç sizi mutsuz eder, paranyza ve eme?inize yazyktyr.

Son olarak, içinde PE baryndyran kitlerin üzerinde bir yazy veya resim olur anlarsynyz. Örnek olarak, güncel Dragon veya Trumpeter kitlerinin hemen hepsi az çok PE içerir, kutu kenarynda "PE Included" yazysy ve içeri?in resmini görebilirsiniz. Bunun harici Tamiya, Italeri gibi firmalaryn tek tük kitleri de PE veya rezin parça içerir.

"Rezin ne?" diye sorarsanyz onu da ben veya ba?ka bir arkada? seve seve açyklar diye dü?ünüyorum.

Düzenleyen Emroglan - 05/06/2008 Saat 09:52
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/06/2008 Saat 10:11
Orjinalini yazan: burcpulathaneli

?u bu parçalary modele tatbik ederken tatbik etti?iniz alandaki ayny parçanyn plastik halini kazyyormusunuz yoksa üzerine mi uyguluyorsunuz

Eduard dan örnek vermek gerekirse Photo etch parçalaryn nasyl ve ne ?ekilde uygulanaca?yna dair setlerin yanynda bir klavuz verilir. Buna göre de parçalary modele eklersiniz. örnek vermek gerekirse üst kysymda plasti?in üstündeki detaylary zympraladym ve metal plakalary yapy?tyrdym. Bunun yany syra yine çamurluk üstlerinde çe?itli plastik parçalar mevcuttu bunlary keserek çykardym. yerine metal parçalary monte edece?im.

IP
burcpulathaneli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı burcpulathaneli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/06/2008 Saat 08:25
Te?ekkürler bilgilendirmeleriniz için evet p.e olayyna yeni ba?layan biri olarak girmeye pek niyetim yok. O beni bir hayli a?ar. ama merak ediyodum neoldu?unu detayly bilgileriniz için te?ekkür ederim bu forumdaki herkes kütüphane gibi :) tekrar te?ekkürler ve saygylar...
http://www.oyuncakliisler.com
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04