Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yarışma ve Sergiler | |
Modelsitesi Forumu : Duyuru ve Uyarılar : Yarışma ve Sergiler |
Konu: German Model Masters 2008 | |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Konu: German Model Masters 2008 Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 16:41 |
Gectigimiz Pazar günü (25.05.2008) Nürnberg´te, bu yil 10. su yapilan German Model Masters yarisma-sergisindeydim.
Her sene gitmeyi planladigim ama hep erteledegim bu organizasyonu bu yil takip edebilmek gercekten güzel bir deneyimdi.. Internette gördügümüz pek cok calismayi yakindan görüp, yapan kisilerle sohbet etmek pek cok konuda ufkumu acti.. Öncelikle söylemeliyim ki, inanilmaz güzel modellerin yani sira, bilinen pek cok calismada aslinda o kadar "mükemmel" degil.. Internette sergilenen show fotolarindaki modellerin büyük kisminda basit hatalar diyebilecegimiz kalip-birlesme izleri, silvering etkileri.. gani ile.. Ancak gercektende "süper" denilebilecek calismalarda var.. iki gün süren organizasyonun ikinci gününde ordaydim. 1000 den fazla fotograf cektim ve bunlari eleyip, sirasiyla web sayfamda yayinliyacagim.. Ilk olarak AFV leri ekledim.. Sirada Dioramalar, ucak-helikopterler, gemiler, figürler ve digerleri var.. AFV fotolarini asagidaki adresden görebilirsiniz.. German Model Masters 2008 Fotograflari yüksek cözünürlükte ve hemen her arac icin farkli acilardan cektim, ancak web sayfasinda yayinlamak boyutlari kücültüp, eleme yoluna gittim.. Eger belli bir modelin yüksek cözünürlükte ve degisik acilardan fotografini isterseniz, PM ile bana ulasabilirsiniz.. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 16:47 |
AFV ler organizasyonun cogunlugunu olusturuyordu.. Hemen her aracin her boyutta modeli vardi diyebilirim.. Organizasyonun yarisma kismina E serisi araclar ve proje modeller damgasini vurdu..
Pek cok taninmis modelci ile tanistim.. Ki bunlardan biriside calismalarini hayranlikla takip ettigim Robert Döpp idi.. Kendisin pek cok dergide yayinlanan calismalarini yakindan görmek güzeldi.. 1/16 ölcekli Jagdpanther´ini orjinal panther tekerlegi üstünde sergiliyordu.. Tekerin tam ortasinda ki kalip izi gözlerden kacmayacaktir :) Sirasiyla diger modelleride sayfamda yayinlayacagim, ve buraya kücük güncelleme notlari ekleyecegim.. Bu arada, kücük bir ek bilgi olarak, organizasyonda güvenligi Stormtrooperler sagliyordu :D |
|
sadak ta?yyycy
Üye Kayıt Tarihi: 01/01/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 17:13 |
Özgür Linkten resimleri göremiyorum.
Gayet ho? görünüyor örnek resimler Düzenleyen sadak ta?yyycy - 27/05/2008 Saat 17:14 |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 17:23 |
Hmm, sorun ne ola ki??
Bu asagidaki link ise yariyor mu? http://www.panzermania.com/Galerie/Armor/Armor.html |
|
sadak ta?yyycy
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 17:24 |
Yok Özgür o da çaly?myyor. Neden acaba?
Di?er arkada?lar görüyormu resimleri?? Düzenleyen sadak ta?yyycy - 27/05/2008 Saat 17:24 |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 17:34 |
Yo hayir, kimse görmüyor anladigim kadariyla.. Ana sayfa görünüyor mu peki?? Olayin ailginc yani, bende sorunsuz cikiyor, baska kimse göremiyor??
Tamamdir, sorunu buldum.. Benden kaynaklanan bir hata söz konusu degil.. Internet servis saglayaci ile ilgili bir sorun.. Görevli eleman, "Üstünde calisiyoruz, yakinda düzelecek" dedi.. Benden kaynaklanmayan bu teknik aksakliktan dolayi özür dilerim.. Sorun hallolunca, bilgi mesaji yazarim.. Selamlar.. Düzenleyen freeman - 27/05/2008 Saat 17:49 |
|
sadak ta?yyycy
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 18:01 |
Bilgilendirme Yçin te?ekkürler Özgür.
Kolaylyklar.............. |
|
obernbayern
Üye Kayıt Tarihi: 29/06/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 18:40 |
Özgür bey, gerçekten güzel bir organizasyona benziyor. Verilen link ?imdilik görüntülenemesede örnekler ?ahane. Stormtrooperlar baya ilginç bir hava katmy?lardyr.
Payla?ym için te?ekkürler... |
|
2.stabsbattalion, 8.kompanie,Grossdeutschland ! Leutnant Kurt Müller ! www.reenactingturkey.net
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 18:41 |
Link calisiyor olmali artik.. Sayfa acilmiyor diyen var mi?
|
|
sadak ta?yyycy
Gönderim Zamanı: 27/05/2008 Saat 19:05 |
Özgür ?imdi link çaly?yyor, ilgine te?ekkürler.
Payla?ym için ayryca te?ekkürler. |
|
Levent Basara
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
Gönderim Zamanı: 28/05/2008 Saat 08:15 |
Jagdpanther'in solundaki Tamiya kutusu dikkatimi çekti. Yykynty serisine mi girdi Tamiya?
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 28/05/2008 Saat 10:20 |
Yykynty serisi de?il Levent abi, hazyr vinyet ve diorama satyyor Tamiya. Yykyntylar onlardan, içinde hazyr figür falan da var onun.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 28/05/2008 Saat 13:41 |
Tamiya bu serileri yeni cikardi.. Kutu yeni ama icerik cogunlukla eski figürler.. Eski setlerdeki figürleri alip, yeni bina yada zemin parcalari yanina koyup, ambalajlayip satiyorlar.. Simdiye kadar 3 set cikti galiba? Bu kutunun burda ne isi var derseniz, Standin sahibi olan Robert Döpp, kutu kapagindaki calismayi yapan kisi..
Foto kaynak: Luckymodel.com |
|
enfexion
Üye Kayıt Tarihi: 26/03/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 309 |
Gönderim Zamanı: 28/05/2008 Saat 15:04 |
bu tamiya kutusunun üzerindeki italeri yazysy italeri kalyp oldu?unumu belirtiyor yoksa ba?ka bir?eymi?
|
|
Levent Basara
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
Gönderim Zamanı: 28/05/2008 Saat 21:51 |
Evet yaa bu Tamiya'nyn eski dinlenen askerler seti. Baya kötüdür. Amma velakin Robert amca ders verir gibi bitirmi? olayy.
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
Snake Eye
Üye Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 28/05/2008 Saat 23:05 |
Orjinalini yazan: enfexion
bu tamiya kutusunun üzerindeki italeri yazysy italeri kalyp oldu?unumu belirtiyor yoksa ba?ka bir?eymi? Evet o yykyntylar Ytaleri'nin Church Window seti |
|
SI VIS PACEM PARA BELLUM
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 29/05/2008 Saat 16:21 |
Diorama fotograflarini da ekledim
PanzerMania.com Claude Joachim´in Château su gercekten gorulmeye deger bir eser.. Best of Show secilen oldukca buyuk ve detayli bir calisma.. Kendisi su siralar Alman forumlarinda, benzer bir proje ustunde calisiyor.. Hurda arac calismalari bu yil cok vardi.. Benim oldukca begendigim ve bir gun ustune dusmek istedigim bu dalda cok guzel eseler vardi.. Bir modelci, bilinen imha edilmis tank fotolarini referans alarak bunlari modellemis.. Standi inanilmazdi, pek cok foto cektim, ama ne yazik ki modelleri yapan kisi o esnada orda olmadigi icin tanisamadim.. Robert Doepp in inanilmaz calismalarindan biri.. Benim en begendigim calismalardan birisi olan Berlin 1945 de ordaydi.. Yapan arkadasla uzun uzun sohbet ettim.. Cidden cok guzel bir calisma.. Daha pek cok etkileyici calismayi web sayfamda gorebilirsiniz.. Selamlar.. |
|
lterlemez
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
Gönderim Zamanı: 29/05/2008 Saat 22:24 |
Özellikle ?u eli sargyda olan alman askerininki gibi olan pozlu diolar çok ho?uma gidiyor.
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |