![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Farhad
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17/05/2008 Saat 12:10 |
Dragon'nun yeni versiyonu olan Tiger I'i yapma ?ansyny nihayet buldum. Ne yazyk ki bu kiti aldy?ymda Dragon kitin yeni zimmeritli versiyonunu çykartaca?yny duyurmu?tu :(
Bir önceki Late Tiger I sürümünden bu kutu biraz farkly daha az photo etched parça ve daha az aksesuar içeriyor. Kiti zimmeritsiz yapmaya kyyamadym. Bu yüzden zimmerit i?ini Atak zimmerit setiyle hal etmeyi dü?ündüm. Dragonun son kitlerinde bence çok müthi? heycan verici geli?meler varsada yapym planlarynda ciddi hatalary vce eksikleri var... Ayryca bu kitin bir zayyf noktasyda trackleri! DC track adyyla biraz vinly tarzy tek parça track kitle beraber çykyyor ve çe?itli sitelerde bunun uzun oldu?u söyleniyor. Bende ?öyle bir baktym ve öyle oldu?unu gördüm. Malesef bu kitte ilk sürümdeki gibi "Magic Track" yok... Atak Zimmerit resinden dökülmü? ince ve zarif görünü?lü bir yapyya sahip. Yalnyz bu ince görünü?e rahmen dayanykly bir yapyya sahip. ![]() |
|
![]() |
|
Farhad
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
![]() ![]() ![]() |
Zimmerit parçalary bir maket byça?y yardymyylaçok rahat bir ?ekilde yerinden çykyyor. A?a?yda dry fit yapyldyktan sonraki halleri...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Yapy?tyrycy bir sorun, yani çykan parçalary yüzeye yapy?tyrmak için CA kullanmak lazym. Yalnyz Ca çok çabuk kurudu?undan 5 dakikalyk epoxy putty öneriyorlar. Bende ise maalesef bu yok. Acaba bunun yerine ne kullanabilirim?
|
|
![]() |
|
torabora
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Müdür bey kolay gelsin bu kitin numarasy ne acaba.
Selamlar |
|
![]() |
|
fikret
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2005 Konum: Elazığ Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
bally veya derby ile sabitleyip japonla yapy?tyrmak daha kolay oluyor.
|
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Eyvallah torabora, kitin numarasy 6406, "Tiger I Late Production 3 in 1" diye geçiyor.
Praktikere u?rayyp onlara sordum maalesef oradaki arkada?lar çok yardymcy olamady. Bende Pattex'in epoxy katkyly yapy?tyrycy olarak sattyklary 3 dakika kuruma zamanly bir yapy?tyrycysyny aldym. Bununla bir deneme yapaca?ym... |
|
![]() |
|
FB1907
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 116 |
![]() ![]() ![]() |
kolat gelsin.
|
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Maalesef Pattex marka epoxy katkyly yapy?tyrycynyn resini 3 dakikada yapy?tyrmady?yny ö?rendim!! (yarym gün bekledikten sonra kemik gibi sertle?iyor, kullanymy çok zor ve zararly) 30 dk beklememe ra?men yapy?mayynca bende kenarlardan CA uyguladym. Genel ?ikayetin aksine ?imdlik parçalar tam oturdu?undan CA ile bir sorun ya?amadym. Ama kule zimmerit uygulamasynda resini kaynamy? suda bekletip öyle uygulama yapmam gerekecek gibi...
Y?te ilk montaj sonrasy zimmeritli bölümler: ![]() Düzenleyen Farhad - 24/06/2008 Saat 12:15 |
|
![]() |
|
enfexion
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/03/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 309 |
![]() ![]() ![]() |
kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Nerede oldu?unu hatyrlayamady?ym bir sitede bu kitin üst hull'un kite montajy syrasynda alt gövdede bir ta?ma olmasyndan söz ediyordu. Aynen ilk görünü? öyle gibi:
![]() Yalnyz yan etek parçasy olan P20'nin yan gövdeye montajy syrasynda ?unu fark ettim, parça tam olarak oturmuyor ve burna do?ru açy yapyyor. Bu açyda üst hull'un ta?an parçasyny kapatyyor gibi. Bu kiti yapacaklara bu bölüme dikkat etmelerini öneririm... |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
P20'nin gövdeye montajynyn ardyndan üst hull'un gövdeye oturmasy baya u?ra?tyrycy olsada parça güzel bir ?ekilde kesmeye biçmeye gerek kalmadan yerine tak diye oturuyor özellikle burada plana uymayyp 9. bölüme geçerek P22 parçasyny ardyndanda F5'i montajlarsanyz ta?an bölümün yok oldu?unu ve sorun olmady?y görülüyor:
![]() Düzenleyen Farhad - 18/05/2008 Saat 20:31 |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Dragonun planyna syrayla uymak ileride montaj a?amasynda bazy sorunlara veya parça sökmelerine neden olabilir. Bu yüzden plany en ba?tan incelemek ve müstakbel sorunlary engellemek için bazy adymlary öne çekmekte fayda var. Örne?in Photo Etched izgaralary plana göre yapy?tyrysanyz önceden planda gösterilen ve motor kapaklarynyn üstine yapy?tyraca?ynyz kapak kollary bu parçalary kolay bir ?ekilde yerle?tirmenizi engelleyece?ini görürsünüz (K8, K10, J19 ve MB2 gibi parçalarda)
Evet üst gövdenin arka tarafyna biraz devam edip alt gövdenin zimmerit i?ini bitirdim... ![]() |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Dragonun bu setinde metal namlu yerine verilen 3 parçaly plastik namlu maalesef montaj syrasynda hiç tatmin edici gelmedi. Ayryca yan etekler ve egzoz korumalaryna yapmayy dü?ündü?üm efektler içinde kitten çykan parçalaryn yerine PE almaya karar verdim. Yalnyz bu kadar detaya o vinly DC tracklerde olmaz deyip Furilmodel metal trackleride sipari? ettim. Haliyle parçalaryn gelmesi baya sürdü. Özellikle metal track biraz zor bulundu ATL-06 numaraly Tiger I mid-late track fazla bulunamyyor. Sitelerde alyrken dikkat etmeli; stokta olup olmady?y mutlaka sorulmaly yoksa benim gibi baya bekliyebilirsiniz.
Önce namluyla ba?lyyalym: Namlu Eduard'yn Dragon için üretti?i tek parçadan olu?an ve gerekli detaylary bence güzel bir ?ekilde yansytylmy?... ![]() |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Kitle gelen DC trackler bence bir felaket. Metal trackler kullanyldyktan sonra hiç göze ho? gözükmüyorlar. Kitle gelen DC track 98 lokmadan olu?an tek parça vinly bir palet. Ben B26 parçasyny en arkaya gelecek ?ekilde dayayarak yapy?tyrdym. Yani B26 mümkün oldu?unca geriye ittim ve en arka tekerle?i öyle montaj ettim. Buna ra?men metal tracklerden 97 adet kullandym. Aslynda 96 ile daha güzel olabilir, ama bu durumda B26 orta karar bir yere montajlamak gerekiyor...
![]() Düzenleyen Farhad - 23/06/2008 Saat 22:16 |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Arka egzoz korumalary ve yan etekleri Aber PE seti kullanarak yapmaya niyetlendim. Ylk defa Aber seti denedim. Maalesef egzoz korumalary normal kitten çykan parçalardan 3-4 milim daha uzun; biraz kestim genede gözüme büyük geldi. Kullanmamazlyk etmek istemedim o yüzden istemiyerekte olsa kullandym.
![]() Yan taraftada etekler gözüküyor. Yan etekler sorunsuz gibi ?imdilik... Düzenleyen Farhad - 24/06/2008 Saat 12:19 |
|
![]() |
|
Farhad
![]() ![]() ![]() |
Dragon Tiger I'in ilk versiyonunda tüm bu PE ve ayry palet setini kitle vermi?ti. Herhalde detay seti yapan firmalaryn baskysyyla kar?yla?ty veya maliyet sebebiyle, hatta galiba ikisi yüzünden yeni kitlerinin sonraki sürümlerinde bu kadar detay setini birlikte vermiyor. Bu kitin kitapçy?ynda isterseniz "Magic Track"leri cyber-hobby'den sipary? edebilirsiniz diyor!
Evet modelimiz biraz daha Tiger I gibi olmaya ba?lady... ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Farhad - 23/06/2008 Saat 22:23 |
|
![]() |
|
enfexion
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/03/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 309 |
![]() ![]() ![]() |
gayet güzel görünüyor bu hali bile.pe set ayry br hava katmy?.
kolay gelsin.. |
|
![]() |
|
FB1907
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 116 |
![]() ![]() ![]() |
çok itinaly ilerliyorsunuz.çok güzel bir model çykacagy ?imdiden belli .kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |