Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 408'in macerasy (F-5B TUAF) | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 04/05/2008 Saat 20:58 |
Tolga bey çok te?ekkür ederim.
Kuyruk numaralaryny printerda basmayyp sa?dan soldan topladym bir araya getirdim.Evet Tamiya bant fikri çok güzel. Turkuaz dekallerini bulamadym malesef,elimde olsa bayrak ve forslar için de daha iyi sonuç elde ederdim ama malesef.. Kokpitte kokpit tabany bile yoktu.Yani ba?tan kokpit yapmam gerekiyordu o da beni a?aca?y için oldu?u gibi byraktym.Classic Airframes kitlerini bekleseymi?im ke?ke diyorum ?imdi.Kokpiti kopyalayyp bu kitte kullanabilirdim. Yni? takymlarynda da detay son derece yüzeysel kaldy?yndan elden bu kadary geldi. Benim sormak istedi?im bir soru var.Yanly? hatyrlamyyorsam bir foto?rafda bu uçakla beraber yine de?i?ik renklere boyanmy? benzer bir F-5A vardy.O uçak da güzel bir konu olabilir.Bilgi ya da foto?raf var my elinizde? |
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 07:33 |
Sevgili Burak, harika bir çaly?ma,gerçekten zor bir kamuflaj, zoru ba?army?syn yalnyz teknik yanly?lyklar var bunlary bilememende normal çünki içinde kalmady?yn için olablir;yanymda, yapty?yn F-5B nin daha yeni Türkiye'ye geldi?inde o uçakta görev yapmy? silahcy Astsb.arkada?ym var onunla inceledik i?cili?ine diyecek hiç bir ?ey yok, sadece drop tanklaryn bulundu?u paylonlara sadece drop tank takylyr, sen galiba Mk 83 koymu?sun ki onu ta?ymasy mümkün de?il sadece Mk 82 ta?yyabiliyor, onuda yanyndaki uzun olan paylona takman lazym ,bunu yanymdaki bu i?in uzmany söylüyor,ama sen ben böyle istiyorum diyorsan sen bilirsin bizler sadece hatyrlatyyoruz.Saygylar.
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 07:49 |
Koltuklaryn modifiye edilmesi yararly olurdu.
Öte yandan foto?raflardan görüldü?ü kadaryyla sol taraf kamufle paterninde uymsuzluklar var. Foto?raflardaki kamufle geçi?leri daha keskin hatlara sahipken uygulamada biraz daha dikkat edilmesi faydaly olurmu? zira makette geçi?ler fazla. Kuyruktaki numara foto?raftakilerle kar?yla?tyryldy?ynda büyük kalyyor, daha küçük olmalary gerekir. Göze hemen çarpanlaryny di?er arkada?lar iletmi?ler zaten. Böyle projelerin en zor kysmy genelde bu oluyor zaten. Özel bir uça?yn maketini yapmaya çaly?yrken daha bir özen gerekiyor. Yine de ?u an için tek maketinin bu oldu?unu dü?ünürsek denebilecek fazla bir ?ey kalmyyor. Düzenleyen copilot_clumsy - 06/05/2008 Saat 07:52 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 11:17 |
Orjinalini yazan: Terminatör
Sevgili Burak, harika bir çaly?ma,gerçekten zor bir kamuflaj, zoru ba?army?syn yalnyz teknik yanly?lyklar var bunlary bilememende normal çünki içinde kalmady?yn için olablir;yanymda, yapty?yn F-5B nin daha yeni Türkiye'ye geldi?inde o uçakta görev yapmy? silahcy Astsb.arkada?ym var onunla inceledik i?cili?ine diyecek hiç bir ?ey yok, sadece drop tanklaryn bulundu?u paylonlara sadece drop tank takylyr, sen galiba Mk 83 koymu?sun ki onu ta?ymasy mümkün de?il sadece Mk 82 ta?yyabiliyor, onuda yanyndaki uzun olan paylona takman lazym ,bunu yanymdaki bu i?in uzmany söylüyor,ama sen ben böyle istiyorum diyorsan sen bilirsin bizler sadece hatyrlatyyoruz.Saygylar. Öncelikle güzel yorumunuz için te?ekkür ederim.Bu uça?y yakynen görmü? birinin modelime bakmasy da beni ayryca memnun etti. Kesinlikle do?rudur,bilmiyordum,Academy firmasy da bilmiyor demek ki onu oraya takylsyn diye vermi?ler.Ben aslynda bunu takmazdym fakat foto?raflardan birinde ye?ile boyanmy? kanat alty drop tanklar vardy,o görüntü çok ho?uma gidince elimde de oraya koyacak drop tank olmayynca bu bombalar benziyor diye ye?ile boyayyp taktym.Hemen çykartyyorum:) |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 11:34 |
Orjinalini yazan: copilot_clumsy
Koltuklaryn modifiye edilmesi yararly olurdu. Öte yandan foto?raflardan görüldü?ü kadaryyla sol taraf kamufle paterninde uymsuzluklar var. Foto?raflardaki kamufle geçi?leri daha keskin hatlara sahipken uygulamada biraz daha dikkat edilmesi faydaly olurmu? zira makette geçi?ler fazla. Kuyruktaki numara foto?raftakilerle kar?yla?tyryldy?ynda büyük kalyyor, daha küçük olmalary gerekir. Göze hemen çarpanlaryny di?er arkada?lar iletmi?ler zaten. Böyle projelerin en zor kysmy genelde bu oluyor zaten. Özel bir uça?yn maketini yapmaya çaly?yrken daha bir özen gerekiyor. Yine de ?u an için tek maketinin bu oldu?unu dü?ünürsek denebilecek fazla bir ?ey kalmyyor. Evet patterni foto?raflara göre de?il de kamuflaj paternini gösteren ?emaya göre belirledim.Bu noktada uyumsuzluk oldu biraz. Aslynda daha fazla emek harcamak gerekirdi gerçekten de,bitti?inde bende denizi geçip derede bo?uldu?umu farkettim.Aman bu da böyle olsun diye atlanan her ?ey sonunda çok göze batyyor.Ke?ke kuyruk numarasyny da printerdan alsaydym. Ayny uça?y Classic Airframes ile bir daha yapmayy dü?ünüyorum.O zaman biraz daha yardym da alarak daha iyi bir model çykaryrym umarym. Kamuflajy Aztekle serbet el attym,belki hamur silgiyle maskeleyerek atsam daha iyi olurdu ama pattern zor oldu?undan buna da ü?endim serbest çaly?tym. |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 13:51 |
Modeliniz pek güzel olmu? ellerinize sa?lyk. Yalnyz bir nokta var dikkatimi çeken. USAF oldu?una emin misiniz? RCAF agressor olmasyn?
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 16:09 |
Orjinalini yazan: Terminatör
, sadece drop tanklaryn bulundu?u paylonlara sadece drop tank takylyr, Hangi paylon bu?Kanat altyndaki mi? |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 06/05/2008 Saat 19:24 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Modeliniz pek güzel olmu? ellerinize sa?lyk. Yalnyz bir nokta var dikkatimi çeken. USAF oldu?una emin misiniz? RCAF agressor olmasyn? Çok te?ekkür ederim Yalym bey. Yok yok,USAF. |
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 07/05/2008 Saat 07:34 |
Ydris'cim F-5 lerde kanat altyndaki yakyt drop tanky paylonuna bomba takylmyyor,çünki paylonun içinden yakyt emiliyor sistem ona göre yapylmy? sadece tip tanklaryn oldu?u yere sidewinder takylyyor,kafama bu takylyyor,soruyorum aldy?ym cevap sistemi böyle yapylmy? diyorlar ama ikisinede tank takylyyor,dedim cevabyny Amerikalylara sor belki cevap alyrsyn dediler, daha sonra sistemi böyle, bizde ona göre hareket ediyoruz diyorlar.
Burak'cym, senin bir hatan, yok sen kutuda ne yazyyorsa ona göre yapyyorsun,bazy firmalar kitleri çykartyrken ara?tyrma yapmadan bazen yanly? bilgilendiriyorlar bizlerde ister istemez onlara uymak zorunda kalyyoruz,burada hata, bunu bilipte sen kiti yapmaya ba?lady?ynda sana söylemeyen arkada?lardadyr,e?er ben senin bu kiti yapty?yny bilseydin hemen uyaryrdym,neyse bir iki kere böyle olur bizlerde tecrübe kazanmy? oluruz,de?ilmi, hangi kit olursa olsun muhakkak uça?yn aslyny ara?tyr, toplady?yn bilgilerle yap, hatta tereddüt etti?in yerleri sor, öyle yaparsan modeli daha do?ru lanse etmi? olursun, bizlerde senden bir?eyler ö?renmi? oluruz.Çaly?malarynda ba?arylar diliyorum,Saygylar. |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |