Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: merkava | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 09:41 |
Taretin üzerinde yoktu gibi hatırlıyorum.
Ancak sizi yanlış yönlendirmek de istemem. Ancak şunu söyleyebilirim gövenin sadece üst kısmında vardı, yanlarında yoktu. Birde resimden de görebileceğiniz gibi, ızgaraların çerçeveleri, menteşeler gibi detaylar pütürlü değildi. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Batur
Üye Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 09:44 |
teşekkürler...
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 09:46 |
O pütürlü yüzey, modern tankların çoğunda kullanılan, personelin kayıp düşmesini engellemek için uygulanan kaymaz yüzey kaplamasıymış. Aracın üzerinde yürünen her yerine uygulanıyor sanırım.
Bir uygulama örneği |
|
Kaank
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 09:52 |
ahh evet
Lonewolf söyleyince şimdi hayal meyal hatırladım 1999 da müzeye gittiğimde, görevli rehber bundan bahsetmişti. Bu arada link de çok faydalı teşekkürler. Hatta benim bekleyen merkavayı da bu teknikle yapmaya karar verdim. Linkte greçekten çok gerçekçi bir sonuç elde edilmiş. Gerçeğinin aynısı. Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 11/11/2005 Saat 10:41 |
Bu arada şunu farkettim, Academy'nin 1391 nolu kiti bu resmini yolladığım 829969 nolu Merkava tankının aynıymış. Heralde LAtrun Müzesinde ölçüp biçip, kalıpladılar.
Bir de, bu kaymayı önleyici yüzeyin uygulandığı başka model resimleri bilen varsa, bekliyorum. Benim Merkava 'da deneyeceğim, ancak, panel çizgilerini, kapatmadan bu işi nasıl becerecem karar veremedim. Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |