Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yapım teknikleri | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Yapım teknikleri |
Konu: Güvertede eskitme | |
Yazar | Mesaj |
Cankirhan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Konu: Güvertede eskitme Gönderim Zamanı: 25/04/2008 Saat 03:12 |
Selamlar Geminin genel güvertesinde görülen (özellikle burun kysmynda) boya yypranmasy eskitme tekni?ini hangi metodla yapmalyyym sizce? Zymparalarsam güvertedeki yapy bozulucak altyndan çok ince ?eritler geçiyor... Önerileri bekliyorum Saygylarymla Can KIRHAN |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 25/04/2008 Saat 04:05 |
Güverte boyaly de?il sanyrym.
Tonlama ile ilgi galeride ?öyle bir ?ey var. |
|
Melih Pekol
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 121 |
Gönderim Zamanı: 25/04/2008 Saat 19:55 |
sorunuzu biraz daha açarmysynyz
ekledi?iniz fotodaki güverte ah?ap ve yyopranma gibi görülen izler sudan dolayy yslaklyk izleri modelinizde güverteyi ah?ap kaplyyorsanyz, ah?abyn cinsine göre farkly tekniklerle yslaklyk izlerini verebilirsiniz "Zymparalarsam güvertedeki yapy bozulucak altyndan çok ince ?eritler geçiyor" bu ?erit , i?ini de çözemedim :( melih |
|
MP
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 25/04/2008 Saat 23:45 |
Orjinalini yazan: Melih Pekol
"Zymparalarsam güvertedeki yapy bozulucak altyndan çok ince ?eritler geçiyor" bu ?erit , i?ini de çözemedim :( melih Güvertedeki tahtalaryn detayy sanyrym. |
|
seamen
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2008 Saat 11:08 |
Can Bey
Geminin ölçegi nedir? Ayryca çok ince ?eritler dedi?iniz kysymlar içe detay my yoksa dy?a detay my? Yçe detaysa zaten sorun yok. Dy?a detay ise ben 1/144 gemide 200 numara zympara uyguladym; hiçbir sorun çykarmady. Zaten 5 kat boya uygulamak gerekiyor. Dolayysyyla boya kalynly?y ve 400 numara zympara sizin gemi 1/350 ölçekse durumu kurtaryr. Ancak yine de ufak bir bölgede test etmek do?ru olur. Boyalar için alt iki kat Tamiya Buff üst 3 kat ise Humbrol 71 satin oak olabilir. Bugün yine 1/144 ölçekte uygulama yapaca?ym beklerseniz resimlerini koyarym. Saygylarymla |
|
Ali
|
|
seamen
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2008 Saat 11:50 |
Y?te bir örnek. Burda önemli olan zymparayy hafif hafif ve sabyrla, kontrollü bir ?ekilde yapmak.
|
|
Ali
|
|
Cankirhan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2008 Saat 18:06 |
Geminin ölçe?i 1/570 ve dy?a detay olarak verilmi? ah?ap ayryntylar var ve onlaryn yapysyny kaybederim gibi geliyor e?er zympara yaparsam. Boya olarak revell kullanyyorum kitide revellden aldym. Yzmirde oturdu?um için tamiyanyn hiç bir ürününe elden ula?amyyorum ancak siprai? verebilirim bu yüzden tamiya buff nedir onuda bilmiyorum...
Seamen sizin uygulady?ynyz teknik sanyrym benim eskitme tekni?im içinde uygundur yava?ça çok ince bir zymparayla detaylary kaybetmeden sadece zemini zymparalayarak çözebilrim sanyrym... Bu arada güvertedeki izler eskime izleri gibi geldi bana su izi gibi görünmüyorlar... Saygylar CAN KIRHAN |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |