Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Figür | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür |
Konu: Avusturya 45 veya benzer mekanlar | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Konu: Avusturya 45 veya benzer mekanlar Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 00:33 |
Uzun zamandyr bu tip vinyet çaly?malary yapmak için vakit ayyrmaya çaly?yyordum. En sonunda stoktan "Last Battle Austria 1945" setini çykartarak
mütevazi bir?eyler yapmaya çaly?aca?ym. Nette kitle ilgili incelemeler gani gani var bu yüzden direk olaya girmek istiyorum. Vinyette kullanmayy planlady?ym figürler üzerindeki kyyafetlerden de anla?ylabilece?i üzere Heer askerleri. Bilmeyenler için anlatmam gerekirse Amerikan sava? filmlerinde gördü?ümüz üzere tüm Alman askerleri SS de?ildir. Aslynda bunlara direk SS demek de yanly?tyr, daha do?ru tanym "Waffen SS" olmalydyr. Temel olarak Heer birimleri do?rudan OKW ya yani Ober Kommand Der Wehrmachta ba?ly askerlerdir. Tip olarak ayny üniformalary giyiyormu? gibi dursalar da detayda farklydyrlar. Yncelemelerde ve birçok kitapta anlatyldy?y üzere -artyk bu bilgilere ula?mak da cok kolaydyr, kafadan sallama yapanlara önerim buna ü?eniyorlarsa en azyndan bir bilene sorsunlar- yapylacak de?i?iklikler oldukça basittir. On dakikanyzy bile almaz. Ba?tan a?a?yya do?ru anlatmam gerekirse öncelikle yakalardaki spoletlerin de?i?mesi gerekmekte. Heer in kullandy?y spoletler alt alta iki parça halinde beyaz ?eritlerden olu?maktadyr. Bunu SS e cevirmek için yapylmasy gereken tek ?ey bunlary kazymaktyr. Boyama a?amasyndayken ise kazynmy? bölgeyi siyaha boyamaktyr. Devam etmem gerekirse SS ve Heer kemer tokalary da farklydyr. Bunlary yine Dragon' un bir ba?ka setinden çykan tokalarla de?i?tirdim. Kullanacagym figürler M44 tipi üniforma giymekteler. E?er yapaca?ynyz diorama/vinyette benim gibi tarihi gerçekliklere dikkat eden bir modelciyseniz birazdan yazacaklarymy okuyunuz. M44 üniformalar sava? zamanynda 3 renk/pattern varyasyonunda kullanylmy?lardyr. Bunlar arazi grisi (field grey), arazi ye?ili field (green) ve dot patternli. Bunlaryn haricinde bulunabilecek ojinal foto?raflar sadece Sepp Dietrich, Kurt Meyer veya di?er yüksek rütbeli SS subaylaryna aittir. Ama genel olarak kaideyi bozmazlar. E?er SS figürünü tarihi gerçekli?e uygun yapmak isterseniz bu de?i?ikliklere/renklere/patternlere yapmanyz gerekmektedir. Yoksa vinyetiniz "starship troopers" kadar fantastik olur. Uzun bir giri?ten sonra figürlere ba?layayym. Setten yapaca?ym figürler soldaki iki eleman. Bu amaçla öncelikle parçalary çerçeveden söktüm, ye?il kafayla birbirlerine sabitledikten sonra birle?me yerlerine Gunze' nin dissolved puty' sini sürdüm. Kurumasynyn ardyndan fazlalyklary alkole batyrylmy? kulak çöpü ile sildim. Bu çaly?masy zor yerlerde azami tesviye rahatly?y sa?lyyor.Daha sonra setten çykan asit indirme aksesuarlarla figürleri donattym. Ayakta duran figür KÇG olmasyna ra?men di?eri için Tank Figures setinden ilgili resin kafayy ekledim. Y?i ?ansa byrakmamak adyna yakyn zamanda sayyn Alguhan Ak?ar' yn yollamy? oldugu "PE" rütbe setinden SS spoletlerini yakalara ekledim. Heer e ait sa? gö?üsteki kartal figürünü de bu ara kazydym. Sol kola gelmesi gereken bu parçayy boyama a?amasynda fyrça ile yapaca?ym. ?imdilik bu kadar. Lütfen herhangi bir ele?tiri/görü?/yorum yazmaktan çekinmeyin, benim ba?lyklar tatmin ekseninden ziyade kar?ylykly bilgilenme çemberinde geli?ti?i için genelde günlük güncellenir. :) Saygylar sevgiler |
|
feed the troll
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye Kayıt Tarihi: 23/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 435 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 01:18 |
Ayhan bey, kolay gelsin.
Günlük güncelleme yapty?ynyza göre hemen söyleyeyim. (düzeltme ?ansynyz olur) Birinci fotodaki askerinizin sa? elinin açysy yanly?. Ynsanyn do?al hareketinde (refleks olarak), i?aret eden elin ba? parma?y hiçbir zaman yukaryya gelmez (tabi bu Nicolas Cage de?ilse). Yatay durmalydyr. Tekrar kolay gelsin. |
|
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 01:38 |
Orjinalini yazan: Metin TÜRKO?LU
Birinci fotodaki askerinizin sa? elinin açysy yanly?. Ynsanyn do?al hareketinde (refleks olarak), i?aret eden elin ba? parma?y hiçbir zaman yukaryya gelmez (tabi bu Nicolas Cage de?ilse). Artist oldum :)))))))). |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 03:56 |
Ayhan bey, kolay gelsin. Günlük güncelleme yapty?ynyza göre hemen söyleyeyim. (düzeltme ?ansynyz olur) Birinci fotodaki askerinizin sa? elinin açysy yanly?. Ynsanyn do?al hareketinde (refleks olarak), i?aret eden elin ba? parma?y hiçbir zaman yukaryya gelmez (tabi bu Nicolas Cage de?ilse). Yatay durmalydyr. Tekrar kolay gelsin. Dragon'un figür kutu kapaklarynda genelde bir veya bir kaç foto?raftaki insanlardan esinlenerek yapylan çizimler kullanylyyor. Dedi?iniz gibi duru? do?al olmady?yna göre ve çizerin de tecrübesiyle bunu sizin kadar dü?ünmü? olabilece?ini varsayarsak, 1945 yylynda Avusturya civaryndaki bir Alman askerinin Nicholas Cage ile akraba oldu?u çykarymyna yapabiliyoruz. Modelcilikte tümevarym konulu makalemi yakynda yayynlamayy dü?ünüyorum :P |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
F-4 E
Üye Kayıt Tarihi: 16/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 08:09 |
Ayhan karde? eline sa?lyk,bizlere önemli bilgiler verdin.Alman askerleri konusunda yapaca?ym de?i?ikliklerde seni rahatsyz edecem haberin olsun.Dedi?in gibi tatminden ziyade kar?ylykly bilgilenme,bilgilendirilme çemberine katylyyorum.Zevkle izliyoruz....devam..Gerisi teferruat...kolay gele...
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 09:52 |
Metin bey, madem beylerden gidece?iz. Biraz önce kolumu dedi?iniz açyyla tutarken ba?parma?ymy da fezayy gösterecek ?ekilde havaya kaldyrabildim. Bu beni de mi Nicholas Cage ile akraba yapabiliyor. Ynsan anatomisinin figürlere yansymasyndan bahsedecek ise biraz geriye gidip forum sayfalaryna dönmek yeterli olacaktyr.
?imdi kutu kapa?yna da baktym. Çizeri Ronald Volstadmy?. Bu ilüstrasyon u s t a sy da benim yaptygym ?ekilde yapmy?. Sorun hala devam ediyor ise, bence siz kendisiyle bir ba?lantyya geçin veya Dragon' un MDFC forumuna üye olun, çünkü bildi?im kadaryyla kendisi orada moderatör. Rica ederim Yzzet abi, her zaman sorabilirsin. Uzun zamandyr bu kamuflajlarla amatör olarak ilgilenmekteyim. Bildiklerimi seve seve payla?abilirim. Yeter ki sorulsun ;) Emre makaleyi bekliyoruz. :) |
|
feed the troll
|
|
wehrwulf
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 214 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 15:45 |
Metin belki adam daha önce mesafe tahmini yapyyodu sonrada ü?endi basbarmaany indirmeye ve " aha surda 300 metre ileride dank var dikkatli olun lam " dedi.Olamazmy? :) Öptüm yanaklary:)
|
|
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye Kayıt Tarihi: 23/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 435 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 21:07 |
Ele?tirilerinizi ve görü?lerinizi yazyn demi?tiniz, bende bir insanyn do?al hareketi olarak elinin o ?ekillde olamayaca?yny yazmy?tym. (üniformalardan anlamasamda, syfyrdan figür yapan biri olarak anatomiden anlady?ymy dü?ünüyorum)
Ama siz, bir gözlemin yorumunu bile kaldyramyyorsanyz, o zaman size kolay gelsin diyorum. Siz kendi figürlerinizle u?ra?yn bende benimkilerle. Siz di?er modelci arkada?lary bilinçlendirim, bende de?i?ik figürlerle kendi modellerimi üretmeye devam edeyim. Kolay gelsin. |
|
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 21:26 |
Birinci fotodaki askerinizin sa? elinin açysy yanly? Pardon bu bir yorum muydu? Bana daha çok karar cümlesi gibi geldi. Yorumdaki zorlama sanyrym sadece benim dikkatimi çekmemi?, di?er görü?leri de okuyabilirsin hemen üstten. Yorum kaldyramama konusu için lütfen a?a?ydaki linkleri takip et. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=5504&PID=62611#62611 http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=5504&PID=62633#62633 Korkarym, syfyrdan figür üreten birisi olarak anatomiden de anlamyyormu?sun, zaten üniformalardan anlamady?yny biliyorduk, bugun de bunu ö?renmi? olduk. Asyl sana kolay gelsin. |
|
feed the troll
|
|
Metin TÜRKO?LU
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 22:48 |
O bir yorum de?ildi. Seninde belirtti?in gibi buna görü? yada ele?tiri diyebiliriz.
Ben yorum kaldyryrym usluplu oldu?u sürece. Vermi? oldu?unuz ilk linkteki, ilk cümleleri tekrar okuyun lütfen. Orada diyorum ki: Görü?leriniz ve yorumlarynyz için te?ekkürler. Ancak figürler üzerinde gerekli düzeltmeler ne yazyk ki gerçekle?tirilemedi. Zira, siz bu bilgileri payla?madan önce, figürler zeminlerine montelenmi? haldeydiler.(ba?ka sefere artyk. Daha sonrasynda da canlandyrmanyn konusu anlatylyyor ve yeni resimler ekleniyor. Burada ele?tiriyi kaldyramady?ym yargysyna nereden vardynyz anlayamadym. Ykinci linkte vermi? oldu?unuz yazylar ise Ynanç beyin uslubuna istinaden yazylmy?tyr. Sadece benim yazylarymy okumayyn lütfen, olayyn geneline bakalym. Vermi? oldu?unz likte ki yazylary bile anlamamy?synyz, bende üniformadan anlamady?ymy yazdym. Ancak anatomiden anlarym azycyk. Tekrar kolay gelsin. Düzenleyen Metin TÜRKO?LU - 12/04/2008 Saat 22:49 |
|
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 22:57 |
Ama siz, bir gözlemin yorumunu bile kaldyramyyorsanyz Orjinalini yazan: Metin TÜRKO?LU
O bir yorum de?ildi. Kafanyz my kary?yk, yazdyklarynyzy my anlamyyorsunuz. |
|
feed the troll
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:01 |
Birinci fotodaki askerinizin sa? elinin açysy yanly? Ki?inin böyle bir "yorumda" bulunabilmesi için ya heykeltra? ya da konuyla alakaly doktor gibi bir?ey olmasy lazym. Siz hangi gruptasynyz. Düzenleyen judas - 12/04/2008 Saat 23:01 |
|
feed the troll
|
|
Metin TÜRKO?LU
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:02 |
Sanyrym siz anlamyyorsunuz,bu böyle sabaha kadar gider artyk.
Gözlemledi?iniz, gördü?ünüz bir ?eye yorum yapalilirsiniz. Alynty yapty?ynyz ilk cümlenin, ön kysmyyla konuyu ba?da?tyryn lütfen. (Gözlemin yorumu) Anlatabildim mi? Düzenleyen Metin TÜRKO?LU - 12/04/2008 Saat 23:03 |
|
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:05 |
Aslynda ne demek istedi?inizle alakaly telepatik güçlerim yok, yazyly olarak kendinizi ifade etmeye çaly?yn.
"Gözlemin yorumu" ne demek acaba. Kafa kary?ykly?y devam ediyor. |
|
feed the troll
|
|
Metin TÜRKO?LU
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:07 |
Tekrarlyyorum Gözlemin yorumunda bulunabilmesi için olacak.
Ben diplomasyz heykelta? kategorisindeyim. Örnek vermek gerekirse http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=4855 http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=4861 |
|
|
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:09 |
Kesermisiniz artyk!
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
judas
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:10 |
Orjinalini yazan: Kesifci
Kesermisiniz artyk! Sana ne oluyor ki. |
|
feed the troll
|
|
Metin TÜRKO?LU
Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:23 |
Orjinalini yazan: judas
[quote="Metin TÜRKO?LU"]Birinci fotodaki askerinizin sa? elinin açysy yanly? Pardon bu bir yorum muydu? QUOTE] Açyklayycy olmasy için tekrar ba?tan alyyorum. Sizin sorunuza cevap olarak hayyr, bu bir yorum de?ildi,sizin dedi?iniz gibi gözlem yada ele?tiri idi demi?tim. Sizde, kafanyz kary?yk her halde diyerek, Ama siz bir gözlemin yorumunu bile kaldyramyyorsunuz ile, o bir yorum de?ildi cümlelerini alynty yaparak, kafanyz kary?yk herhalde demi?tiniz. Bende buna istinaden, evet gözlemledi?im bir figürün yorumu cevabyny vermeye çaly?tym. Gerçi bunu bile anlatmam gereksiz oldu, zira bir önceki mesajda bunun sabaha kadar sürebilece?ini yazmy?tym. Sanyrym yanylmamy?ym. Ben bunlary yazarken gene bir uslup farkyyla kar?y kar?yya kaldyk. Sayyn Ke?ifçi kary?mayyn lütfen, ba?ka ki?ilerde olayyn içine çekilerek amaça ula?ylmaya çaly?ylynabilir. Kendi konu ba?ly?ymda da belirtmi?tim, sizlerle de?il modellerimle u?ra?aça?ym te?ekkürler. |
|
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |