![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() |
Bu uçaklary bu zihniyete terk edeceklerine jilet ne bileyim düdüklü tencere yapsynlar daha iyi..Bu sadece ODTÜ'ye özel bi durum de?il..Müzeler de bile acaip uygulamalar yapylyyor..Misal Eski?ehir Hava Müzesi'ndeki f-100,rf-4e ve f-104..Özellikle f-104 müthi? olmu?...:(
|
|
![]() |
|
tulgen
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 157 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Farhad
Arkada?lar ben bir Ödtü mezunu olarak okulu aradym, ba?ka bir kaç uçakla beraber tüm uçaklary beyaza boyamy?lar. Bilim ve Teknoloji Müzesinde yer alyyormu? bu uçaklar. Kamufulajly olarak sava?y ça?ry?tyrdy?yndan hepsi beyaza boyanmy?. Emrenin söyledi?i gibi olmu? yani... Odtü rektörlü?ünden talimat gelmi?, Türk bayra?y içeren forslar yapylacakmy?... Bilginize, 97 idi sanyrym. ODTÜ Mezuniyet töreninde Mezunlar Derne?i standynda arkada?lara yardym ederken iki "eski" mezun "ODTÜ mezunlarynyn militarist bir bando e?li?inde yürütülmesine" kar?y çykmyyoruz diye derne?e hakaretler ya?dyrmy?ty. Ha, gerçi askeri bando ve belediye bandosu dy?ynda, özel bando bilip bilmediklerini, i.melihin ODTÜ'ye bando gönderip göndermeyece?ini, o bandonun ne kalitede oldu?unu, bir de neden onca telefon markasy varken militarist bir telefonu (ASELSAN 1919) sallayyp durduklaryny sordu?umuzda "menü Türkçe (tüm telefonlarda vardy)... yeni çykty ama... gark... gurk..." diyerek gitmi?lerdi. Pizza Hut'da oturup "McDonalds ODTÜ'den defol" gösterisinde ne yapcaklaryny tarty?an ö?rencileri gören biri olarak olayyn özünü, gerçekleri, bilimselli?i ve do?rulu?u bir kenara byrakyp simgeler ve sloganlarla u?ra?an bir manty?y hala anlayabilmi? de?ilim. Yönetim madem bu kadar hassas, o zaman Endüstri Mühendisli?i bölümü de kapatylsa iyi olur (end. müh. nin en temel konularyndan biri "Operasyonel Ara?tyrma (Operational Research)" diye geçer ve ortaya çyky?y Dünya Sava?ynda Amerikan askeri üretiminin en ideal ?ekilde gerçekle?tirilip Avrupa'ya sevkiyatynyn planlanmasy ihtiyacyndandyr). |
|
![]() |
|
Terminatör
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili arkada?lar bende bir konuya de?inmek isterim,modelci arkada?laryn ço?u üslerde uçaklary yakyndan göremedi?i için en yakyndan gördü?ü uça?y baz alarak (referans)aynysyny yapyyor, yaryn biri çykyp yary?malara bembeyaz F-5 le gelince ne yapycaz hiç dü?ündünüzmü,bir ?eyin asly neyse odur bugün orduda bary?tan yana, silahlary niye alyyoruz,vatany savunmak için,harp etmek için de?il, o halde ordu böyle dü?ünüyor diye müzelerdeki uçaklary pembemi boyasyn yok böyle bir ?ey bir ?eyin asly neyse odur onu gerçek bir ?ekilde lanse edilmeli,tüm modelci arkada?lara soruyorum,kendinizi sokakta kadyn kyyafetiyle dola?mak istermisiniz, tabiiki hayyr neden kimse aslyndan ödün vermek istemez ben buyum der,bende diyorumki lütfen uçaklaryn gerçek boyasy neyse do?rubir ?ekilde üstelik bir ilim yuvasynda gerçek bir ?ekilde ö?rencilerine lanse edilsin.Saygylar....)
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Hehehe Erdinç abi, yazynyzy okuyunca aklyma geldi.ç Hani biri gidip "Ben ODTÜ bahçesinde duran F-5'üi yaptym" dese onda sorun olmaz ama de?il mi:} Hatta diyoramasyny yapyp "Y?te katledilmi? güzellik" filan dese:} bu arada Pembe Fransyz Mirage'y vardy yanly? hatyrlamyyorsam:}
Bu adamlar sanyyorum biraz "sivil ara?tyrma amaçly jet uça?y" "konsept"i yaratmaya çaly?yyorlar. NASA'nyn T-38, F-18'leri hatta B-52'si gibi. Ba?ka uçaklary da vardy da ?imdi anymsayamadym. Yani bir miktar kendini kandyrmak gibi."Biz var ya, ohooo o?lum zamanynda bunlary uçurur sürat deneyleri, havacylyk ve uzay ara?tyrmalary yapardyk" diye kendilerini kandyrmak gibi bir durumlary varmy? hissi uyandyryyor insanda ?u tutumlary. Bir nevi "What-if". |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
?öyle bir link buldum http://www.ae.metu.edu.tr/~cengiz/pictures/foto7/ae-muze.htm
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
selim59
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
ODTÜ müzesindeki uçaklaryn boyanmadan önceki halleri
http://www.ae.metu.edu.tr/~cengiz/pictures/foto4/odtu26.jpg http://www.ae.metu.edu.tr/~cengiz/pictures/foto4/odtu27.jpg http://www.ae.metu.edu.tr/~cengiz/pictures/foto4/odtu28.jpg |
|
![]() |
|
Mueve
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
![]() ![]() ![]() |
Bana ba?ka bir sebep daha var gibi geliyor; Sergilendikleri arazi ?artlarynda, kamuflaj yerine beyaz renk, uçaklary "daha iyi gösteriyor".
Böyle olsa bile yapylan i?lem ne derece do?ru, o ayry mesele... |
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Aaa fantastik 3. Dünya Sava?y senaryosu olmasyn? Ky? kamuflajlarydyr belki:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
wehrwulf
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 214 |
![]() ![]() ![]() |
Hayalet ucak la bu.ODTÜ de konu?lu Ermi? filoya ba?ly.Dedilerdide inanmadyydym dumur oldum billa.
|
|
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Evet evet, uça?yn hayaleti de?il mi? Hizmetten çykynca beyaza boyandy?yu için ruhu huzura kavu?amayyp geri dönmü?:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Levent Basara
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
![]() ![]() ![]() |
Geçen gün yoldan geçerken gördüm. Bizim F-5'i Türk Yyldyzy yapyp kaideye oturtmu?lar. Uzaktan seçebildi?im kadaryyla kuyru?u ve yakyt depolary kyrmyzyya boyanmy?ty. Di?er uçaklary da böyle yapsalar ya. Soran oldukça "Bunlar sava? uça?y de?il akrobasi uça?y, sava?y ça?ry?tyrmyyor" derler. Ayyplaryndan kurtulmak için süper bir fikir. O ekipten burayy okuyan birileri varsa hemen kapsyn bu fikir bence.
Düzenleyen Levent Basara - 28/04/2008 Saat 11:02 |
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
![]() |
|
uccpss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27/04/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Balykesir'de fuar alanynyn kar?ysynda bir F-104 vardy uça?yn orjinalinde kuyru?una uçtu?u bütün filolaryn amblemleri i?lenmi?ti.Neden sonra 2005 ya da 2006 senesinde uçak bir ara ortadan kayboldu.Geri geldi?inde üzerinde yalnyzca 9. ana jet üssüne ait askeri ye?il zemin üzerine kaplan ve kobra figürü vardy.Gerçi ?u an uçak tamamen kayboldu bakalym bir daha ki Balykesir ziyaretimde yerine koymu? olacaklar my?
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |