Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Revell 1/32 Sea Venom | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Blackbird
Üye Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
Konu: Revell 1/32 Sea Venom Gönderim Zamanı: 24/02/2008 Saat 20:48 |
Merhabalar herkese.
Uzunca bir aradan sonra tekrar üretime ba?ladym.Ama yava? gidiyorum;malum lise 2 ve sayysal synyfyn gerektirdi?i a?yr ders çaly?ma sorumlulu?unun üstüne geçen dönem karneyi takdir getirmi? olmamdan dolayy bu sene de hissetti?im basky eklenince.... Ehem neyse :) Sea Venom pek sevdi?im bir uçaktyr.Gerek türlü uçu? simulatörlerinden olsun,gerek ilginç görünü?ünden olsun pek bir severim. Kiti büyük bir sevinçle aldym ama gelin görün ki ?aka gibi bir kit. Kokpiti toparlayarak ba?ladym.Detay syfyr.Eklemek isterdim ama sadece bitirmeye odaklanmy? durumdayym. Gösterge paneli idare eder sanki ? Çe?itli yerlerde çöküntüler ve çapaklar var. Bununla birlikte kanatlaryn üst kysmynda tüm detaylar içe verilmi?ken (modelin tamamy diyelim) kanatlaryn alt kysmynda bir kaç detay saçma bir ?ekilde dy?a olarak verilmi?. Detayyn yanly? verildi?i kabak gibi ortadaydy ama bir kere içime kurt dü?mü?tü...Referans foto?raflar bularak olayy kanytladym;o detaylaryn dy?a do?ru olmasy yanly?... Motor detayy da verilmi? ama genel olarak tüm parçalarda " yo?urt kabyndan yapylmy? " havasy oldu?u için motoru açyk yapmayaca?ym. Kitin tek arty yönü Sea Venom olmasy diyebiliriz :D.Ykinci Dünya Sava?y sonrasy gibi yo?un bir dönemde kullanyldy?yndan türlü eskitme ve boya soldurma tekniklerini rahatlykla uygulayabilirim. Yaryn motorun kabasyny topladyktan sonra gövdeyi birle?tirip gereken yerlere boyayy atmayy planlyyorum.Ardyndan da o detaylary içe çeviririm. Sevgiler,saygylar... |
|
desert-rat
Üye Kayıt Tarihi: 16/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 297 |
Gönderim Zamanı: 25/02/2008 Saat 02:03 |
Uzunca bir süredir senden ses çykmyyordu Ozan'cym.., Modelin hakkyny verece?ine inanyyorum , haydi kolay gelsin bakalym...
|
|
4 EVR COOL
|
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 25/02/2008 Saat 07:45 |
Sa?ol Ogün abi :)
Sabah gözüme uyku girmedi,kalktym devam ettim.Gövdeyi kapatmayy ba?ardym. Kitin plasti?inin yapy?tyrycyyla arasy pek iyi de?il.Oldukça zorlady beni.Gövdenin ön yarylary birbirini kar?ylamyyordu.Arayy plastik çubuklardan kesti?im parçalarla doldurduktan sonra macun çektim. 2. büyük sorun ise motor kapa?yydy.Kapak yuvaya göre çok büyük,tam otutrtmak mümkün de?il.2 seçene?im vardy;ya motoru üst taraftan oturtup alt kysymdan tesfiye edecektim ya da tam tersi.Alt kysymdaki kapak kilitleri detaylary vs gibi ?eyleri kaybetmek istemedi?imden 2. seçene?e yöneldim.Kulak temizleme çubuklaryndan kesti?im parçalarla kapa?y alttan destekledim.Ardyndan da sevyie farkyny gidermek için macun çektim. |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 25/02/2008 Saat 10:25 |
Ah be Ozan'ym soraydyn ya almadan. Alet 1970'lerden kalma Matchbox kalyby. Zamanynda fena de?ildi bu kitler de Revell Matchbox'un nesini tekrar bastyysa kabusa dönüyor. Gerçi sanyyorum alternatifi de olmayan bir kit. En azyndan orjinalini bulmayy deneseydin, E-bay'den filan çykyyor arada, nispeten iyi olacaktyr. Neyse kolay gelsin...
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 25/02/2008 Saat 10:49 |
Evet matchbox kalyby oldu?unu acy da olsa ö?rendim :)
Olsun,yaparyz ederiz... |
|
oruç reis
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
Gönderim Zamanı: 25/02/2008 Saat 11:34 |
Hayyrlysy olsun be ozanym...?imdiden kolay gelsin.
|
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 25/02/2008 Saat 19:27 |
Kokpite giri?tim.
|
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 26/02/2008 Saat 16:29 |
Kanatlaryn ana kysymlaryny birle?tirip gövdeye taktym.Sorunluydu biraz ama bekledi?imden daha iyi çykty açykçasy.
Macunu yine aseton ile sildim. |
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 27/02/2008 Saat 22:24 |
Kuyruk kysmyny da birle?tirdim.Berbat tabi.Ye?il kafayla tutturamadym,o yüzden biraz capon yapy?tyrycysyyla takviye yaptym.Yaryn tesfiyesine giri?irim. |
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 02/03/2008 Saat 17:28 |
Boyama a?amasyna a?a?y yukary geldim.Tüm tesfiyeleri tamamladym ve detaylary yeniden açtym.Ama siyah boyamyn bitti?ini beyazyn da kritik bir noktada oldu?unu fark ettim.?ansa bak... |
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 22/03/2008 Saat 20:10 |
Boyandylar nihayet.
Bazy kysymlar zympara yedikten sonra boyanynca yama yapylmy? gibi bir görüntü olu?tu.Eskitmeyle birlikte yok olaca?yny hatta gerçekçi gözükece?ini umuyorum. Bu arada foto?raflary çok kötü çekmi?im kusura bakmayyn. |
|
Onur
Üye Kayıt Tarihi: 30/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 241 |
Gönderim Zamanı: 22/03/2008 Saat 23:21 |
Ozancm, ?u forumda bi tane bitmi? maketini görmedim:)
?aka bi yana güzel gidiyo, ?u asetonla silme olayyny deneyece?im en kysa zamanda, neyse hadi kolay gelsin:) |
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 22/03/2008 Saat 23:23 |
Tembellik :)
|
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 24/03/2008 Saat 14:33 |
Son olarak ince bir zympara geçmedin sanyrym daha önce kalyn zympara ile geçti?in yerlerden. Öyle olur bazen, özellikle parlak boyalarda. Parlak vernik i? görebilir. Eskitme arasynda göze batmaya da bilir. Gemi uça?y sonuçta, tuzlu su gayet güzel eskitir:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 24/03/2008 Saat 20:48 |
Parlak verni?i yeyince,biraz da soldurunca boyayy olayy fazlasyyla kurtardym sanki :)
Foto?raf konusunda berbatym o ayry...Yapy?tyrmalardan sonra biraz daha eskitmeyi planlyyorum. |
|
Blackbird
Gönderim Zamanı: 29/03/2008 Saat 17:00 |
" Mayday ! Mayday ! Sea Venom 5 has been hit.Hostile fire,we're hit ! We are goin' down ! Mayday ! Mayday ! " BUUM ! Düzenleyen Blackbird - 29/03/2008 Saat 18:23 |
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 30/03/2008 Saat 00:55 |
AMANNNNN!!! Ne oldu buna? Temizlikçi FlaK'y my, anne SAM'i mi? Yoksa misafir çocu?u interceptoru mu? Modelci aryzasy da olabilir tabii.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
KFKF
Üye Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
Gönderim Zamanı: 30/03/2008 Saat 21:35 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
AMANNNNN!!! Ne oldu buna? Temizlikçi FlaK'y my, anne SAM'i mi? Yoksa misafir çocu?u interceptoru mu? Modelci aryzasy da olabilir tabii. Ysterseniz bir C.S.I ekibi ça?yralym? Uça?yn yanyndaki ?i?e bir delil olabilir? CSI-London var my? :-) |
|
Koray Fenman
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |