Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: UH-1 huey boyama şeması lazım dı da | |
Yazar | Mesaj |
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Konu: UH-1 huey boyama şeması lazım dı da Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 10:12 |
Selamlar..bayram dolayısıyla yapmış olduğum stoklar arasına Revell 1/48 UH-1 Huey Hog da katıldı.modeli türk hava kuvvetleri boyama şemasında yapmak istiyorum.olabilir mi???Eğer oluosa elinizde varsa uh 1 boyama şemasını yollayabilir misiniz??
herkese iyi modeller |
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 22:20 |
selam,
sözünü ettiğiniz uh-1 in modeli tam belirtilmemiş(b,c,d)ama tahmin edersem monogram kalıp olan c modeli olmalı.yolcu kısmındaki kapı kısa ve tek pencereli.ayrıca yanlarda bir hayli silah aparatı olmalı.bizde kullanılan modeller daha çok d modeli diye geçiyor.eski (70 li yıllardaki fotolar)da b veya c(tam emin deılım)modeli görülebiliyor.fakat ayrıntılı resim bulmak zor olabilir.ayrıca aletin yanlarındaki silah aparatlarını ekledi iseniz bizde aynı yükü taşıyan uh-1 pek görmedim.o yüzden amerikan yapın,fazla uğraşmayın diye bir ukalalık yapabilirim. ama yinede silahsız bir c resmi bulmak zor deıldır.internetde biraz dolanınca bulunabilir.revelde d modelide olacaktı.eğer yaptığınız model d modeli ise kolaylıkla türk hava kuvvetleri olur. (uh-1 in çok fazla değişik modeli var.her ülke üstüne değişik aparat ve anten,halat,kanca,ıvır-zıvır eklemiş olabilir.bu açıdan türk uh-1 leri ile bir uyumsuzluk olabılırmı o konuyu daha uzman arkadasların tavsıyeleri ile çözersenız daha ıyı olur) |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 22:34 |
Uh -1 in yandan silahlı olan versiyonu.yapılmaz diyosunuz yani.neyse de yandan silahlı yapmak istemiyorum.hiç hoşuma gitmiyor.ancak işte bi umut sordum.akşam yaptığım araştırmalarda bulamadım bu yüzden de son bi şans foruma yazdım.elinizde bu modelin kitten çıkan boyama şekillerinde farklı bi şekilde olanı varsa bunu yapmak isterim.bir de motor bölümünü açık yapıp motor detayını da katmak istiyorum.ancak motor kapağının nerden açıldığını çözemedim.yardımcı olursanız sevinirim....
herkese iyi modeller |
|
|
|
me109
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 23:18 |
kısa kasaların motor kapakları biras zorlayıcı olur, zira sadece motor kapağı deyil, arka taraf komple açılıyo motoru açacam diye
|
|
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 00:34 |
Pilotcuk Bey,bahsettiğiniz kit için nasıl bir boyama şekli verildiğini bilemiyorum ancak bildiğim kadarıyla bu helikopterler Kara Kuvvetlerimizde olive drap renkleriyle uçmuşlar.En azından bana fotoğraflardaki renkler olive drap gibi geldi.Yani değişik renklerden oluşan bir kamuflaj şeklini Kara Kuvvetlerinde görmedim.Fotoğraf konusuna gelince bu konudaki bir örneğe ne yazık ki atıf kurallarına riayet etmeyen çizim ve fotoğraf sahiplerinden izin almayarak hareket eden bir internet sitesinde rastladım.Onun dışında http://www.ole-nikolajsen.com/TURKISH%20FORCES%202004/Turkis h%20Army.htm adresinde AB-204B(UH-1'lerin İtalyan yapımı versiyonları AB-vs... adlandırılıyor diye biliyorum) olarak bulabilirsiniz.UH-1B'de AB-204'e karşılık geliyor olmalı.
Düzenleyen Ediz |
|
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 01:00 |
Sahip olduğunuz maket şu ise http://www.hobici.com/index.asp?WCI=temp_index&WCE=descripti on&t=4&A=5201 kutu kapağında olduğu gibi burun kısmının sadece yarısı siyah olacak.Bu anlatımın pek net olmadığını farkındayım diğer olive drab renkli TSK UH-1H/D'lerinin fotoğraflarını bulabilirseniz onlardan faydalanabilirsiniz.Burunlarının boyanma şekilleri aynı.Olive drab renginde ise http://www.hobici.com/index.asp?WCI=temp_index&WCE=descripti on&t=4&A=2733 bu iş için uygun olmalı.Not:Eski kitapçılarda bulabileceğiniz savunma ve havacılık dergilerinde düz olive drab renkli uh-1'lerin fotoğrafları mevcut(örneğin;1990 tarihli kasım/aralık sayısı).tarayıcım olsaydı bendekileri gönderirdim
Düzenleyen Ediz |
|
pilotcuk
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 01:47 |
teşekkürler...muhtemelen iki hafta sonra izmire gelicem.bi modelci abimi ziyareti..Beliki tanıyosunuzdur Ogün Baybüre
|
|
|
|
Ediz
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 02:26 |
Orjinalini yazan: pilotcuk
teşekkürler...muhtemelen iki hafta sonra izmire gelicem.bi modelci abimi ziyareti..Beliki tanıyosunuzdur Ogün Baybüre Malesef tanımıyorum.Aslında İzmir'de dükkan sahipleri dışında da modelci tanımıyorum.Modelciler.org ya da önceki modelsitesi forumunda İzmirli modelcilerin buluşması için yapılan bir çağrı neticesinde bir toplantı olmuş ancak gidememiştim.Geldiğiniz tarihte İzmir'de olursam elden olmazsa kargo ile bende ki dergi fotoğraflarının fotokopisini ulaştırabilirim isterseniz ya da scan edecek bir yer bulup maille yollamaya çalışırım Düzenleyen Ediz |
|
pilotcuk
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 04:00 |
internetten bir kaç fotoğraf buldum bu helikopter bi deniz kuvvetlerinde bir de kara kuvvetlerinde kullanılmış.kara kuvvetleri yapmaya karar verdim ancak çağrı kodunu fotoğraftan tam okuyamıyorum.OI456 gibi okunuyor 456'sı kesin de ilk kısmı okuyamadımbana yardımcı olabilecek bi referans biliyormusunuz????
herkese iyi modeller |
|
|
|
me109
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 04:47 |
10456
|
|
pilotcuk
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 05:08 |
eminseniz teşekkür ediyorum...Bildiğim kadarıyla ilk iki rekam kullanıldığı senymiş galba.örneğin 1974 74... gibi.daha fazla bilgisi olan varsa iletsin çok ihtiyacım var çünkü...
Hekese iyi modeller |
|
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |