Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: Greatmodels fiyaskosu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Burak
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/03/2008 Saat 23:58
4-6 hafta diyen onlardy,paket 2 haftada geldi.Ben uydurmadym 4-6 hafta diye.Herneyse..

Gelelim ekstre kysmyna.Bu da benim için yeni yumurtalardan biri oldu.Gerçekten de ekstrede 2 çekim gözüküyor biri modellerin parasy,di?eri kargo günü yapylan kargo parasy.Daha önceki aly?veri?lerimde böyle bir?eye rastlamadym,PayPal ile öderdim ve sipari? syrasynda ne kadarsa o kadarlyk bir ödeme yapardym ve biterdi.Ylk kez kredi karty numaramy verdim ve böyle bir durum olu?tu.Nedir bu durum derseniz,

Sipari?im syrasynda modeller 28 dolar,kargo 12 dolar olarak hesaplandy.Daha sonra kartymdan kargo için de ayryca bir 28 dolar daha çekildi?ini gördüm.

Bu ho?uma gitmedi çünkü kredi kartyndan çekimlerin sadece güvenli bir ?ekilde banka ve benim aramda açylan bir sayfada,o anda benim onayymla yapylmasy gerekiyor.Yani ?u an greatmodels istese demek ki istedi?i kadar para çekebilecek kartymdan.Yani böyle bir usul olmaz,"siz ?imdi alaca?ynyzy alyn,kredi kartynyzy da verin,biz sonra hesaplar çekeriz".Ne tuttu?unu ve ne çekilece?ini net belirtip sadece onu çekmeleri gerekir.

Herkese PayPal ile ödeme yapmalaryny tavsiye ediyorum.

Sonuç olarak paketim geldi,yapmy? oldu?um yazy?malar sonucu yetkili Stephanie adyndaki ?ahys,ba?tan sona hakly oldu?umu,kargo masraflaryny iade edece?ini söyledi.

Tüm bunlar yazyldy çünkü eski köye gelen yeni adetler söz konusu.Ben de ilk kez sipari? vermedim bu siteden.Ben uyarayym,isteyen diledi?ini yapsyn.

Herkese sevgiler..
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 10:46
Kimse uydurma demedi.
Sadece ben abartylmamasy gerekti?ini söyledim.
Öte yandan o siteyi/internet dükkanyny ben 8 senedir kullanyyorum. Bir sorun oldu?unda ise telefon ile konu?up durumu hallediyorum.
Yazy?ma olayynda ki?ilerle anla?ylmasy gereken konu düzgün olarak anla?ylamayabiliyor çünki.
Yazy yaz, cevap bekle, adamyn i?i ba?yndan a?kyn savu?turmaya çaly?syn, alakasyz bir ?ey yazsyn, gerileyim olayy yerine telefon edip konu?mak daha güzel ve çarçabuk bir yol oluyor. Cevap yazacak ki?i kyrk saat "ben ne yazayym" diye debelenmek yerine anynda gerekli ve do?ru cevaby vermi? oluyor.
Günlerce sinir ya?ayyp gereksiz yere etrafa ?tres yarataca?ym derdi yerine cüzi bir miktarla i?imi halletmi? oluyorum.
Tavsiye edilir.
Di?er yandan bugüne kadar PayPal kullanyldy?yndan bahsedip sonra da ilk defa kredi karty kullandy?yny beyan etmi? olup akabinde kar?yla?ylan durum için "eski köye yeni âdet" denilmesi de anlam olarak yine uyumsuzluk olu?turmu?. Ylk defa denedi?in bir ?eyde ne ile kar?yla?aca?yny tahmin edememek onlaryn suçu de?il. Gerekiyorsa o site de ilk defa kredi karty kullanmadan önce dany?mak faydaly olurdu.
Adamlaryn çaly?ma tarzy yanly? gelmi? olabilir, tarty?maya açyktyr ama süregelenin dy?yna çykyp yeni bir ?ey yapyldy?ynda ters gelen bir?eyle kar?yla?ylan bir durumda yukaryda da belirtti?im gibi hazyrlykly olmak gerekir.
Saygylarymla,

Düzenleyen copilot_clumsy - 16/03/2008 Saat 10:57
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 12:25
Evet "sistemleri yanly?,tarty?maya açyktyr" ben de bunu dilegetirdim zaten.Uyardym.?imdi isteyen istedi?i yoldan gidebilir.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 12:35
Telefonla konu?mak herkesin yapabilece?i bir?ey de?il.Yyi derecede konu?abilmek gerekir.Ama az çok ingilizcesi olan herkes yazy?abilir.Bunu da ekleyelim.

Ayryca yeri geldi?inde konu?mak yeri geldi?inde de yazy?mak durumu daha iyi çözer,bu duruma göre de?i?ir,genelleme yapamayyz.
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 14:06
Orjinalini yazan: copilot_clumsy

Adamlaryn çaly?ma tarzy yanly? gelmi? olabilir, tarty?maya açyktyr ama süregelenin dy?yna...

"Sistem yanly?tyr, tarty?maya açyktyr" diye bir söylemim olmady ki.
Ki?ileri yanly? yönlendirmemek lazym.
Hayatta hiçbir ?eyin kusursuz olmady?y gibi Great Models da kusursuz de?ildir. Typky di?er aly?veri? sitelerinin kusursuz olmadyklary gibi.
Hem benim de ya?amy? oldu?um aksaklyklar oldu ancak bugüne kadar talepte bulundu?um her çözüm için yardymcy olmu?lardyr.
Böyle internet üzerinden yapylacak olan aly?veri? gibi durumlarda gözden çykarylacak belli bir miktaryn gözden çykarylmy? miktar olarak bulunmasy gerekir. Olmasy gereken budur.

-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 16:26
Benim yarin 2 gun evvel 2.hafta doldu...
umarim bu hafta siparisim teslim edilir :)
gumruge fln takilmaz...
Sweat saves blood!
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/06/2008 Saat 22:01
Merhaba,
Lucky Model'den stok durumu "available" yazan ürünlerden sipari? veren oldu mu? Lucky'nin bu ürünlerde uygulamasy nasyl? Mesela ne kadar süre ile o ürünü ararlar? Belirli bir süre sonra biz bunu bulamadyk diye geri dönerler mi?
Koray Fenman
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/06/2008 Saat 23:06
Arady?ynyz ürün için syk syk kontrol edin in stock olmasyny bekleyin fakat available yazan hiçbi?eyi almayyn.Ço?u kit hiç in stock olmuyor.E?er available bir ürün için sipari? verip uzundur in stock olmasyny bekliyorsanyz,tavsiyem ödedi?iniz parayla stokta olan ba?ka ürünleri sipari? edin.O de?i?imi hemen yaparlar.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/06/2008 Saat 22:18
Orjinalini yazan: Burak

4-6 hafta diyen onlardy,paket 2 haftada geldi.Ben uydurmadym 4-6 hafta diye.Herneyse..

Gelelim ekstre kysmyna.Bu da benim için yeni yumurtalardan biri oldu.Gerçekten de ekstrede 2 çekim gözüküyor biri modellerin parasy,di?eri kargo günü yapylan kargo parasy.Daha önceki aly?veri?lerimde böyle bir?eye rastlamadym,PayPal ile öderdim ve sipari? syrasynda ne kadarsa o kadarlyk bir ödeme yapardym ve biterdi.Ylk kez kredi karty numaramy verdim ve böyle bir durum olu?tu.Nedir bu durum derseniz,

Sipari?im syrasynda modeller 28 dolar,kargo 12 dolar olarak hesaplandy.Daha sonra kartymdan kargo için de ayryca bir 28 dolar daha çekildi?ini gördüm.

Bu ho?uma gitmedi çünkü kredi kartyndan çekimlerin sadece güvenli bir ?ekilde banka ve benim aramda açylan bir sayfada,o anda benim onayymla yapylmasy gerekiyor.Yani ?u an greatmodels istese demek ki istedi?i kadar para çekebilecek kartymdan.Yani böyle bir usul olmaz,"siz ?imdi alaca?ynyzy alyn,kredi kartynyzy da verin,biz sonra hesaplar çekeriz".Ne tuttu?unu ve ne çekilece?ini net belirtip sadece onu çekmeleri gerekir.

Herkese PayPal ile ödeme yapmalaryny tavsiye ediyorum.

Sonuç olarak paketim geldi,yapmy? oldu?um yazy?malar sonucu yetkili Stephanie adyndaki ?ahys,ba?tan sona hakly oldu?umu,kargo masraflaryny iade edece?ini söyledi.

Tüm bunlar yazyldy çünkü eski köye gelen yeni adetler söz konusu.Ben de ilk kez sipari? vermedim bu siteden.Ben uyarayym,isteyen diledi?ini yapsyn.

Herkese sevgiler..

Great Models sitesinden geçen sene ben de bir sipari? verme gafletinde bulundum ve aynen sizin dedi?iniz gibi kredi kartymdan fazladan para çekildi. Aly?veri? syrasynda her?eyi net bir ?ekilde yazyyorlar. Y?te ürün toplamy ?u gönderisi bu diye.
Ben ürünleri sipari? edip kredi karty numaramy verdikten sonra ekstreye bir baktym ki fazladan tam $57 dolar çekilmi?.
Hemen mail yazyp durumu sordum. Epey bir yazy?madan sonra fazladan çekildi?ini ama $57 de?il daha az oldu?unu
belirttiler. Kabul etmedim ve derhal paranyn hesabyma geri ödenmesini istedim.
Yan çizip ödeyemeyiz. Bizde ?u kadarlyk krediniz var. Yleride aly?veri? yaparsanyz dü?eriz.
Ben ileride sipari? etmeyece?imi ve paramy zorla alykoyamayacaklaryny söylediysem de bir?ey de?i?medi.
Sonunda bankama bütün yazy?malary ve ürün tutarlaryny iletip aradaki farky chargeback yaptym. Bri ki?ide çykyp neden böyle yaptynyz diyemedi.
Ben sizin yerinizde olsam miktar ne olursa olsun bankaya itiraz edip paramy geri alyrdym. Neticede bunlar herkese aynysyny yapyyorlar
Not: Ben sipari?imi alana ve bu para olayyny halledene kadar belki stephanie denen yetkili ile sipari? parasy kadar telefon parasy verdim.
ALy?veri? yapylacaksa en do?rusu aly?veri? miktary kadar sanal karta para yüklemek. Böylece olasy fazla çekimlerin önüne geçilmi? olur.

Düzenleyen Moses - 18/06/2008 Saat 22:21
IP
konskript
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 29
Alıntı konskript Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 00:39
Greatmodels için sanal kartyn da bir faydasy yok.Ystedi?iniz ürünün bir kysmyny gönderip geri kalanyny ?u kadar para daha öderseniz gönderece?iz diyorlar.4 parça malymyn 2 si kaldy.Ardyndan sipari?imi iptal ediyorum paramy verin dedi?imde paypal üzerinden çok rahat yapabilecekleri transferi money order la yaptylar.Herhalükarda zarardasynyz.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 07:40
En güzeli sipari? edilecek malyn aynysyny ebay üzerinden almak. Kayboldu, çalyndy derdi yok. Mal elinize geçmez ise paypal aynen parayy geri veriyor.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 09:55
E?er satycy maly göndermi?se ve gönderi kodunu ibraz etmi?se PayPal parayy vermez.Kayytly ya da sigortaly postayla gelmiyorsa ki ucuz olsun diye genelde kayytsyz oluyor,kaybolmasy durumunda hak talep edemiyoruz.

Greatmodels'a alternatif olabilecek bir sürü site var,ekstradan ne çekecekler diye kasylmaya hiç gerek yok.Her?eyin a?yrly?y belli,posta tarifesi belli,saçmalyk..
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 11:45
Orjinalini yazan: Burak

E?er satycy maly göndermi?se ve gönderi kodunu ibraz etmi?se PayPal parayy vermez.Kayytly ya da sigortaly postayla gelmiyorsa ki ucuz olsun diye genelde kayytsyz oluyor,kaybolmasy durumunda hak talep edemiyoruz.

Greatmodels'a alternatif olabilecek bir sürü site var,ekstradan ne çekecekler diye kasylmaya hiç gerek yok.Her?eyin a?yrly?y belli,posta tarifesi belli,saçmalyk..

ebay.co.uk sitesinden nisan ayynda bir maket aldym. Eski bir model oldu?u için pahalyydy. Bu yüzden satycyya taahhütlü göndermesini söyledim. Aradan 1.5 ay geçti. Ne paket var ne bir?ey. Normalde en fazla 10 gün sürer. Ben de satycyya yazyp akybetini sordum. Satycy cevaby geç verdi. Bakaryz ederiz deyip geçi?tirdi. Bana bir barkod numarasy verdi ki ne ingiliz ne Türk posta servisinde kontrol edilemiyor. Ya hataly ya öyle bir no yok. Royalmail'e mesaj çekip sordum ama numaranyn geçersiz oldu?u söylendi.
Sonunda paypal'a ?ikayet ettim. Onlara da ayny gönderi nosunu ibraz etti. Yakla?yk 25 gün sonra para paypaldan bana iade edildi.
Demek isteyece?im satycy herhangi bir barkod numrasyny ibraz edebilir. Bu numaranyn do?rulu?unu ya da sizin muhakkak paketi aldy?ynyzy göstermez. Taahhütlüde gönderse kaybolabilir. Bana göre satycy ya ürünü ba?ka yere yollady, ya hiç yollamady ya da taahhütsüz yollady ve kayboldu.
Great models sitesine alternatif onlarca firma var. Kaldy ki Amerika gibi yerden alyp 2 misli gönderi ödeyece?inize Avrupa'da bir ma?azadan alyn daha karly çykarsynyz.

Düzenleyen Moses - 19/06/2008 Saat 11:46
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 12:30
Orjinalini yazan: Moses

Kaldy ki Amerika gibi yerden alyp 2 misli gönderi ödeyece?inize Avrupa'da bir ma?azadan alyn daha karly çykarsynyz.

Hayyr çykamazsynyz :) Avrupa bazly sitelerde normal maket fiyatlary daha yüksektir. Üstelik ço?u site kafadan bir "Paketleme ve ilgilenme" masrafy koyar. Örnek olarak, Yspanyol Jordi Rubio sitesi ne alyrsanyz alyn posta masrafyny 15 Eurodan ba?latyr, paketiniz büyüdükçe bu 15 Euro katlanarak artar. Mallar zaten ek vergi yüküyle geldi?i için Amerika'dan gelecek posta masrafyny misliyle kapatyr.

Daha uç bir örnek isterseniz, Fransyz bir üreticinin resin tekerine bakyyordum. Greatmodels'yn verdi?i fiyat 8.5 dolar + 4 küsür kargoyla 13 dolar civary ve direk bu paraya yolluyor. Fransyz bir site ise ayny ürüne 15 Euro+sabit 13 Euro posta masrafy istiyordu. Alman bir siteye bakty?ymda ayny ürün ayny anda 10 Euro+15 Euro sabit posta masrafyydy.

Bu sebeple bu tip genellemelerden kaçynyn, bilip güvendi?iniz sitelerden aly?veri? yapyn ve ü?enmeyip her ürünün fiyatyny kar?yla?tyryn. Ba?ka bir üründe yukarda bahsetti?im durumun tam tersi de olabilir.

Durum ?udur ki, Greatmodels artan petrol fiyatlary ve firma zamlaryny öne sürerek önce fiyatlaryny sonra da kargo masraflaryny yükseltti. Ayryca ne yazyk ki mü?teri ili?kileri açysyndan da ba?ka firmalar kadar ilgili de?iller ve evet, önce malyn parasyny sonra nakliye ücretini ayry ayry çekiyorlar. Bunlary bilerek Greatmodels'dan aly?veri? yapyyorsanyz riski alyyorsunuz demektir. "Bana da bunu ettiler, vay böyle ?öyle" demenin kimseye faydasy olaca?yny sanmyyorum.

Laf meclisten dy?ary, bu konu ilk açyldyktan sonra 2 kere Greatmodelstan sipari? verdim, bahsedilen sorunlary ya?amadym ve bir paketim 17 di?eri 21 gün içinde elime ula?ty. Evet, kredi kartymdan ürün bedeli ve nakliye diye iki kere para çektiler. Ama -sanal kart kullandy?ymdan da olabilir- ba?ka bir para talebi veya para çekme olayy olmady.

Konuyu toparlarsak... Ynternetten aly?veri? yaparken her zaman risk alyrsynyz. Bu risk, daha ucuza daha zengin bir ürün gamyndan aly?veri? yapabilmenin kar?yly?y katlanmanyz gereken bir risktir. Riske girmek istemiyorsanyz internetten aly?veri? yapmazsynyz, bu kadar.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
konskript
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 29
Alıntı konskript Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 17:13
Katylyyorum.
Ynternetten aly?veri? gerçekten riskli ve bazen karma?yk olabiliyor.Fakat benim sipari?im süresince kendileri tarafyndan hesaplanan kargo ücretini,ürünlerin kendi bedeliyle birlikte tek seferde çektikten sonra,bana ikinci defa paypal üzerinden para yatyrma talebi gönderildi.Sonuç olarak iki ayry kargo parasy ödemem istendi.Ylk defa böyle bir?eyle kar?yla?ty?ym için garip geldi...
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04