Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Trumpeter KV II 754 (r) | |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Konu: Trumpeter KV II 754 (r) Gönderim Zamanı: 12/03/2008 Saat 19:08 |
Selamlar..
Trumpeterin 367 kutu nolu, aslen Rus olan ancak almanlarca ele gecirilmis bir KV II araci yapmaya olanak taniyan oldukca uygun fiyatli kiti.. Kit uygun fiyatli ama ciddi anlamda temizlik istiyor.. Parcalardaki capak, kalip izi, ek isin haddi hesabi yok.. Yakin zamanda Emre´nin (Emroglan) yaptigi bu kiti, bende muhterem Mig Jimenez´in sanat eseri degerindeki calismasini ilham alarak Kis kamuflajli olarak tamamlayacagim.. Adettendir, kitin kutusu söyle.. Yapim, standart AFV modelciliginden farkli olarak, bol miktar delik acma islemiyle basliyor.. Yeni aldigim bicak seti sayesinde bu sinir bozabilecek asamayi kisa sürede hallettim.. Bol miktarda parca barindiran kit, alt saseyi farkli modelleme ve aksesuar kullanimina uygun olacak sekil ayri parcalar halinde vermis.. Bu asamada alt sasenin yan duvarlarini, ciplak olan gövede parcasina yapistirmak gerekiyor.. Iyi temizlik yapmak sart, oturmama durumu ilerde sorun yaratabilir.. Yan parcalari ekledikten sonra alt sasenin üst kismini olusturan iki parcayi da yapistirdim.. Güclü lastik bantlarla yerlerine iyice oturmalarini sagladim.. Uzun sürecek bir calisma olacak gibi.. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2008 Saat 16:50 |
Arka kisma yapisacak kücük halkalarin iclerinin biraz daha genisletilmesi gerekiyordu, cerceveleri ile bütün olarak alip ince matkapla hallettim.. Bu parcalarin icinde metal halkalar olmasi gerekiyor, bir ara halletmek üzere bu grubu kenara koydum..
Süspansiyon sistemini ve yan duvarlardaki diger elemanlari hallettim pek göze batmasalerda pek cok parca var.. Aracin üstüne kapakti, izgaraydi, bilimum kücük parca eklensede sadece bir arpa boyu yol alinmis gibi duruyor.. Üsenmeden saydim, su asamaya kadar yaklasik 60 parca kullandim.. Tamiyanin 72 model emektar KV II si nasil acaba diyerek bir karsilastirma yapmak istedim.. Tamiyanin kutudan cikan iki büyük parcasinin birlesimi Trumpeterin parca kalabaligini geciyor.. Ama tabi jenerasyondan kaynaklanan detay ve kalite farki var.. |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 15/03/2008 Saat 20:55 |
MG nin ucunu delip yerine yapistirdim, ama bu kötü fikirdi, hassas bir parca oldugu icin son saklamak gerekli.. Ön tarafta klavuzun olacak dedigi, ama gördügüm yapilmis modellerin cogunda olmayan bir parcayida (muhtemelen rus versiyonda kornanin yeri..) ekledim..
Yanisira yol ve tasiyici tekerleri topladim.. Her teker cok sayida parcadan olusuyor.. Burda önemli bir nokta var.. Aracin arka kismindaki dislinin ic kisminda birikecek camuru atmaya yönelik düsünülmüs parcayi monte ettikten sonra disli cikarilmiyor (En azindan denemek bana riskli geldi) Nasil bir palet dizimi yada boyama yapilacaginin planlamasi önceden yapili o na göre hareket edilmeli.. Ben o parcayi sabitledim, ama diger yol tekerlerini henüz yapistirmadim.. Bu araci, herhangi bir zemin olmayacagi halde, sirf canim öyle istiyor diye oldukca kirli ve camurlu yapacagim.. Dolayisiyla camuru rahatca bulastirmak icin tekerleri yapistirmadim.. Aracin palet üstü yan kisimlari ayri parcalardan olusuyor.. Bu parcalarin öh hazirligini yapip yerlerine deneme amacli koydum.. |
|
panzerjager
Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 10:44 |
tamiya ya göre trumpeterin gövdesi baya bi yüksek gözüküyor. ayny kitten bende de var. yanly? hatyrlamyyorsam lionroar firmasynyn bu araç için yiv detayly güzel bir metal namlusu var. Fiyaty da makul. ben yaparken o namluyu kullanmayy planlyyorum. isterseniz siz de bir ara?tyryn. modelinizin daha güzel görünmesini sa?layacaktyr. kolay gelsin..
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 16/03/2008 Saat 15:15 |
Orjinalini yazan: panzerjager
tamiya ya göre trumpeterin gövdesi baya bi yüksek gözüküyor. ayny kitten bende de var. yanly? hatyrlamyyorsam lionroar firmasynyn bu araç için yiv detayly güzel bir metal namlusu var. Fiyaty da makul. ben yaparken o namluyu kullanmayy planlyyorum. isterseniz siz de bir ara?tyryn. modelinizin daha güzel görünmesini sa?layacaktyr. kolay gelsin.. Aslinda yükseklik farki fotograflama acisindan kaynaklaniyor.. Cok dikkatle bakmayinca anlasilabilen bir fark yok arada.. Metal namluyu biliyorum, ama siparisi verip gelene kadar ben modeli bitiririm, modelin yapimi zevkli, ilerde bir tane daha yapar onda kullanirim metal namluyu ;) |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 18/03/2008 Saat 01:38 |
Bu kitede devam ettim.. Kule kismini topladim..
Daha önce Emre´nin yapim notlarinda sordugum bir soru vardi.. Daha sonra Ares´in pistol port oldugunu belirttigi, aracin kulesinde bir parca ile ilgiliydi konu.. Bir modelde bu portun acik yapildigini görüp, kendimde benzer bir sey denemek istedim.. Parca su.. Burayi nasil acik yapabilirim, nasil bir parca uydurabilirim derken, klavuzun kullanimayacak parca oldugunu belirttigi yanilmyorsam H cercevsinden su parca dikkatimi cekti.. Bunun dogru parca oldugunu düsünerek, kuledeki bölgesi temizleyip yerini oydum.. Söz konusu parcayi temizleyip, elimde bulunan en ince zincire yapistirdim.. Zincir biraz kalin kaldi ama elimde daha incesi yoktu maalesef.. Zincirin diger tarafini iceri kisimdan yapistirdim.. Parca yerine oturtulunca söyle görünüyor.. Biraz daha bastirinca daha güzel görünüyor ama bitmis modelde aik kullanacagim icin cokta zorlamadim dogrusu.. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |