Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Italeri 1/35 Sd. Kfz. 232 6 Rad | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 10:01 |
Valla bu işlerde yeni olan birisi olarak, beni bu işten asıl soğutan yaklaşım tarzı Tamiya gibi firmaların yaklaşımı.
2. Dünya savaşında Avrupa'da kullanılan Tiger ile İsrail ordusunun modern tankı Merkava'ya aynı renk boya önerilmesini ciddiyetsiz buluyorum. Sonuçta çoğumuz yaptığımız maketin mümkün olduğunda gerçeğe yakın görünmesini isteriz. Kılı kırk yararak yaptığımız bir üretimi de "boya sarıya gitsin" şeklinde bitirmek de bana pek doğru gelmiyor. Çünkü ben aracı mümkün mertebe fabrikadan çıkmış gibi bitirip daha sonra istersem kirletiyorum. Ayrıca yaptığım aracın renginin doğru olmadığı söylenirse maket yapmayı bırakmam, boyayı değiştiririm. Ama neticede her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Herkes mutlu olduğu şekliyle boyasın maketini diyelim. |
|
Kaank
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 11:08 |
Pek güzel, o takdirde tavsiyem şu iki Gunze'nin setini edinmenizdir:
2. Cihan Harbi İlk Dönem Alman AKA Renkleri seti 2. Cihan Harbi İkinci Dönem Alman AKA Renkleri seti Gördüğüm en doğruya yakın renklerdir. Marder I'i ikinci setle, bunu da ilk setten çıkan gri ile boyadım. Her iki setteki boyalar da emaydır(sel. tinerle inceltelim). Diğer yandan yangın söndürücü hariç (o halen ıslak) aracı bitirdim: Devam... |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 11:11 |
1)Uygun rengin hangisi olduğunu soranlara salla gitsin denmez.
2)Benim dediğimi yapmayan bu işi bıraksın diyen hata eder. 3)Aradığım rengi bulamazsam veya almaya param yetmezse kafama göre boyarım.Bundan evvel çok yaptım.Canım sıkıldıkçada yapmaya devam ediyorum. 4)Bu işte tek kural makedi yapanın memnun kalacağı gibi yapması kuralıdır. 5)Bizim yarışmalarda jüri yok.Millet beğendiğini seçiyor.Hiçkimse her konuda uzman olamayacağı için oylamalar gerçeğe yakınlık açısından değil göz zevkine hitaben oluyor.Eğer küsen varsa neye küsüyormuş merak ettim. 6)Maket yapanların sayısını tam olarak bilemem ama 3000 filan değil bence. 7)Renk veya başka biryerde takılan o makedi bırakıp başkasına başlar.Örneği çoktur.Millet devam etsin diye 5 ytl ye maket sattığım çok olmuştur. |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 11:12 |
Bu da son foto:
Italeri bu yeni nesil kitinde bir güzellik yapıp plaka çıkartmalarına "Feld Post Nummer" denilen her araca ait posta numarasını da eklemiş (Başka hiç bir AKA kitinde görmedim. Gerçi yeni nesil Alman AKA'larında böyle bir uygulama yok). Plakaların üzerindeki küçük kırmızı damgalar buna işaret ediyor. Bu numara sayesinde, 2. Cihan Harbi'nde bilimum Alman AKA personeli (zırhlı zırhsız fark etmez) aracına kadar bulunup, mektubunu bu aracın plakasındaki bu numarayla ediniyormuş (Bizim bugünkü posta kodunun araca uygulanmış bir versiyonu). Düzenleyen carlgustav |
|
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 11:23 |
Yeni başlayanları unutmayalım.
İlk makedinizi mükemmel yapmaya çalışmanız normaldir. Ama gayretinizin başarılı olmaması daha normaldir.Çünkü bu sadece tecrübe işidir. Yaptıkça öğrenirsiniz.Bunun başka bir yolu yok. |
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 11:25 |
O zaman: üretiim üretim üretim.
|
|
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 06/11/2005 Saat 11:44 |
Birde ürettiklerinizi paylaşırsanız daha hızlı ilerlersiniz.
Forumun amacıda bu zaten. |
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 08:05 |
Bazı detaylar:
|
|
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 08:55 |
Kit güzel, araç güzel, üretim güzel .
Elinize sağlık. Çok güzel oldu. |
|
Kaank
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 21:10 |
Abi eline saglik bence cok basarili olmus acikcasi, zaten aracta cok estetik
kanimca.. marderin ustune bide bu model super gitti.. bu italeri yeni nesil kiti yurt icinden mi tedarik etmistin yoksa yurt disi siparisi mi merak ettim.. keza stokta varolasi bir kit.. |
|
Sweat saves blood!
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 21:15 |
Sağolasın Nezih bey kardeşim. Kit yurtdışından gelme. Kiti bizim Tayfun kendine reçine mi tahta mı özel bir vapur getirtirken araya eklettirmiş sağolsun. Bunun şimdi bir de yenisini çıkardı Italeri, pahalı amma, komple içi, motoru, reçine detaylar, asit indirme detaylar falan, yani ekstra alacak bir şey bırakmamış, bir kutuda satıyor. O da eneteresan olabilir.
|
|
|
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 21:58 |
Eline sağlık Barkın.
lastikler vinilmi plastikmi ? |
|
3Eremed
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 08/11/2005 Saat 22:39 |
Sevgili Barkın kardeşim,
Model bence çok güzel olmuş, üretim tekniği/mantığı açısından bakıldığında ellerine sağlık diyorum. Yeri gelmiş olduğu için gerçekten iyi niyetle bir iki birşey paylaşmak istiyorum Arkadaşlar, 2 önemli hususu hep beraber kanıksayalım. İlki, paylaştığımız bu ortamda optimum zevki yakalamak için aşama aşama ileri gidelim, paylaştıklarımız herkesin ortalama bilgi ve beklenti düzeyini aşmasın, yavaş yavaş genel doyum noktasını tartarak işin detayına girelim, yoksa hep beraber soğuruz, yeni kardeşlerimizi soğuturuz. İkincisi, dertlerimizi, yorgunluğumuzu, stresimizi alan ve bizi belki de hayatta birçok şeyden daha fazla öncelikli olarak tatmin eden bu hobi ve paylaşım ortamında kimsenin başkasını yanıltıcı bir bilgiyi paylaşmak istediğini/salladığını sanmıyorum, bundan eminim. Hepimizin ortak çıkarı maket yapmaktan almış olduğumuz zevki ve deneyimi, suallerimizi birbirimiz ile paylaşmak olduğunu düşünüyor(bunun kesinlikle be ilerisi vardır ne de gerisi) ve mümkün olduğunca bunu ait olduğumuz grubun genel bilgi/birikimi ve bu doğrultuda oluşan ortalama beklenti düzeyini aşmayarak yapmamamız gerektiğini savunuyorum. Unutmayalım, belki çoğumuz bu siteye ulaşmak için cebindeki üç beş kuruş para ile internete girebiliyor, belki de senede 2-3 maket alabiliyor, ancak fırça ile boya yapıyor olabilir, olması gereken ana ekipmanlara dahi ulaşamıyor olabilir, bu hobiden kopamayacak kadar da gönül vermiş ve bağ kurmuş da olabilir ve bu anlamda onları da korkutmayacak derecede seviylerine inmemiz gerekebilir. Ne zamanki ortalamayı yükseltir, çıtayı bir nebze yukarı atarız o zaman zaten paylaşılanlarda daha farklı olmaya başlayacaktır, işin doğası gereği Herkese sevgi ve saygılarımı sunar, bol maketli günler dilerim... |
|
Erol E. Erdaş
|
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 09/11/2005 Saat 00:00 |
Cok guzel olmus
Aslinda bu kiti yeni denedigimiz bir polonya sitesinden getirttik. 4 parca mal soyledik, son dakikada Barkin icin bu 6Rad'i da ekledik. Gele gele bu aracla bir de PE seti geldi, digerleri ellerinde yokmus, vapur beklerken kala kaldik Velhasil egrisi dogrusuna denk gelmis, cicek gibi model olmus |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 09/11/2005 Saat 00:11 |
Barkın Hoca
Ellerine sağlık , bu benimde çok beğendiğim ve edinip halletmek istediğim nadide Kitlerden'dir. Temiz iş çıkartmışın herzamanki gibi... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
carlgustav
Gönderim Zamanı: 09/11/2005 Saat 02:44 |
Cümlenize teşekkür ederim.
Erhan aabi, lastikler iki parça (sağ-sol) plastik. Erol bey, düşüncelerime tercüman oldunuz, klavyenize sağlık. |
|
|
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |