Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: Memlük Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
F-4E
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Konu: Memlük
    Gönderim Zamanı: 17/02/2008 Saat 14:08
Firma:Fort Duquesne Miniatures
Ölçek:90 mm.
Model:Egyptian Mamluk,1780-1800

bu modelde di?er bir yöntem ile boyandy.?öyleki:ana renk olarak humbrol 24 (sary) ve 60 (kyrmyzy) kullanyldy.Kuruduktan sonra(ertesi gün) sary ya?ly boyayy burnt sieana ile kary?tyrarak ana renkden daha koyu bir renk elde ettik.Bu rengi oldu?u gibi(biraz incelterek) sürdük.Daha sonra tüysüz bir bez parçasy ile silerek açyk renk olan yerler ortaya çykty.Bezle alynamyyan boyalaryda bir fyrça yardymy ile alarak,tekrar bezle sildik.Ayny i?lemi bu sefer kyrmyzy için uyguladyk.Bunun içinde kyrmyzy ya?ly boyayy burnt umber la kary?tyrarak koyu kyrmyzy bir renk elde ettik ve boyadyk.Akabinde bezle sildik.Ortaya çykan durum bu.Yine daha açyk renk olan yerleride beyaz ile açarak modeli tamamladyk.Daha sonrada ince detaylar için giri?tik.
Herkese iyi modeller....
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/02/2008 Saat 11:50
modelimizi bitirmi? durumdayyz.Buyrun...

iyi modeller...
IP
WRTBGS
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı WRTBGS Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/02/2008 Saat 23:44
Yzzet abi hazyr yeri gelmi?ken seninle bir tecrübemi payla?ayym belki benim gibi avanaklyk yapan cok vardyr hemde bu sekilde dogru yolu ö?renmi? oluruz.

Son yaptygym modelde bende koyu inceltil?mi? renk ile tüm modeli kaplayyp tüysüz bir bez (Selpak ) yardymy ile üzerindeki fazlalygy silmeye calystym ama kullandygym tiner attygym vernigi ve altta kullandygym rengi aldy götürdü. Daha önceleri Tamiya Aksrilik boyalaryny kullandygym için buna benzer bir sorunla karsyla?myyordum amcak enamel ya da ya?ly boya olunca cuvalladym. Modelin zyrhyny 3 kez boyamak zorunda kaldym sonunda astar boya bile cykty. Bunun dogru bir yönetimi var my yoksa ben i?lemi bastan a?a?y yanly? my yaptym.

Al sana faydaly bir topik daha :) Simdiden te?ekkür ederim.
WRTBGS
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/02/2008 Saat 23:57
kullandy?yn tiner ne marka,enamel boya ne marka,ya?ly boya ne marka.....boyalary atyp ne kadar süre bekletip ya?ly boya i?lemine geçiyorsun...bu i?lem sadece zyrhy boyarkenmi oldu...e?er böyle ise niye zyrha böyle bir i?lem yapma gere?ini duydun...vs..vs...yok bu böle olmayacak,atla gel sen benim yanyma...2 de Efes....hafta arasy,hafta sonu,hiç farketmez.Kal sa?lycakla....Bu teklif sadece sana de?il,di?er bütün figürcü arkada?lar içinde geçerlidir,haberiniz ola.

Düzenleyen F-4E - 18/02/2008 Saat 23:58
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/02/2008 Saat 00:05
Orjinalini yazan: WRTBGS

amcak enamel ya da ya?ly boya olunca cuvalladym. Modelin zyrhyny 3 kez boyamak zorunda kaldym sonunda astar boya bile cykty. Bunun dogru bir yönetimi var my

Cevaby bulmu?sunuz i?te.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04