Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Italeri M47 Patton ve Revell Leoprad 1A1A1 | |
Yazar | Mesaj |
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Konu: Italeri M47 Patton ve Revell Leoprad 1A1A1 Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 01:33 |
De?erli arkada?larym,
Uzun zamandyr planlady?ym "Türk Silahly Kuvvetlerinde kullanylmy? AMT'leri modelleme" projesinin ilk adymyny ESCI 1/35 Leopard 2A4 kitini belli bir zaman önce edinerek atmy?tym. Bugün de, ikinci adym olarak Italeri No:265 M47 Patton kiti ile Revell No:3017 Leopard 1A1A1 kitini Ydris a?abey'den tedarik ettim. Bu vesile ile kendisine de te?ekkür ediyorum. Özellikle Italeri M47 dedi?i kadar varmy?, çok güzel, detayly bir kit. Bu modelleri yapmayy dü?ünen ancak kit detaylaryny bilmeyen arkada?lar için yüzeysel bir inceleme yapabilsinler diye çerçeve foto?raflaryny ve naçizane yorumlarymy a?a?yya ekliyorum. Sonraki adymlarda, M48 ve M60 AMT'lary var elbette. Yaz aylarynda da bu kitleri yapmaya ba?layaca?ymy ümit ediyorum. Acele yok, önce tez bitecek, sonra el aly?tyrylacak :) Yyi modeller diliyor, kit detaylaryny sunuyorum... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 01:40 |
Önce Italeri 265 M47 Patton
Kit üç büyük çerçeveden ve vinil paletten olu?makta. Çok temiz, çok detayly, bir kit. Namlu ucu için üç seçenek mevcut. Motor detayly bir biçimde verilmi?. Motor kapaklary açyk olarak da bitirilebilir, tabii taretin serbestçe dönmesinden feragat edilerek. (bu detayyn telif hakky Ydris a?abeyindir :) Modelin bitmi? hali 18,2 cm olmakta. Düzenleyen volkan - 09/02/2008 Saat 02:09 |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
volkan
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 01:44 |
Yukaryda görüldü?ü gibi kitten bir adet figür çykmakta. Malesef figür tankçy de?il, bir piyade.
Kitin en ho?uma giden detayy, kyçta yer alan irtibat ahizesin bile ayry verilmi? olmasy! Tam dioramalyk bir detay bence. Altta motor detayyny görüyorsunuz, Altta alt-üst gövde Vinil palet, tipik US paleti, benim cahilli?ime göre vinil kalitesi yüksek... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
volkan
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 01:58 |
Syrada Revell 1/35 3017 - Leopard 1A1A1-A1A4 kiti var.
Kit üç büyük, bir küçük toplam dört çerçeveden, bir vinil paletten ve mesh parçasyndan ibaret. Toplamda 280 parça. Bitmi? halinin boyu, 27 cm. Bol detayly, temiz, bol seçenekli bir kit. Dört ayry ?ekilde bitirilebiliyor. Ben malum TSK Leopard 1A1A1 olarak bitirmek istiyorum. Ylk olarak mesh, decal ve yapym kylavuzu Bu tankyn tareti döküm tip. Üzerine zyrh plakalary gelecek. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
volkan
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 02:04 |
Bu kitten de bir asker figürü çykmakta. Sanyyorum tank subayy yapylabilir, dürbün detayy da ayryca verilmi?.
Bu çerçevede yan zyrh seti yer almakta. Az kalyp çok çe?it maket felsefesine uygun :) Ayryca TSK yapabilmek için gerekli olan PZB 200 - Dü?ük I?yk Seviyesinde Görüntüleme sistemi bu çerçevede görünmekte. ve son olarak vinil paletler; Yki kitin ortak noktasy ne diye sorarasanyz... tabi ki kutulardaki enfes pipo kokusu :) bilenler bilir... hepinize bol TSK modelleri dilerim... Düzenleyen volkan - 09/02/2008 Saat 02:16 |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 12:32 |
Ytrixten alynan aromaly maketler, hava sirkülasyonu yüksek bir yerde 1 hafta kadar dinlendirildikleri takdirde aromalary azalacaktyr.
Aksi takdirde, evde burnu keskin bir anne varsa, "Hmmm yine maket mi aldyn sen?" diye yakalanmanyz an meselesidir. Anne dolabyn yakynynda de?ilse, "Ya arkada?lardan biri pipoya ba?lamy?" veya "Dün Ydris'e gittim, montum kokuyor" gibi palavralarla maketi kurtarmanyz olasydyr. M-47 güzelmi?. Kür?ad Bey belki daha iyi bilir ama benim bir cahillik edip aldy?ym (Tsk yapayym diye) AFV Club firmasynyn 35005 kodlu M48 & M60 palet seti aynen bunlara benziyor. Acaba muadili olarak TSK yapylacak ?ekilde kullanylabilir mi? Öyle ise yapty?ym hataya epey sevinece?im çünkü. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
volkan
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 14:20 |
Emre merhaba,
Kür?ad Bey'in ba?latty?y ?u konuda; http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=2645&PN=1 M48 için yukaryda Italeri M47'de bulunan Chevron paletin uygun olmady?y yazyyor. Zaten kendisi de AFV 35010 nolu palet kitini kullanmy?. M-47'lerimizde ise Kybry? Bary? Harekatynda zaten Chevron paleti kullanylmy?. Bu tank malesef güney kybryslylar tarafyndan ele geçirilmi?... kaynak: www.acig.org/artman/uploads/cy15.jpg |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 15:20 |
O zaman müsadenizle "Olleii beee" diyorum. 35010 var bende ama i?te öncesinde kazara aldy?ym 35005'i ne yapaca?ymy dü?ünüyordum, bilgi için çok te?ekkürler.
?imdi i? M-47'yi yapmaya kalyyor. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
volkan
Gönderim Zamanı: 09/02/2008 Saat 20:59 |
:) bu duyguyu bilirim Emre, rastgele alynan bir maketin sonradan olu?an bir projeye veya hevese uygun olmasy süper :)
iyi modeller dilerim... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |