![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16/01/2008 Saat 13:37 |
Selamlar.. Bir Wespe de benden.. Tamiyanin 35200 Kutu nolu kiti.. Araci Kis kamuflaji ile Grossdeutschland´a ait olarak bitirmeye calistim.. Yapimda bazi aksilikler yasandi ama kis kamuflaji pratigi anlaminda faydali bir calisma oldu..
![]() ![]() ![]() Düzenleyen freeman - 16/01/2008 Saat 13:47 |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
mükemmel...
|
|
161...
|
|
![]() |
|
oruç reis
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() ![]() ![]() |
Her zamanki gibi güzel sanatçyly?yny gösteriyorsun.El eme?ine sa?lyk çok güzel.
|
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
ellerinize sa?lyk. ky? kamo güzel olmu?. ke?ke kamo üzerine düz uzun çizgiler halinde çizikleri yapmasaydynyz. göze batyyorlar. birisi anahtarla yanly? yere parketti?i için çizmi? gibi olmu?.
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: balpete?i
mükemmel... Biraz abartili bir yorum olmus..Mükemmel model yoktur herhalde..Varsa bile, bu kesinlikle onlardan birisi degil :).. Ilginize tesekkür ederim.. Orjinalini yazan: oruç reis
Her zamanki gibi güzel sanatçyly?yny gösteriyorsun.El eme?ine sa?lyk çok güzel. Tesekkür ederim Hakan Bey.. Orjinalini yazan: panzerjager
ellerinize sa?lyk. ky? kamo güzel olmu?. ke?ke kamo üzerine düz uzun çizgiler halinde çizikleri yapmasaydynyz. göze batyyorlar. birisi anahtarla yanly? yere parketti?i için çizmi? gibi olmu?. Cok dogru bir saptama.. Ölcek bazinda düsünülecek olursa, bu tür ciziklerin gercek aracta olmasi pek mümkün degil.. Benzer elestiriyi baska kisilerden de aldim.. Bir daha ki sefere daha dikkatli olacagim.. Ayni sekilde, kamuflajda boyanin düküldügü-dökülecegi yerler üzerinde de calismak lazim.. |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Sayin Freeman,
Cok guzel eskitilmis bir model, ellerinize saglik. Sanirim bu obus biraz daha eskise hurda olacakmis vallahi :) Ben uzerindeki ciziklere de hayran kaldim, sonucta eskime sadece boya dokulmesi degildir, sacta yamulma, ezik, gocuk, cizikler de cok guzel duruyor modellerde. Bence olcek hatasi yok, ama cizik sayisi biraz daha az olabilirmis sanki... Olsun boyle de hayal otesi bir model olmus, tebrikler... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
Predator
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/12/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Figürler gerçekten harika olmu?.
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
söyleyebilece?im tek ?ey sa? paletin duru?u daha gerçekçi görünüyor. geri kalany gerçekten mükemmel olmu?. elinize sa?lyk. tebrik ederim.
saygylar. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim arkadaslar..
Orjinalini yazan: volkan
Bence olcek hatasi yok, ama cizik sayisi biraz daha az olabilirmis sanki... Haklisiniz, sayi olarakta biraz abartili oldu cizikler.. Orjinalini yazan: Predator
Figürler gerçekten harika olmu?. Bu yorumu birkac arkadastan daha duydum.. Bunlarin, figür boyamada kör cahil olan beni, oldukca gaza getiren yorumlar oldugunu söylemeliyim.. Ancak söyle bir durum var ki, yaptigim arastirmalara göre, özellikle sol tarafta acilarin cocugu pozuyla duran elemanin üniformasi komple yanlis.. Tamiyaya uyup field green kullandim ama aslen cok farkli olmasi gerekiyor-mus.. Orjinalini yazan: Clio172
söyleyebilece?im tek ?ey sa? paletin duru?u daha gerçekçi görünüyor. geri kalany gerçekten mükemmel olmu?. elinize sa?lyk. tebrik ederim. saygylar. O biraz dengesiz güc kullanimina kurban gitti.. Vinil paletlere bu görünümü vermek icin kullanilan, asagiya dogru güc uygulama teknigini kullandim.. Sol palet deneme asamasinda asiri agirliga maruz kalinca kismen gerceküstü görünümler cikti ortaya.. Ordan kazandigim tecrübe ile sag paleti yaptim.. Yorumunuza tesekkür ederim.. Kis kamuflajli Alman KV-1´i yapmayi düsünüyorum yakinda, umarim orda daha iyi olacaktir.. |
|
![]() |
|
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
O tarihte, özellikle Sturmartillerie ve Panzerjaeger personelinde ky?lyk "field green" panzer ceketi olmasy lazym; bence o açydan bir sorun yok, rahat olun derim.
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Elimdeki kaynaga göre, 42-43´de dogu cephesinde anti-tank personelinin giydigi kiyafet asagidaki gibiymis.. Kiyafet form itibari ile bunun aynisi gibi.. (Yada bilemiyorum bunun kislik versiyonu varmiydi?) Cekette renk farki "field greenler" arasi uyumsuzluktan dolayi olabilir ama pantolon bariz sekilde baska renk.. Cokta önemli degil dogrusu..
![]() |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Bana ceket yazlyk gibi göründü. Hatta utanmasam neredeyse tropik üniforma rengine benzedi?ini iddia edece?im. Pantolon da sanki Bundeswehr ?aya?y rengi gibi. Film banyo kalitesinden olabilir. Dikkat ederseniz genel bir sarylyk var.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Field grey'in dönemsel olarak veya tamamen tesadüfi olarak (sary/kahve, ye?il, gri gibi) tonlary vardyr; figur boyarken kullanylacak "en do?ru" field grey veya daha do?ru field grey var mydyr; Tamiya'nyn ki uygun bir field grey midir gibi konular tarty?maya açyktyr. Ancak bence figür boyarken yapylabilecek en do?ru uygulama bir sette, hatta bir figür üzerinde, çe?itli tonlarda field grey kullanylarak sava? zamany gözlenen çe?itlili?i yansytmak olacaktyr. Zira foto?rafta da bu çe?itlilik görülebilir.
Fakat ceketin yakalarynda M35'den sonra standart olarak uygulamasy duran bir ceket/yaka renk farky oldu?una dikkat çekerim. Muhtemelen "custom made" bir ceket veya de?i?iklik. Bu uniformanyn renklerini yakalamak için gere?inden fazla bir çaba sarf etmeyin, naçizane tavsiyem... Bir de bu uniforma '42-43 ile synyrly tutulmamaly; sanyyorum '43 diye bir üst synyr koymalarynyn sebebi "side cap"in yerini 1943'den sonra büyük ölçüde M43 keplerin almasydyr. |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Haklisiniz, tek bir renkden ziyade, ayni modelde farkli tonlar en dogru cözüm olsa gerek..
|
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
harika..harika...devam Özgür
bu kitaptan bendede var ?u anda...resimlere bak uygun rengi bulusun sen merak etme....sendeki geli?meleri taktirle ve zevkle izliyorum.Büyüksün.....kendine iyi bak oralarda.... |
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet iyi olmu? eline sa?lyk.
|
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: F-4E
harika..harika...devam Özgür bu kitaptan bendede var ?u anda...resimlere bak uygun rengi bulusun sen merak etme....sendeki geli?meleri taktirle ve zevkle izliyorum.Büyüksün.....kendine iyi bak oralarda.... Tesekkür ederim Izzet abi..Büyüklük ne haddimize, o senin gönlünün büyüklügü.. Orjinalini yazan: Captainairbus
Gayet iyi olmu? eline sa?lyk. Tesekkür ederim, sizin kadar olamazsak da birseyler yapmaya gayret ediyoruz.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |