Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Gemiler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Gemiler |
Konu: PT-174 Revell 1/72 | |
<< Önceki Sayfa 8 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 18/01/2008 Saat 22:15 |
Daha sonra zympara tozu artyklaryny temizlemeden tamiya ye?il kafa ile bu parçalary yapy?tyrdym. Artyklary temizlememenin esprisi, yapy?tyrycy sayesinde eriyen bu tozu do?al macun olarak kullanyp bir sonraki muhtemel macun a?amasyny minimuma indirmek..
Revell’in çapraz verdi?i destek kiri?inin hem eksik hemde gerçe?e uygun olmamasyny gözönüne alarak yan keskiyle bu kiri?lerin kabasyny aldym. Torpillerin düz ve dolayysyyla hataly olarak verilmi? kyç kysymlaryny ince testere vasytasyyla uçurdum. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 18/01/2008 Saat 22:16 |
Kiri?lerden artan kalan malzemeyi syrasyyla e?e ve zymparayla temizleyip tüplere silindir formunu geri kazandyrdym.
Tüplerden sykylyp botun ana yapysyna geri döndüm, çyta çekme i?lemine kaldy?ym yerden devam ettim |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 18/01/2008 Saat 22:17 |
Revell’in her ne hikmetse vermedi?i hardtop yan camlaryny imal etmek için kesme matynyn ölçülerinden yararlanyp ?ablon niyetine bir adet tamiya bant parçasy kestim.
Bu bandy camyn gelmesi gereken yere yapy?tyryp etrafyna ince çyta döndüm, malzeme kurumaya yakynken bu çytalaryn fazlalyklaryny kestim. Malzeme kuruduktan sonra ?ablonu içerden çykardym. Ylerleyen a?amalarda bu çerçevenin içini bo?altaca?ym. |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 18/01/2008 Saat 22:17 |
|
|
Ares
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2008 Saat 00:28 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Ben gayet de kyskançly? ve kötü baky?larla izlemekteyim, hatta izlemeyece?im, sinirim bozuldu.... Foto?op olm bunlar.Hile hurda hepsi. Ben bunun gerçe?ini yapan birini de gördüm,bununla alakasy yok.Admin efendi e?leniyo bizimle,sinirlenme sen. |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2008 Saat 01:20 |
detay hastasy olacak sanki bu model.kolay gelsin ufuk abi.jolly abime katylarak sinirlerim bozularak izlemekteyim:D
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
modena
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2008 Saat 12:23 |
ohoooo bukadarcyk my ilerleme var daha. ben ?imdiye kadar motor detaylaryna inmi?tir diyodum. Tuzla tersanesinde daha hyzly yapyyolar :)
|
|
red stallion
|
|
Secutor
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 51 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2008 Saat 13:02 |
Yava? adam, yava?...
|
|
alminaro
Üye Kayıt Tarihi: 04/02/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2008 Saat 20:13 |
baba ayny kiten bende de var belki seni taklit ederim
|
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 00:05 |
Orjinalini yazan: alminaro
baba ayny kiten bende de var belki seni taklit ederim Tükkan sizin buyrun beklerim |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 00:58 |
Tekrar torpillere döndüm. Gerekli tesviyeyi bitirdikten sonra bazy kalan zympara izlerini tamiya ye?ilkafa yardymyyla yokettim.
Team Orion 10 Turn motordan söktü?üm telleri uygun ebatlarda kestim. Bu telleri düzeltmek için odanyn derinliklerinde buldu?um bir pleksiglas parçasyny düz zemin ihtiyacyny gidermek için kullanmaya karar verdim. Tellere bastyrmak için ise TGR’nin (RcTeamGo) üretti?i 1/28 yary? ?asisine yönelik tasarym ve üretimini üstlendi?im Setup Board’laryn test ürünlerinden bir tanesini kullanmaya karar verdim. |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 00:59 |
Teli bu iki düzlem arasynda ileri geri hareket ettirmek suretiyle yuvarladym.
Bu i?lem sonucunda teller istedi?im düzgünlü?e oldukça ula?ty. Tellere son olarak motor sarymynda kullanylan epoksi ya?y?tyrycynyn artyklaryny toketmeye yönelik yakma i?lemini Zippo alevinde uyguladym. |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 01:00 |
Bu i?lemi yedekleriyle beraber 18 tel için tekrarladym.
Tellere uyan kalylykta bir matkap ucuyla tellerin girece?i delikleri lançer ta?yyycy ayaklaryna açtym Telleri teker teker referanslara uygun bir ?ekilde yerlerine taktym |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 01:01 |
Ayny i?lemi di?er lançerlere de uygulayyp bir kenara kaldyrdym.
Syra teknenin burnuna yapylacak tadilata geldi. Çizimlere istinaden dikdörtgen bir parçayy styrenden kestim, ölçe biçe merkezini buldum. Bu paneli güverteye sabitleyen ba?lanty elemanlaryyn açylaca?y yerleri de bu i?lemde belirledim. Küçük delikler için matkap ucu, merkezdeki büyük delik için ise radyo kontrollü arabalarda kaporta ta?yyycylarynyn lexan kaportadaki yerlerini hazyrlamaya yarayan body reamer denen aparatus alengirusu kullandym. |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 01:02 |
Ba?lanty elemanlary için deliklere uygun, Serdar Aytemiz tarafyndan ithal edilen Raboesch marka plastik çubuklary kullandym. Tamiya ye?ilkafaya yerlerine sabitlenen çubuklar kuruduktan sonra önce yan keskiyle kesildi daha zympara yardymyyla düzeltildi.
Bu plaka son i?lem olarak güvertedeki yerine e?ime uygun olarak yapy?tyryldy. |
|
Ares
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 13:06 |
Bakarken yoruldum. Tahta parçalar için ne kullanacaksyn :)
|
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 13:46 |
Geminin kendi güvertesini. Çyta kaplamak sabyr limitimi a?ar.
|
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 20/01/2008 Saat 14:17 |
Yan camlary deldikten sonra rüzgar siperli?ini kesmi? olmam ve arkasyndaki borda panelini yerine yerle?tirmem sonucu arada olu?an açykly?y uygun ebatta bir styrenle kapadyp yüzeyi düzeltmek için ince bir kat macun uyguladym.
Botun ?u anki hali. Burun tadilatyna geri döndüm, daire kesici ve ince styren bu noktada kullanaca?ym malzemeler |
|
Ares
|
<< Önceki Sayfa 8 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |