Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Boyalar
 Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar
Mesaj icon Konu: Kutulardaki Boya ?emalary Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 50
Alıntı wreath Cevaplabullet Konu: Kutulardaki Boya ?emalary
    Gönderim Zamanı: 01/01/2008 Saat 17:22
Selamlar yaryn 2. maketime ba?layaca?ym, bu sefer boya i?ine de girmek istiyorum yine ufaklyklardan giderek "Revell 1:144 AV-8B Harrier II plus" edindim, alyrken kutunun yan kysmyny inceledim gerekli boyalar olarak 2 farkly boya belirtiyordu temin ettim fakat kutu içeri?i boyama ?emasynda siz de bilirsiniz A,B,C,D,E ?eklinde farkly farkly birçok boya kullanyldy?yny gösteriyor 3 tanesi dy?ynda tamamy kokpit için gerekli görünüyor bunlaryn kutunun dy?ynda belirtilmemesinin sebebi nedir? sadece dy? renkler belirtilmi? olsa diye mantyk kursam uça?yn burnu içinde yine kutunun dy?ynda yazmayan 3. bir renk gerekli yardymlarynyzy bekliyorum.
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2008 Saat 17:34
kutularyn üzerlerinde genelde modelde a?yrlykly olarak kullanylan renkleri yazylyr. kutu üzerinde bazy renklerin yazylmamasy normal. sonuçta bir uçak modelinde kamuflaj haricinde hangi renklerin kullanylaca?y genelde ortaktyr. mesela ini? takymlarynda metalik veya kokpitte a?yrlykly siyah kullanylac?y gibi.

ama kimi model kutulary üzerinde kullanylan tüm renkler yazylyr. sonuçta bu bir üretim tercihi ve adamlar için kutunun da gider olaca?yny unutmamaly.
161...
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2008 Saat 18:04
Yani askeri hava araçlary için birçok renk ortak diyebiliriz o halde :)
Bir de aldy?ym revell mat boyalarda Email color yazyyor bazylarynda ise Revell Color yazmakta bu boyalar arasy bir fark varmydyr? kutu kapa?ynda matt yazmadan sadece numarasy yazarsa (revell) ne tür oldu?unu nasyl anlayabilirim yary mat my oluyor parlak my?

Düzenleyen wreath - 01/01/2008 Saat 18:33
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2008 Saat 21:34
Orjinalini yazan: wreath

Yani askeri hava araçlary için birçok renk ortak diyebiliriz o halde :)
Bir de aldy?ym revell mat boyalarda Email color yazyyor bazylarynda ise Revell Color yazmakta bu boyalar arasy bir fark varmydyr? kutu kapa?ynda matt yazmadan sadece numarasy yazarsa (revell) ne tür oldu?unu nasyl anlayabilirim yary mat my oluyor parlak my?

Merhaba,

"Email" diye yazdy?ynyz Enamel olmasyn. Enamel tiner esasly boyadyr ve inceltmek için tiner kullanmanyz gerekir. Ben sentetik tiner ile inceltiyorum. Emin de?ilim ama sellozik tiner de kullanylabilir. Birde akralik yani su bazly boyalar vardyr.

Bazy markalar kutunun üzerine renk yazar. Revell gibi yazmayanlar için kendi tablolaryna bakmanyz lazym. ?u linkler i?inizi görecektir.

http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/colorcharts_2.asp

http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=4385

Forumu iyi incelemenizi tavsiye ederim. boyalar kysymynda çok yararly bilgiler bulacaksynyz.

Son olarak ilk ba?larda her rengi bire bir tutturamayabilirsiniz. Böyle bir durumda elinizdeki mevcut boyalar ile yakyn tonlardan devam edebilirsiniz.

Yyi maketler

Düzenleyen KFKF - 01/01/2008 Saat 21:35
Koray Fenman
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2008 Saat 21:59
"KFKF" aynen "email" yazyyor revell alman firmasy imi? sözlükten emailin almanca kar?yly?y enamel (emay) olarak çykty ki bu her?eyi açyklyyor :) linkler için çok te?ekkür ederim.
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 09:29
Boya bittikten sonra parçalary kurumalary için balkonda byrakmam herhangi bir soruna yol açar my? balkon açyk balkon do?rudan so?uk hava ile temas söz konusu.
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 10:46
Orjinalini yazan: wreath

Boya bittikten sonra parçalary kurumalary için balkonda byrakmam herhangi bir soruna yol açar my? balkon açyk balkon do?rudan so?uk hava ile temas söz konusu.

cereyanda kalmasynlar belki hasta olurlar :)

?aka ?aka, parçalar oda sycakly?ynda birkaç dakikada kurur. gerek yok balkona falan.

Düzenleyen balpete?i - 02/01/2008 Saat 10:46
161...
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 11:30
:D Yanly? anla?yldym kururken solumak istemedi?imden balkonda kurumaya byrakmak istiyorum di?er katlar için bekletirken hani so?uk hava kururken çatlamasyna vb. bir?eylere neden olur mu demek istemi?tim :)
IP
istatistik
Üye
Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı istatistik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 11:57
A?yry so?uklarda boyayy/tineri kalyn atmy?sanyz alt kurumadan üst donar çatlama, dökülme yapabilir.Koku i?i için kullanmady?ynyz bir oda, kapaly balkon yada banyoda müsait bir yer olabilir...
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 12:38
Te?ekkürler banyomda bir harrier var artyk :P
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 15:22
?öyle bir durumum var; bugun kokpiti boyadym boyayy bir deodorant kapa?ynda inceltmi?tim tabi artan boya oldu üzerini evde bulabildi?im folyo ile kapattym bu ?ekilde ne kadar dayanabilir acaba?
IP
istatistik
Üye
Üye

Alıntı istatistik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 15:38
O tür idareten çözümlerle en fazla 2 gün gider. Tabi boyaya ekledi?iniz inceltici miktaryna göre. Minik kapakly kaplarda biraz daha uzun dayanyr. Mesela ben uzun süre kullanmam gereken durumlarda elimdeki eski boya kaplaryny kullanyyorum. Hem boya çabuk kurumuyor hemde az yer kaplyyor.
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 15:44
En mantyklysy kullanaca?ym kadar boyayy iyi kestirmek gibi biraz fazla kaçty benimkiler yaryn gövde kysmynda kullanycam artyk umarym kurumazlar yaryna kadar te?ekkürler.
IP
istatistik
Üye
Üye

Alıntı istatistik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2008 Saat 15:49
Bekleteceksen çok az inceltici ekle. Sabaha kadar buharla?yp kurumasyny geciktirebilir.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide