Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Boyalar
 Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar
Mesaj icon Konu: Akrilik boyalaryn +lary ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 50
Alıntı wreath Cevaplabullet Konu: Akrilik boyalaryn +lary ?
    Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 06:54
Forumda okuduklaryma göre Fyrça ile kullanymda Akrilikler çabuk kurudu?undan,fyrça izi kaldy?yndan dolayy fyrça ile kullanymda tavsiye edilmiyor fakat enamellere göre kokusuz deniliyor ben astym hastasy oldu?umdan rahatsyzly?y en aza indirebilmek adyna akrilik kullanmak istiyorum syrf bunun için daha ilk modelimi yapmadan airbrushlara bakynmaya ba?ladym bile,merak etti?im denildi?i kadar koku farky var mydyr bu akrilik ve enameller arasy birde airbrush i?inde akrili?i yada enameli tercih sebebi yapacak bir fark var my? her türlü durumda airbrush-akrilik boya ikilisi ile iyi sonuç alynyr my kysacasy acilen airbrush almama de?ecek mi? te?ekkürler.
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 10:17
Orjinalini yazan: wreath

.....merak etti?im denildi?i kadar koku farky var mydyr bu akrilik ve enameller arasy birde airbrush i?inde akrili?i yada enameli tercih sebebi yapacak bir fark var my? her türlü durumda airbrush-akrilik boya ikilisi ile iyi sonuç alynyr my kysacasy acilen airbrush almama de?ecek mi? te?ekkürler.

koku farky var, bence enamel biraz daha fazla kokuyor...

airbrush testini okumalysyn tabancadan tabancaya fark gösterebilir. ama BENYM KENDY GÖRÜ?ÜM akrilik kullanymy biraz daha ho? sonuçlar veriyor...
161...
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 10:55
Akrilik boyalar su bazly oldu?u için kullanymy sa?lyk açysyndan daha elveri?li olabilir.Ben kendi açymdan söyleyeyim.Akrilik boyayy airbrushla kullanmak daha iyi sonuç veriyor.Gunze ve tamiya akrilikleri kullanyyorum (enamelde ise tercihim testors) gayet memnunum.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 11:21
Akriliklerin fyrçayla uygulanamamasy derken Valejo'lary ayry bir kategoride incelemek gerekir. Bu boyalar yapylary geri suyla inceltilip fyrça ile çok güzel i?lem yapylabilir. Ayny boyalaryn airbrush kullanymy ise biraz daha farklydyr...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 11:24
?öyle anlatayym. Enamel boyalar tiner bazlydyr, bu sebeple geç kururlar ve kuruma süresince kokmaya devam ederler. Bunlaryn kokulary epey rahatsyz edici ve syk solunursa solunum yollaryny katledicidir. Astym gibi bir rahatsyzly?ynyz varsa kesinlikle uzak durulmaly. Özellikle Testors ModelMaster serisi boyalar kururken öyle kokuyorlar ki ben ayny odada duramyyorum, hemen kokan maketi kapydy?ary ediyorum.

Öte yandan akrilik boyalar da tamamen zararsyz de?il. Koku olarak daha hafif bir kokulary vardyr ve rahatsyz etmezler. Ancak sizde astym oldu?unu dü?ünürsek, hava tabancasy gibi boyayy ortama da?ytan ve solumanyza sebep olacak bir araç sizi gerçekten çok rahatsyz edebilir. Akrilik de kullanacaksanyz kesinlikle ve kesinlikle maske, boyahane gibi bir havalandyrma tertibaty ?art.

Rahatsyzly?ynyzyn boyutuna ba?ly olarak bu hobiyi byrakmanyz bile gündeme gelebilir, çünkü kullandy?ymyz ço?u di?er malzeme, özellikle yapy?tyrycylar da rahatsyz edici olabiliyor. Benim de çok özenen fakat ciddi astymy olan bir arkada?ym biraz deneyip sonra byrakmy?ty, benden söylemesi.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
realpainter
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 148
Alıntı realpainter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 12:29
Astym rahatsyzly?ynyz var ise doktorunuz ile önden bir de?erlendirme yapmanyzy salyk veririm.
IP
wreath
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 50
Alıntı wreath Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 14:56
Cevaplar için te?ekkür ederim,tam olarak ba?layamadan byrakma fikri üzücü geliyor, biraz kendimi yoklayyp olmady boyahane i?ine giricem sanyrym,uygun sayylabilecek bir balkonda var aslynda evde.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2007 Saat 15:44
Öncelikle bir maketi temel malzemeleri kullanarak bitirin.
Yhtiyaçlarynyzy duruma göre belirlersiniz.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide