Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Hatay havaalanina kavustu? | |
Yazar | Mesaj |
europho.to
Üye Kayıt Tarihi: 15/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 156 |
Konu: Hatay havaalanina kavustu? Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 14:57 |
ntvmsnbc sitesinde belirtildigine gore Hatay havaalanimiz 10 Aralik itibari ile acilmis. Hayirli ugurlu olsun ama olabilecek mi? Burada da bir ton pilot arkadasim var, beni bilen de bilir kus fotograflari cekiyorum, bildiklerimi paylasmadan edemeyecegim.
Ben o bolgeye en az 4 kez gittim, her seferinde de goc eden yirticilari fotograflamak icin, havaalani yapilan alan eski Amik golunun oldugu yer, zaman zaman kisin su altinda kaldigi icin havaalani pisti yukseltilerek insa edildi. Su ve pistin zemini ayri konu ama ya kuslar? Turkiyeden ilkbahar ve sonbaharda kus gocu olur, bu gocler icin iki ana arter vardir, biri avrupadan bogazlar yolu ile gelen yirtici ve leyleklerin anadoluyu bati dogu istikametinde katedip, hatay belen uzerinden asagi dogru hareketi. Digeri de Karadenizin batisindan direkt guneye inen ve yine Belenden gecen ikinci hattir. Bu iki ana arter Belende bulusur ve bu da yapilacak havaalaninin dibine denk gelir. Bu hatta sadece yirticilar mi goc eder peki, hayir Leylekler de suzulerek goc eden hayvanlar oldugundan onlar da ayni hatti kullanir. Suzulerek goc eden hayvanlarin gocu ile ilgili soyle ornekler vererek isin boyutunu anlamanizi da isterim. Istanbuldan goc zamani bir gun icinde 1000 (bin) adet uzerinde kartalin goc ettigini gorebilirsiniz. Leyleklerin zirve yaptigi gunlerde 15000 (onbesbin)uzerinde sayilarla buyuk suruler yaptiklari tespit edilmistir. Sonbahar gocu Eylul ayinda baslar, Kasim ortasina kadar surer. Bahar gocu de Mart ayinda baslayip Temmuza kadar surer. Yani yilin 8 ayi bu alan goc yolu olarak kullanilir. Kuslar suzulerek goc ettiklerinden de yeryuzu ile yaklasik yerden 4000 metre araliginda yuksekligi kullanirlar. Havaalani bolgesinde yukseklik cok fazla olmadigindan tahminen yeryuzu ile, yerden 1000 metrelik bir alani kullaniyor olmalilar, bu yaklasma ve kalkis yapan ucaklar icin ne boyutta bir tehdittir bilmiyorum ama ben endiselendim acikcasi. "Bakan Yyldyrym, uçu? emniyeti için gerekli tüm önlemlerin alyndy?yny söyledi." gibi bir cumle var ama bu da beni rahatlatamiyor, kuslari biliyorum gocu biliyorum bolgeyi biliyorum :( Pilot arkadaslar ne kadar isinize yarar bilmiyorum ama dikkatli olun. sevgiler |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 23:43 |
Arkada?lar ku?lar konusunda özel önlemlerin alyndy?yny açykladylar. Ben de bir gazeteci olarak çok merak ediyorum.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 12/12/2007 Saat 00:57 |
Bu muhte?em giri?imi baltalamak yurt ekonomisine büyük sekte vurur efendiler.
Her türlü tesis,yol,fabrika,stad vs olmasy gereken yerlere de?il,olmamasy gereken yerlere konur bu ülkede.Ylk kez olmuyor bunlar. Bu eserler ahmakly?yn devasa anytlary olarak yurdumun dörtbir yanyny donatmaly,"olmadyysa para bol,bidaa yaparyz" denerek evropa ve stratejik ?eyimiz olan usa ya avuç açmaly vedahi gerekirse yurdun önemsiz bi parçasyny yy?ylan borcun kar?yly?y olarak vermeliyiz. Siz ku?lary,do?al hayaty vs bo?verin. Size ne vah?i hayattan,ben ku?un kyzartmasyny severim. Esas sorun olacak ?ey orada olacak uçak kazalarynda ölen evropalylar olursa ne edece?imizdir. Acep kyprysy versek bizi affederler mi? |
|
KFKF
Üye Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
Gönderim Zamanı: 12/12/2007 Saat 14:37 |
NTV'deki haberi okuyunca durumun vahimli?i daha iyi anla?ylyyor. Göz göre göre bu havaalanyny yapmak hem do?aya kar?y bir suç, hem insan hayatyny hiçe saymaktyr.
Farkly bir konu ama burada de?inmek istiyorum. Türkiye'de nükleer enerji her ?eyden önce bu sebeb ile olmamaly. Teknolojisi güvenli olabilr, ekonomik olabilir vs... ama biz bu kafa ile, insan hayatyny bu kadar umursamadan hareket ile... Düzenleyen KFKF - 12/12/2007 Saat 14:38 |
|
Koray Fenman
|
|
cnrabt
Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 107 |
Gönderim Zamanı: 12/12/2007 Saat 21:29 |
do?aya kar?y suçun en büyü?ünü arkada?ymyzda eski Amik demi? zaten Amik gölünü kurutarak yapty birileri.Evsiz kaldy?ynyzy yada bugün Ystanbul gibi biryerin birkaç sene içinde tamamen batakly?a dönü?tü?ünü insan yapysy hiçbir?ey kalmady?yny dü?ünün ne hissederdik ve nerelere göçerdik acaba.
Olurda insan ölürse daha çok var bi?ey olmaz diye dü?ünenler var herhalde.Bol malyn fiyaty dü?er manty?yyla. |
|
europho.to
Gönderim Zamanı: 15/12/2007 Saat 01:12 |
Eski Amik golu deyip gectim onceki mesajimda cunku doganin mahvedilmesi bir yana isin oldu bitti kismini vurgulamak istedim. Ayrica modelcilikle ve toplulugumuzla daha cok ilgisi olan alan havacilik kismi oldugundan bu yonune agirlik verdim.
Isin aci yani kuruyan sadece Amik golu olmadi tabii ki, ulkemizde Yilanboyun adli kusun goruldugu tek alan olan Amik Golu kurudugundan bu yana bu kus turu ulkemizde gorunmuyor artik. Sadece o degil bir cok birey bu kurutulma isleminden etkilendi, hatta bolge ikliminin de etkilenecegini (ya da etkilenmeye basladigini) gorecegiz. Sonucta orada milyonlarca yildir olusmus bir ekosistem var ve siz onu yapay yollarla kiriyor yok ediyorsunuz, kisa vadede dogayi yenmis gibi gorunebilirsiniz ancak doga o kadar gucludur ki yeniden ayni dengeyi kuracaktir, hem de felaketlerle, guzunu gostererek. Dilerim bu felaketlerden hic bir canlinin burnu bile kanamadan hersey olmasi gerektigi duzene doner. |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 15/12/2007 Saat 01:58 |
O felaket ankarada olmady?y sürece bu ülkede kolay kolay hiçbir?ey olmaz.
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 15/12/2007 Saat 07:22 |
Ankara' da su kesildi de ne oldu ki?
Hâlâ her ?ey ayny as ayny hamam tadynda devam ediyor. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 15/12/2007 Saat 13:25 |
Do?a zaman içinde çok güzel intikamyny alyyor. Ankara'daki susuzluk bakalym nasyl bir yansyma olu?turacak, merakla bekliyoruz...
|
|
cnrabt
Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 107 |
Gönderim Zamanı: 15/12/2007 Saat 22:38 |
Ne olacak ba?laryz Gyzylyrma?y olur biter!
|
|
europho.to
Gönderim Zamanı: 17/12/2007 Saat 10:37 |
Susuzluk Ankarada olunca cozum hazir, herkes anasini babasini ziyarete gitsin :) Tuz golu kurudu beyler, yuzlerce belki binlerce flamingo yavrusu gecen yaz oldu, sirf henuz ucamadiklari icin, sirf gol kuruyup besin bulamadiklari icin. Ilk kez gecen sene cevre koylerde, koy iclerinde dolasan flamingolar goruldu, hepsinin sonu bizim sonumuzu isaret ediyor aslinda, eger anlayabilirsek.
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 17/12/2007 Saat 11:39 |
Allah isteseydi Ankara'ya ya?mur ya?dyryrdy, Allah isteseydi flamongüler ölmezdü, Amük gurumazdu zihniyeti ile devam etti?imiz sürece bunlar devam edecek ne yazyk ki.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |